bloPPshop gueststar

Jag fick den stora äran att vara Gueststar-bloggare på den mysiga bloggen bloPPshop och fick välja en valfri produkt av KG Design, denna gång i samarbete med Playtray.

KG Design har en bunt med alldeles bedårande produkter, just i vår stil, men jag tänkte att vi kanske kommer att ha mest nytta av en bordstablett i framtiden. Har även sett den moln-formade tabletten skymta på bloggar här och där och bara hört väl om dem. Vår familj gillar dock extra mycket ugglor och färger, så valet var inte svårt: Den lime-färgade Mr Uggly-tabletten skulle passa utmärkt i vårt redan ganska färggranna kök.

Sedan ett halvt år tillbaka har vi haft en Playtray till Stokkes TrippTrapp-matstol, som varit oerhört praktisk, eftersom ätandet är minst sagt klottigt inom denna period, när man lär sig äta. Vi har undvikit de värsta mathögarna på golvet och Bouncy sitter även snällare på sin plats, när brickan finns mellan henne och bordet. Selen måste vi absolut ha på henne just nu, eftersom hon annars klättrar ur stolen. Men hon låter oss sätta den snällt på, medan hon dricker mjölk: byter hand när vi ber henne och protesterar inte alls. Bara hon får sin mjölk.

Lite ångrar jag kanske att vi valde den transparenta versionen av brickan, trots att den lär vara den som är lättast att rengöra samt suger inte in färg från tomat och annan mat lika starkt som t.ex. den vita. Flickan håller ofta i på sidan av brickan med sina små nassetassar och trots gnuggande och putsande, har där förblivit missfärgningar, som ser lite snuskiga ut. Tänker att det kanske inte skulle synas så tydligt på den svarta (som även skulle passa oerhört bra till vårt röd-svarta kök...)? Nå, kan inte hjälpas nu mer. Nöjda har vi hur som helst varit.

Nu är ju vår flicka 14 månader gammal (faktiskt just idag!), så jag anade att Uggly-tabletten kanske inte är helt aktuell ännu, speciellt som vi ännu har Playtrayn i bruk. Men självklart testade vi den direkt när den anlänt till oss. Och det gick ju bra - till en början.

Tabletten är av halkfritt silikon, så den hölls fast i vaxduken, så även tallriken (i detta fall Rätt Starts mumintallrik med gummi i bottnet) och gled inte omkring.

Som gissat blev fröken lite för intresserad av tabletten och de roliga ugglorna på den, så till slut befann den sig på hennes huvud...

Men vi kommer absolut att ha nytta av den om en tid! Den är lätt att rengöra och det jag speciellt uppskattade: den går att tvätta i diskmaskin, hurra!

Under tiden går det att förvara den i det snygga fodralet som den anlände i.

 

Inlägget har publicerats idag även på bloppshop.fi .

13.03.2014 kl. 09:40

Ekorrummet

Igår fick vi äntligen fixat lite i duschrummet, så att skötbordet rymdes in dit. Bouncy trivs ju ännu emellanåt ganska bra på skötbordet, så ids inte avstå från det helt, så länge det funkar att byta blöjor där. Nu är det lite mer praktiskt med nära till hands till rumptvätt och pottan flyttade även in i duschrummet. Blev lite trött på lukten från blöjroskisen, som så ofta svävade omkring i flickans rum.

Fixade lite i rummet och nu flyttade även Fatboyn från balkongen in, där kan det vara kul att böka. Bouncy fick ju en cd-spelare till födispresent, så till den har vi jammat idag i det "nya" rummet.

09.02.2014 kl. 15:00

la case de cousin paul

Sedan förra söndagen har en jultomte härjat här i vårt hem och pyntat lite här och där. Inte tomtar, utan ljus och dylikt. "Vinterpynt" kan man kanske kalla det. Julgranen får vänta lite ännu.

Den tomten är jag. För jag älskar julen och just nu älskar jag speciellt att pigga upp den mörka tillvaron med lite ljus. Har normalt juldekorationerna välorganiserade i några Iittala-kassar i källaren, men ack, en ljusslinga saknas! Har inget minne av vart den placerats förra januari, för nu hittar jag den ingenstans. Kan ju skylla på att det var en vecka innan beräknad tid, så har väl varit allmänt stökig i hjärnan då. Märkte under körövningen igår att nästan alla mina noter på jullåtar saknades. Har tydligen efter den svettiga julkonserten bara lagt undan dem och tänkte att nu ska jag koncentrera mig på den sista månaden som gravid, inget minne av det.

Men tillbaka till ljusslingan. Nu tänkte jag att så länge vi letar efter den försvunna ljusslingan, så kunde jag kanske äntligen satsa på de fina bollarna av märket la case de cousin paul, som jag vet att i alla fall Stockmann sålt av. För sen kunde de flytta in i Bouncys rum för kommande jular. Men nej, inga sådana hittade jag i centrums varuhus och webbsidan visar inga resultat heller. Hjälp, var annanstans hittar man av dem?

Bildkälla

28.11.2013 kl. 21:20

Iloinen goes Habitare

Eftersom Pandan hade ledigt på fredagen bestämde vi oss för att besöka Habitare-mässan. När vi besökte mässan för två år sen senast, var vi totalt panka efter att ha ordnat århundradets bröllopsfest, men kom ändå ut därifrån med en soffa OCH en säng.* Denna gång blev saldot som tur bara två Polkka Jam kökshanddukar:

 

Annars också kändes inte mässan i år helt lika inspirerande som förra gången. Saknade vissa utställare osv. Är det bara jag, eller upplevde någon annan lika?

Habitare till ära, prövade vi på Marimekkos Iloinen-"jackan", som Bouncy fick redan på Jorv av sina farföräldrar. Lustigt var, att vi såg många äldre kvinnor i samma klänning, vilket jag lite gissade på förhand. Den tycks va lite sådär som med manliga arkitekter och Jokapoika-skjortan...

Det var en allvarlig stund när man skulle fotas. Strumpbyxorna fick Bouncy av sin några år äldre kompis Moona.

 

*Ja, eller beställt dem alltså. Vi kom inte släpandes på dem från Mässcentret.

23.09.2013 kl. 19:32

Projekt barnrum

Bestämde mig sen också för att skippa Unikko och skaffade Malin Figur-gardinerna från Ikea istället. Blev så störd på att Unikkona var helt för korta* och samtidigt känns även färgerna nu mer harmoniska. Nu passade även de olivgröna Expedit-lådorna bättre och de olika nyanserna av grönt strider inte så med varann.

Untitled

Före-bilderna hittar du här.

Det orangea spjälsängsskyddet passar ju liksom inte alls i färgskalan nu, men det är ju inte där för evigt, heller. Såsom inte heller skötbordet.

Hittade en packe söta kort i Ikea, som passar perfekt till Bouncys rum. Har tänkt rama in dem och grunda en slags vägg med olika tavlor huller om buller. Hon har redan ett par Musse Pigg-tavlor, varav en är Lasse Åbergs. Eller ja, de var ju Marttis tavlor, men Bouncy fick nu ärva dem när Martti flyttade ut.

Untitled

De tre översta passar ju i alla fall mer än perfekt till Ekorrummet.

För ett par år sedan fick vi en tygremsa, som svärmor fyndat på dagiset hon jobbade, med exakt samma typer som finns på tapeten i Ekorrummet. Har försökt hitta en avlång ram utan framgång, så nu klippte jag istället i sär figurerna och köpte LP-ram från Tiger.

Untitled

Igelkotten finns faktiskt inte på tapeten, men hej, en extra igelkott skadar väl inte i denna familj.

Väl i Ikea, hittade vi äntligen ett tillräckligt stort förvaringssystem för presentpapper och dylikt, som jag efterlyste i ett tidigare inlägg. Skulle köpa plastboxen en läsare tipsade om, men så hittade vi denna i tyg för lite förmånligare pris, så det fick bli den i stället.

Untitled

 

*Visserligen är de nuvarande lite för långa, men månne jag inte får dem sydda nåt tag...

02.09.2013 kl. 20:05

Städa, städa... pt 2

Alltså kan ni fatta att det är över en vecka sedan vi kom hem från lande och jag städar fortfarande? Men liksom när hinner ni andra (relativt) nyblivna mammor med det? Om ni samtidigt vill uppehålla ett socialt liv? De flesta mammabloggare verkar ju ha skinande rena (och vita!) hem och är dessutom konstant på latte eller andra aktiviteter. Eller är det bara en fasad?

Bouncy sover ju alltså pyttekorta päikkäre ett par ggr om dagen, typ 15-30 min och en av päikkärnä är ofta en vagnpromenad. Däremellan ska hon matas (vilket börjat ta såååå lång tid nu plötsligt) och om kvällarna blir hon gnällig om man inte ger henne all uppmärksamhet. Och när man väl fått henne i säng, vill man ju gärna unna sig lite egen tid och kanske blogga, se på nån serie eller - min senaste favoritsyssla - konditionscykla och se på tv samtidigt. Plus att man är ganska slut vid det skedet. Så städandet framskrider med pyttesmå steg varje dag, tar ett rum (eller ett halvt rum) i taget, den lilla lediga stund jag får. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Borde egentligen ha gjort som Muffins, sjukt smart.

Ok, den senaste veckan har ju varit lite exeptionell, eftersom Pandan jobbat en ganska ovanligt lång putki och jag försökt ta igen allt osocialt kucklande hemma på våren och träffat folk i stan. Plus att jag blev ivrig med fixandet av Bouncys rum. Ajoo, ni har ju inte sett några bilder:

Untitled

Untitled

Panoramabilder med riktigt konstiga proportioner. Skötbordet med sidobord (bord till mitt elektriska piano, hahaa!) ska ju så småningom bort, så därmed blir det lite mer utrymme. Och en del tavlor ska ännu upp, bara vi hittar passliga ramar.

Untitled

Elefanter i lakanen och spjälsängsskyddet.

Untitled

Våra gamla böcker vs nya böcker Bouncy fått.

Untitled

Klänningar i strlk 86 som väntar på att bli passliga. Från vänster: Metsovaara (sydd av min mamma), H&M och Marimekko. Bouncy brukar ligga på skötbordet och beundra dem.

29.07.2013 kl. 20:19

Fråga bloggen

Hur förvarar ni presentpappersrullar och andra paketeringsmaterial? Eller förvarar ni alls sådant? Något näpet Ikea-system jag inte vet om?

Just nu förvaras våra rullar, presentpåsar och snören i två stora Iittala-papperspåsar i Bouncys rum, vilket inte riktigt funkar i längden. De ryms inte längre i något skåp. Vill ha dem ur mitt synfält, bums!

24.07.2013 kl. 20:17

Projekt barnrum

Jaha, så tog vi tydligen an Bouncys rum när det var meningen att vi lite städar hemmet så man täcks be gäster hit. Men istället fylls vardagsrummet med stuff i samband med att barnrummet töms. Men skönt i alla fall att ett rum börjar bli klart.

Untitled

Tadaa! Äntligen ett korgsystem som passar!

Untitled

Därmed flyttade IKEA-systemet ut och blev det var det är menat till: leksaksförvaring.

När gamle Billy-hyllan tömdes, insåg jag att även den är grön. Leksakslådorna är gröna. Mattan är grön. Grönt i gardinen och i Expedit-hyllan. Och nästan alla är olika nyansers grön. Ganska äckligt egentligen. Detta var inte alls planerat, lovar.

Nå, man kan i alla fall inte beskylla oss för att inreda rummet i prinsessiga pastellfärger.

24.07.2013 kl. 20:09

Städa städa...

Gaah, vårt lilla "komma-hem-städprojekt" blev lite större iom att vi insåg att alla våra kläder (dvs ALLA Bouncys kläder, även rena) som vi hade med till lande luktar apa. Och med att lukta illa, menar jag inte en såndän perus unken landelukt, utan riktigt illa. Ni kanske minns att jag tidigare nämnde att stugan som renoveras på landet luktade riktigt, riktigt illa när renoveringen påbörjades och den lukten hade satt sig på bl.a. fåtöljen vi lånade hem som "amningsfåtölj". Nå, vår gamla lädersoffa har bott i den lukten det senaste året, så även den har sugit i sig den stanken och flyttade nu över lukten på våra saker och kläder som bott i samma rum. Kräver tydligen en rejäl rengöring.

Det konstiga är ju att man inte märker dendär lukten när man är på plats, men här hemma blir jag nästan spyfärdig när lukten svävar omkring alla kläder.

Så nu rullar tvättmaskinen på konstant (vi behöver SÅ dendär större tvättmaskinen NU) och samtidigt tog vi tag i projekt klädskåp åt Bouncy, eftersom Ikeas leksaksskåp-lösning inte riktigt funkar längre, när kläderna blir större. Så igår använde vi dyrbar städtid till att jaga efter skåpsystem utan större resultat. Liksom hur svårt är det att hitta ett lådsystem som är mindre än 60cm djupt?

Pandan åkte ännu på kvällen till Kodin1, där han hittade passande lådor, MEN tog med sig den bredare versionen, som inte ryms i skåpet. Suck. Nytt försök idag.

Ber alltså igen att få återkomma. Nu ska jag tömma tvättmaskinen. Igen.

23.07.2013 kl. 11:14

Före

Fast en "före"-bild tog jag ju samma dag som vi anlände med vårt pick och pack. Bonga babyn!

Untitled

29.06.2013 kl. 21:17

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin