Highly Sensitive Person

Jag vill ännu återkomma till meningen i inlägget under om att jag märker stuff omkring mig och förklara mig lite bättre:

För en tid sedan skrev Wonderland ett par intressanta inlägg om något som kallas HSP, dvs Highly Sensitive Person. Läs en närmare beskrivning här. När jag läste beskrivningen var det som om alla bitar föll på plats, det var ju mig man beskrev där!

Har tidigare behandlat ämnet i min blogg, att jag är en mycket känslig och intuitiv person som märker mycket av det som händer i min omgivning och kan läsa personer ganska bra. Jag känner på mig t.ex. när allt inte är helt okej.

Som ett exempel kan jag nämna mina tidigare förhållanden. Vid något skede av förhållandet har jag alltid fått en osäker känsla som jag inte kan beskriva, trots att allt borde vara bra. De flesta har stämplat mig som paranoid och sagt att jag oroar mig för mycket (min favoritfras "Tänk inte så!"). Har t.o.m. tagit upp saken med personen i fråga, men bara fått bekräftelse om att allt är okej, inget extra har hänt. Och jag får gå vidare med den paranoida känslan. TILLS jag en dag får reda på att det i själva verket funnits en orsak till min oro, att den andra personen varit otrogen eller på något annat sätt svikit mig just vid den tidpunkten. Och trots att det känns hemskt att höra det, så har det samtidigt varit en lättnad. Jag hade inte fel! Jag var inte paranoid i onödan! Och det har hänt så många gånger att jag till slut lärt mig lita på min intuition. Men det tog flera år att inse det själv.

För något år sedan gick jag till ett medium jag besökt förr, och även hon bekräftade dethär att jag är en oerhört intuitiv person och kan ibland få för mycket stimuli av omgivningen och därför kan det lätt kännas att det blir too much. Men det var så skönt att höra henne säga det, för det kändes så logiskt. Och att sedan läsa om ämnet hos Wonderland och liksom få en definition på sig själv. Att något, som många upplevt som en svaghet i mig i själva verket är en styrka.

Åh, helt galet intressant!

27.03.2013 kl. 22:05

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin