Projekt barnrum

Bestämde mig sen också för att skippa Unikko och skaffade Malin Figur-gardinerna från Ikea istället. Blev så störd på att Unikkona var helt för korta* och samtidigt känns även färgerna nu mer harmoniska. Nu passade även de olivgröna Expedit-lådorna bättre och de olika nyanserna av grönt strider inte så med varann.

Untitled

Före-bilderna hittar du här.

Det orangea spjälsängsskyddet passar ju liksom inte alls i färgskalan nu, men det är ju inte där för evigt, heller. Såsom inte heller skötbordet.

Hittade en packe söta kort i Ikea, som passar perfekt till Bouncys rum. Har tänkt rama in dem och grunda en slags vägg med olika tavlor huller om buller. Hon har redan ett par Musse Pigg-tavlor, varav en är Lasse Åbergs. Eller ja, de var ju Marttis tavlor, men Bouncy fick nu ärva dem när Martti flyttade ut.

Untitled

De tre översta passar ju i alla fall mer än perfekt till Ekorrummet.

För ett par år sedan fick vi en tygremsa, som svärmor fyndat på dagiset hon jobbade, med exakt samma typer som finns på tapeten i Ekorrummet. Har försökt hitta en avlång ram utan framgång, så nu klippte jag istället i sär figurerna och köpte LP-ram från Tiger.

Untitled

Igelkotten finns faktiskt inte på tapeten, men hej, en extra igelkott skadar väl inte i denna familj.

Väl i Ikea, hittade vi äntligen ett tillräckligt stort förvaringssystem för presentpapper och dylikt, som jag efterlyste i ett tidigare inlägg. Skulle köpa plastboxen en läsare tipsade om, men så hittade vi denna i tyg för lite förmånligare pris, så det fick bli den i stället.

Untitled

 

*Visserligen är de nuvarande lite för långa, men månne jag inte får dem sydda nåt tag...

02.09.2013 kl. 20:05

Hur är det med Martti då?

Det önskades lite fler inlägg på Martti. Han är ju lite av en seniorigelkott nuförtiden, så han trivs mest för sig själv. Efter att han blev första gången sjuk för några år sen, har han inte riktigt trivats i famnen, utan bajsar och kissar alltid där.

Men nu på lande bodde vi ju hela familjen i samma rum och vi hörde att Martti var mycket aktiv om nätterna. Under senaste landebesöket upptäckte han att man kan använda mattallriken som gungbräda, så varje kväll vid typ kl.00 började Martti Show: "klonk, klonk, klonk" och Bouncy vaknade självklart.

Sista kvällen lät det faktiskt som att Bouncy skulle ha ropat åt Martti: "HEY!" typ People are trying to sleep here. Hih. Bouncy präplade på en stund och sussade sedan vidare igen.

Untitled

Närmare än så här vågar man inte sätta dessa två. Hon har kvicka fingrar, dendär tjejen.

Untitled

18.08.2013 kl. 20:39

Alamökki

 

Untitled

Så här ser vårt tillfälliga sovrum ut. Ni ser även Marttis nya sommarbo, en uppblåst simbassäng. Vår säng skymtar bakom soffan och bakom "klädskåpet" finns Bouncys skötbord. Synd att jag inte tog några "före"-bilder förra sommaren, skillnaden är enorm.

29.06.2013 kl. 21:12

Landepremiär

Tidigare år har vi haft lite problem med att tajma våra lediga dagar, speciellt under sommaren. Som skiftesarbetare kan man ibland ha t.o.m. en vecka ledigt sådär bara, men ifall man är gift med en annan skiftesarbetare är sannolikheten att man har ledigt samtidigt mycket liten. Vi har haft extra otur med tajmingen och därav har vår vistelse på stugan lidit pga det. Alla förstår inte heller detta och därför har vi gått omkring med lite dåligt samvete av att vi inte varit där så mycket.

Men fatta lyxen i att jag i år är ledig och eftersom Pandan nu kommer att ha en vecka ledigt, så har vi möjlighet att åka till lande då! Och det är först maj!

Men samtidigt börjar en organiserare som jag lite stressa nu redan. Det är stressigt nog att åka iväg med en igelkott, men att nu ha en baby on board är ju helt nytt. Hur i all världen ska vi få allt medpackat? Vagnen i sig tar ju redan så mycket utrymme, trots att vi har en näpen BrioGo. Vi får väl själva gå omkring i samma kläder hela veckan...

Vi löser det som så att vi nu på fredagen åker dit avochan* och för ett lass grejer (resesäng, lakan, sitter osv), sen babysimmar vi på lördagen och åker dit tillbaka på söndagen. Ajoo, så borde vi hinna ta oss till ett laboratorium för blodprov inför allergiundersökningarna någon av dessa dagar...

Sen har vi dilemmat Martti: Han bor ju nuförtiden i sitt sommarbo, så det är liksom extra mycket jobb, eftersom man borde städa och tvätta boet innan man kan packa ihop det. Vi borde ha alltså två, men har nog inte 90€ extra att skita fram just nu. Vi funderade även på att ha ett sådan här lösning t.ex. hemma:

Bild: Petshop

Ursprungligen är den menad för kaniner och är alltså ganska rymlig (igelkottar behöver ju utrymme), men 100frickin'Euros, I don't think so! Pandan hade bongat en sån i Kierrätyskeskus, dit vi traskade igår, men självklart fanns det ingen där mer. Så om någon råkar panta på ett kaninbo alternativt ihopfällbar "bassäng" för hundvalpar, som den skulle vilja sälja bort för en billig peng, säg till!

Nu åkte jag lite på sidospår. Men hur som helst ser jag fram emot landevistelse, bara vi så småningom får någon rutin på åkandet. Sovarrangemangen är för mig fortfarande ett mysterium pga "vår" stuga inte ännu är klarrenoverad, men månne det inte löser sig.

 

*Helt piece of cake till Dalsbruk när man ska tajma åkandet med en babys matrytm...

22.05.2013 kl. 10:10

Projekt barnrum

Vi fortsätter väl med gallup här: I vilken ålder har ni flyttat barnet till eget rum?

Läser oftast att tidigast vid 6 månaders ålder, men så hör jag om goda erfarenheter av att ha flyttat tidigare också, ifall bebin sover bra om nätterna.

Jag har egentligen inga problem med att ha Bouncy i vårt sovrum, men lite har jag nog känslan att vi alla störs av varandra under natten, speciellt om Pandan ska på morgontur och har väckning kl. 04:30. Inatt sov Bouncy jätteoroligt, hon bökade och hade sig och sängen knarrade superstörande (säkert pga att vi har huvudändan höjd) och jag sov dåligt. Ibland märker  jag att Bouncy vaknar till Pandans snarkande (säkert också till mitt...), så även här tror jag att vi alla skulle sova bättre i skilda rum.

Så, projekt barnrum har påbörjats:

Untitled

Steg ett: flytta Martti till vardagsrummet.

Aj vitsi, såd jag kan störas av att ha en såndän klumpig sak i vårt vardagsrum, Feng Shuin är så fel, så fel. Den är ju Marttis sommarbo egentligen. Det borde byggas ett nytt hem åt Martti, och det står på anslagstavlan sedan 1 år tillbaka, och projektet tycks va mietintämyssyssä, men inget händer. Och det stör en organisatör som mig. Men jag orkar inte tjata om det längre (själv har jag tyvärr inte de kunskaper som krävs att bygga ett sånt).

Untitled

Ekorrummet just nu... suck.

Konditionscykeln flyttades efter fotograferingen tillbaka till sin plats bakom soffan (fult, jag vet!), så jag kanske får inspis att trampa igen.

Fåtöljen släpade svärföräldrarna från landet och skulle egentligen fungera som amningsfåtölj. Men så slutade jag amma just då och dessutom luktar den, så den ska fort som möjligt tillbaka till landet.

Gardinerna är Unikko, I know... Men de har hängt med ända sen min första lägenhet i Bortre Tölö och tycker inte att just den färgen är så illa (som röd och blå t.ex.). För korta är gardinerna dock, men kanske vi kan leva med det en tid.

Lampan är visst 60-tal, fick den av föräldrarna i tiderna, fungerade som matbordslampa i båda av mina lägenheter.

Expedithyllan i bakgrunden nappade jag åt mig när min arbetsplats i Kämp Gallerian skulle stänga och butikshyllor erbjöds. Det fina med Expedit är att man kan köpa lådor och dörrar och tuuna dom i egen smak. Är speciellt nöjd med de små draglådorna för Bouncys sockor och mössor.

Jag återkommer med bilder på framstegen.

21.04.2013 kl. 13:21

Min morgon

Såg ni Min Morgon på torsdagen? Då de hade en igelkottsflicka på besök?

Vet ni, det hade egentligen kunnat vara Martti och jag! Har blivit bedd dit säkert redan tre gånger, men aldrig har det lyckats plus att nu senast har ju Martti varit sjuk, så ville inte utsätta honom för det. Som tur fick jag kontakt med Linda via Suomen siiliyhdistys, så hon hoppade in i stället. Nu var ju inte hennes igelkott heller den friskaste, men kanske bra att ge en realistisk syn av igelkottar som husdjur. Kolla programmet här, hon kommer in vid kl. 08:05 ungefär, ett bra infopaket om igelkottar.

Sen reagerade jag på hur skraj igelkotten var i sändningen, fräste och lyfte taggarna. Det gör ju Martti väldigt sällan, inte på detdär viset i alla fall. Visst fräser han i sitt bo när han tycker att han blir störd, men i famnen brukar han vara ganska snäll, även i främmande famnar. Ni minns när Martti gästade BUU-klubben? Soufi och Martti hade ju bara en kort stund tid att bekanta sig med varandra innan inspelningen och så var han hur chill som helst och bajsade på bordet och de verkade som om de hade känt varann fast hur länge.

Söta lilla Martti, som fyller redan 3 på vappen. Det är ganska mycket i igelkottår.

05.04.2013 kl. 10:49

Allt ska man minnas

Att vara mamma både till en bebis och sjuk igelkott kräver ibland ett minne av stål:

  • 150 ml vatten
  • 5 mått mjölkpulver
  • 5 droppar D-vitamin
  • 4 droppar Cuplaton
  • putsa igelkotten 1 gång per dag med utspädd Betadine i 3 dagars tid
  • 0,5 ml antibiotika 2 ggr per dag i 7 dgrs tid
  • 2 droppar örondroppar(!) på pippelin 2 ggr per dag i 4-5 dgrs tid
  • en smula smärtstillande tablett ingömd i en mask 1 gång per dag i 5 dgrs tid

GAAAAAH! Min geggiga hjärna har begränsad kapacitet!

31.03.2013 kl. 12:26

Att en sån Långfredag

Huh, vilken dag!

Har pendlat mellan Smådjurssjukhuset i Vik och Espoon Eläintalo, varit hemma med en ganska så skrikig tjej, försökt däremellan städa Marttis totalt nerkissade bo (han har troligen urinvägsinfektion), medicinerat Martti och försökt lugna ner en bebbe. Och allt medan Pandan var på jobb. Tacka vet jag mina snälla föräldrar som ställde upp som barnvakt och skjuts.

Men Martti borde vara okej, han verkade i alla fall sig själv, lugn och chill, trots uppsvullnader och hudinfektioner. Nu har vi antibiotika i alla fall.

Nu har jag banne mig förtjänat mina chips, chokorussin och en Garage!

29.03.2013 kl. 21:14

En annorlunda påsk

Är snart på väg till Smådjurssjukhuset. Inte precis hur jag hade tänkt mig påsken. Håll tummarna.
29.03.2013 kl. 10:02

Syskonbad

På fredagen fick våra båda barn bada, inte samtidigt dock, men lite samma stil har de ju:

Untitled

18.03.2013 kl. 11:16

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin