Höftproblem

Imorgon ska vi tillbaka till Jorv, men denna gång till Barnkirurgiska polikliniken. Under sin första läkarundersökning upptäcktes "synnynnäinen lonkkavika" hos Bouncy. Var visst inte av den värsta sorten och kan väl gå om, men vi fick ändå remiss till undersökning.

Jag känner mig ganska nervös inför detta och har på känn att jag inte kommer att kunna närvara vid undersökningen. Ni vet detdär med hormoner och moderskänslor som jag nämnde om tidigare. Pandan har som tur lovat sköta det om jag måste vänta utanför.

Har förstått att höftproblem hos spädbarn är ganska normalt - har någon erfarenhet av det?
23.01.2013 kl. 20:50

130113

Medge att Bouncy fixade sig ett ganska snyggt födelsedatum? Annars också hade hon ganska bra tajming:

- Vi åkte till Jorv första gången på fredagkväll och under veckoslutet behöver man inte betala parkeringsavgift.

- Pandans semester började dagen efter att hon fötts, så nu hinner jag ha honom här som hjälp/stöd i hela två veckor.

- 13e januari råkar vara även min födelsedag.
20.01.2013 kl. 16:51

Mina två räddare

Märker att denhär första tiden är väldigt bröstfixerad, men utan dessa två produkter hade jag nog säkert gått under den senaste veckan:Jag önskar bara att någon hade berättat åt mig att ta med av Lansinoh-krämen till BB, eftersom problemen började redan första dagen. Och Bepanthen, som jag fick där, var inte till just någon alls hjälp.
20.01.2013 kl. 16:46

Bröööl!

Jag vet inte vad för hjärnsläpp jag hade när jag uppmuntrade Pandan till att gå på lätkämatch ikväll. Det var mina längsta 3,5h på länge. Bouncy har ätit och gallskrikit - och inget däremellan. Och eftersom mina hormoner kickat in riktigt ordentligt nu iom att mjölken stigit har jag gråtit i kapp med Bouncy. Jag klarar helt enkelt inte av att se mitt barn lida, utan att jag vet varför.
 
Första dylika känslan kom redan på BB när barnläkaren skulle klippa av en sena under tungan och undrade om vi ville se på eller vänta utanför. Det var too much för den färska modern och jag avlägsnade mig ur rummet och satt utanför och grät istället. Huhuh, har aldrig varit med om nåt liknande.
19.01.2013 kl. 20:04

Bouncy blev en flicka!

En snabb hälsning från ett familjerum på Jorvs sjukhus. Efter två långa dagar bestämde sig Bouncy för att anlända i natt kl 01:42. Bättre födelsedagsgåva kan msn inte önska sig!
De strategiska måtten är 4045g 53cm.
Den trötta mamman ber att få återkomma senare.
13.01.2013 kl. 13:18

Det här med beräknat datum...

...gör en paranoid med mindre (trots att man försöker intala sig att inte glo blint på datumet, det kan ännu gå veckor!). Vaknade nyligen kl. 05:30 med panikkänslan "gick vattnet nu?", men det visade sig bara att jag och lakanen var genomblöta av svett.

Jag är så trött på att svettas så här mycket* och det tröstar inte att det lär bli ännu värre när bebben är ute, man börjar amma, och hormonerna kickar in ordentligt, eller hur?* Elementet i sovrummet är iskallt och Pandan brukar vara gömd djupt inne under täcket, så det är bara jag och mina hormoner det är fel på...
 
 
EDIT: Och ca. 1h senare gick vattnet... hoppsan!
11.01.2013 kl. 06:25

Due date

Så fick jag ju direkt lite dåligt samvete för inlägget under, när den härlige mannen kom hem från jobbet och hade sökt gravidvitaminer åt mig från apoteket och köpt en massa gott, bl.a. årets första Runebergstårtor och väldigt intressanta Milka-chokoplattor:


Bl.a. denna!

Vad kan jag annat berätta såhär på beräknad dag? Jo, vaknade kl 07 när Pandan vaknade, fick inte sömn, åt frukost, såg ett avsnitt av Bron/Broen (som rekommenderades i inlägget om Netflix), kröp tillbaka under täcket och sov ett par timmar, såg ytterligare tre avsnitt av serien, Pandan kom hem, ropade i tamburen att jag inte fick komma och snoka (födisöverraskningar!), vi åt, jag gick i bastun för att sätta igång sammandragningarna, Pandan stack på match och nu ska jag se på lite mer Broen och kanske mumsa i mig lite Milka.

Och ja just ja:

- den som är känslig för information om kroppsvätskor hoppar över följande stycke -

Jag är nästan säker på att slemproppen gick idag (men jag kan ju aldrig vara 100% säker eftersom jag alltid är osäker med allt som har med min kropp att göra). Så det ser ut som att there's something going on...
10.01.2013 kl. 18:05

39+5

Jaha, det blev ju en lite annorlunda dag än planerat idag (inte för att vi planerat något desto konstigare).

Innan vi åkte till rådgivingen idag, kände jag mig konstigt andfådd och blev t.ex. helt slut av att sätta på mascara i sittande ställning. I rådgivningen visade det sig att mitt blodtryck var helt skithögt och efter konsultation till Jorv, skickades jag från rådgivningen till Jorvs synnytysosastos jour.

Där lyssnades på Bouncys hjärtljud under en längre tid, blodtrycket mättes flere ggr i liggande ställning (vilket brukar vara lägre än i sittande ställning, vilket det också var) och så undersökte en läkare ännu med ultra, så det gjordes painoarvio samtidigt. Allt verkade helt okej, Bouncy är ca. 3900g för tillfället, så på större sidan, men inte för stor.

Blev lite till mig när läkaren sade att hon nog nu ändå skickar mig hem, eftersom jag nog inte ens hade tänkt mig att blir intagen riktigt ännu.

Lika andfådd känner jag mig ännu också, men känns skönt att ha blivit undersökt nu ordentligt (hade ju tid bokat dit till torsdagen, så nu behöver jag inte ta mig dit för dess skull). Åkte även via Drumsö och lånade mina föräldrars blodtrycksmätare, så jag kan hålla lite koll på trycket här hemma.

Har nog lite på känn att inget kommer att hända ännu på läääänge. Får väl lov att börja planera min 37-års dag på söndagen då. ;)

En grej jag blev lite störd på var att läkaren (som annars var supertrevlig, vilket alla där på Jorv var) måste påpeka fast hur många ggr att jag gått upp så mycket i vikt att nu får jag nog inte äta något överlopps nu under sista tiden. Att därför har ju bebin vuxit så mycket också när jag gått upp så mycket i vikt. Murr, jag som hade gått ner (nå, 200g, men ändå) sen förra veckan! Och min viktökning på sistone har inte alls varit så enorm som helt i början.
Eftersom det blev en ganska lång väntan och vi var skithungriga, körde vi direkt till McDonald's vid Ikea och köpte Ruis McFeast Meal. Och som protest köpte jag ännu en ask chokorussin till kvällen. Murr murr!

08.01.2013 kl. 19:32

39+1

Det börjar kännas lite kypsä nu nog. Annars helt okej, men varje gång jag ska stiga ut ur bilen eller upp ur soffan kommer det nog en och annan svordom. Magen är forftfarande ganska högt uppe, så det är tungt att andas och halsbrännan är från helvetet. Igår välsignades jag dessutom med en riktigt paha ischias-lik smärta (vilket som tur lite lättat nu).

Storleken på magen har hela tiden följt den övre kurvan på diagrammet, men förra veckan tog den ett rejält uppsving, och nu misstänks det att jag bär på en ganska stor bebbe, som tagit loppuspurtti i dethär att växa. Eftersom det inte gjorts någon painoarvio sedan jag gick privat till gynekolog i typ oktober, fick jag nu remiss till Jorv och har tid där till läkaren nästa vecka på Bouncys beräknade dag, 10.1. Så vi får se.

Känner fortfarande ingen rädsla inför förlossningen, är kanske främst frustrerad över att inte veta NÄR det kommer att hända något. Har lite på känn att det nog kommer att gå över (om de nu inte skulle bestämma sig för att sätta igång förlossningen).

Nu tänkte jag köra med lite gallup:


- Hur satte din förlossning igång och när (+- beräknad tid)?
- Hur länge höll den på?
- Hur föddes barnet sist och slutligen (naturligt eller snitt)?


Är främst nyfiken, eftersom de flesta jag känner satts igång, hållit på länge och till slut fötts med kejsarsnitt, trots att det lär ska vara såååå ovanligt (enligt familjleförberedelsekursen).


Bild tagen på måndagen, ganska beachboll, eller hur?
04.01.2013 kl. 13:32

Sjukhusväska

På tal om sjukhusväska: Vad tyckte du var nödvändigt vs onödigt att packa med till förlossningen?
17.12.2012 kl. 23:27

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin