Huhuu!

Måste bara få presentera ett av de kanske onödigare men ack, ändå så nödvändiga införskaffningarna vad gäller barnkläder:

En uggleväst!

Tror faktiskt Pia var med mig på HM då jag bara inte kunde motstå denna toppaväst. Självklart är den gröna ugglevästen från pojkarnas sida, medan flickversionen var ljusröd och såg ut som en gris, fast jag nog tror den föreställde en giraff. Valet var inte svårt.

Har sedan dess jagat en tjockare fleece med extra tyg under, utan att ännu lyckas i det. Fleecen på bilden hör väl liksom till västen (måste dock alltid sjunga på The Fox när jag ser den), men den är lite väl tunn för vädret just nu i alla fall.

Testade outfiten när vi idag gick snabbt till butiken och på bilden ovan har hon just kommit hem och stelnat framför Pikku Kakkonen.

01.04.2014 kl. 23:17

What comes around

Som sagt, råkade vi ut för en major kissaccident igår. Ett extra par leggins hade jag med mig, men hade inte räknat med en plaskvåt blus också, så syrran grävde fram en av kusinens lite mindre t-shirts, som hon fick med sig hem.

När Bouncy samma kväll satt på pottan, kollade på blusen och gnolade på Pikku Kakkonens signaturmelodi, började blusen plötsligt verka bekant och jag undrade om jag inte köpt den åt kusinen i tiderna. Men det kändes inte helt rätt och så mindes jag att kusinen fått en massa kläder av Micko, då det plötsligt slog mig: jag köpte blusen från Glaspalatsets YLE-Shop åt Mickos äldre pojke i tiderna, kanske för åtta år sedan? Och nu plötsligt bor den hemma hos oss och Bouncy tycks älska den.

Här presenterar fröken även dagens extemporeköp: mjuka pupuöron. Skulle köpa blöjor i Citymarket, då jag såg dessa, testade på Bouncy, som drog till med det bredaste leendet och jag kunde inte motstå frestelsen. Hon hade knappast låtit mig lämna dem kvar där heller. Väl hemma måste vi gömma öronen, eftersom hon blev lite väl förtjust i dem...

29.03.2014 kl. 23:55

Välikausi del 2

I dag gjorde vi ett nytt försök. Testade först Bouncys vinterhalare, som senast vi testade var helt för stor och den kändes nästan passlig nu, vilket underlättar mycket.

Dock hade vi Iso Omena på agendan, så vi körde tvådelat: toppabyxor (vars jacka blivit för liten) och en lite tjockare välikausijacka från Lindex. Bytte även tillbaka till den lite fodrade mössan (som hon så envist ville riva av sig ett par dagar innan) och det verkade funka bra. Beslöt mig för att första gången testa Olarin asukaspuisto, som jag så många gånger gått förbi (en gång faktiskt varit där inne snabbt). Tydligen är ingen annan ute och leker i parker om lördagarna, så vi fick ha alla gungorna för oss själva. Eller de få barn som fanns där, var där med sin mor-/farmor. Dock finns det begränsat med aktiviteter i en park för en som inte ännu går, så vårt besök var ganska snabbt. Dessutom bongade Bouncy från gungan en tax en bit ifrån och blev helt obsessed av den och upprepade bara "hau hau, hau hau", så till slut måste vi gå och titta på hunden. Just nu tycks djur vara väldigt pop.

Untitled

29.03.2014 kl. 23:33

Välikausi

Det här vädret är minsann en utmaning för en relativt färsk förälder: vad i all världen klär man på sitt barn som mest sitter stilla i sin vagn?

När vi igår åkte till Nordsjö på daytrip beslöt jag mig för att skippa sovpåsen, eftersom tjejen svettades i den dagen innan och bara rev av sig mössa och vantar konstant (aj vitsi så jag avskyr den kampen!). Men när vi efter flera timmar kom in, var tjejen helt iskall (vilket kanske berodde på en överfull kisiblöja som hade läckt över hela magen...), så tydligen var det för lite med tunn halare och fleecehalare under. Jag vet, yllehalare sku va varmare, men en passlig sån har vi inte just nu. Hade inte riktigt räknat med den nordliga vinden heller igår.

Vad kör ni för kombo just nu?

29.03.2014 kl. 10:56

Simppare

Älskar ni också ordet SIMPPARE? 

Var idag till Marimekko och den simppare jag slutligen kom ut med var 104... Och den var helt passlig på Bouncy just nu. Logiken - var finns den?

17.03.2014 kl. 20:54

Marimekkos storlekar del 2

Skrev tidigare ett inlägg om de konstiga storlekarna på speciellt barnkläderna i Marimekko. Jag blir fortfarande inte klok på dem.

Till julklapp fick Bouncy en underbar, lite psykedelisk tunika i storlek 86, som - när vi skulle sätta den på till nyåret - inte gick över huvudet. Förde den till Marimekkos affär, den skickades vidare som reklamation och så fick jag någon månad senare ett presentkort och beklagelsen över att det skett något fel vid tillverkningen. Ok, det var ju hyggligt. Synd bara att vi inte fick tillbaka tunikan, hade kunnat fixa nåt knappsystem eller dylikt. Och jo, jag frågade efter den.

Vid ettårsrådgivningen var Bouncy 80 cm lång, och jag antar att hon inte vuxit sååå drastiskt på två månader, så när jag idag skulle införskaffa en baddräkt från Marimekko, tog jag för säkerhets skull storlek 92, dvs den för 2-åringar, som det står på plagget också. Tyckte den såg himla liten ut och frågade kassan hurdan storlek den är. Hon menade att den nog borde vara ok och att "den ska ju vara lite napakka". Väl hemma testade jag simpparen (utan att klippa prislappen, hade mina onda aningar) och den gick inte ens på henne. Hennes nuvarande simppare storlek 86 är större än den nya och den börjar redan vara lite för liten.

Bild: Marimekko

Liksom på riktigt? Hur ska man veta vilken storlek man ska ta? Är lite skeptisk till att 98:an ens ska passa. Man börjar inte precis prova en simppare i butiken heller. Och det är ok om man skulle veta att Marimekko överlag har jättesmå storlekar, men när de växlar jättemycket mellan modellerna, så det finns inte ens någon logik i hela grejen.

Om jag nu ska avsluta med något positivt (eftersom jag ändå äääälskar Marimekko och tänker inte börja bojkotta dem eller nåt), så är deras senaste katalog för barnkläder en stor hit hos oss. Den vill Bouncy läsa alltid om morgnarna, koncentrerar sig djupt samt fnissar och skrattar åt bilderna. Rekommenderar varmt!

 

16.03.2014 kl. 20:24

POMPdeLUX

 

Är så himla glad över den här bloggen ibland. Inte bara träffade jag två fina mammor med barn på fredagen i Familjecentrets utrymmen, så blev jag bjuden på POMPdeLUX-party av en bloggläsare. Eller vi har väl lärt känna varandra bättre genom sociala medier som t.ex. Instagram, men det är ursprungligen via bloggens kommentarfält hon hittat mig.

Partyt var alltså idag och mitt första av detta slag (alltså ett slags Tupperware-party, men med barnkläder). Kände en av gästerna från förr, annars var alla nya bekantskaper, som var mycket lätta att umgås med. Fick känslan att de flesta var - som jag - lite "mognare" mammor med barn i ganska samma ålder. Skön stämning. Fick t.o.m. skjuts hem med en från förr obekant dam och det visade sig plötsligt att hon var kvinnan bakom Muminmamman-bloggen!

Tänkte att jag inte skulle beställa så mycket, eftersom jag i förhand tänkt att kläderna är liiite väl hempukka i vår smak plus att vi har lite sparkampanj på gång. Men slutligen beställde jag ett par shorts, en tunika, en cardigan och strumppisar+legginsar. Bra basplagg som går att kombinera med mycket. Pandan godkände också mina beställningar, så jag är riktigt nöjd. Vi har faktisk en begagnad PompdeLux-fleecehuppare, som vi använt nästan dagligen den här vintern. Om jag förstått rätt är Bouncy det tredje barnet som använder den, så den verkar vara av bra kvalitet.

02.03.2014 kl. 00:17

Halare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

När jag efter körövningen på onsdagen hade en ledig stund, gick jag lite i barnklädsaffärerna i Forum. Liksom hur praktiskt är det inte med den nyöppnade 3e våningen och alla barnklädsaffärerna i ett? I H&M råkade jag få syn på en brun halare med ljusröda detaljer, kanske en av mina favoritfärgkombinationer när det kommer till flickkläder (varför inte åt pojkar också!). Halaren var dessutom på rea, bara 20€, så jag nappade åt mig en i storlek 92.

Väl hemma slog det mig att alla Bouncys halare faktiskt råkar vara från H&M. Eller den hon använt i vinter är tvådelad, främst pga att hon mest spenderat tid inne i sovpåsen, när hon sitter i vagnen. Jackan har vi därmed använt betydligt mer. Där har jag lite stört mig på dragkedjan, som är lite krånglig och svurit på att satsa på bättre kvalitet nästa gång. Och kanske dragkedjan på sidan inte var den mest praktiska lösningen heller. Men helt bra har vi klarat oss med den i vinter, och den har söta djurmotiv på. Byxorna är ljusgrå. Välikausihalaren är bara grå, med en uggledetalj på ryggen, som samtidig är en reflex. Den har vi använt bara ett par ggr, börjar vara passlig nu först. Halaren jag köpte nu är nog lite stor ännu, men har lite saknat en halare som alternativ, lite enklare att klä på liksom. Hoppeligen passar den ännu i början av nästa vinter.

Var egentligen lite skeptiskt inställd mot H&Ms halare, men efter att Mami GoGo skrev om dem, tänkte jag att vi också ger dem en chans.

 

Hittade tyvärr ingen bild på den tvådelade dräkten, har dock sett den ännu i affären.

H&M ytterkläder

 

 

 

 

 

 

14.02.2014 kl. 14:30

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin