Soittakaa Paranoid!

I dessa dagar går jag omkring och känner mig smått paranoid. Har känslan att alla vet något jag inte vet, vilket i och för sig är sant. Folk tystnar när jag kommer in i rummet och jag försöker analysera folks prat (jag brukar va ganska bra på dethär med analytiskt tänkande). Jag har mina aningar, men vi får se om jag har rätt. Spännande!
19.08.2011 kl. 20:35

L-O-M-A-!

När de flesta håller på och avslutar sina semestrar och börjar möjligen aktivera sig mer här i bloggvärlden, är det dags för mig att checka ut för några veckor och koncentrera mig på semester och landeliv. Skriver om jag har lust, men tror det blir bra med lite paus.

Det kommer att bli en viinanhakureissu till Tallinn, en hel del bröllopsplanering-/fixande, men hoppeligen hinner jag sluka i mig en del av de böcker som väntat på mig olästa i bokhyllan. Project Mökkihöperyys är målet igen i år.
Sen ses vi hoppeligen på Flow Festival, eller hur?


Igår börjades dagen med söta kollegan Annis möhippa. Blev kanske lite spänd på min egen eventuella möhippa...

Deltog endast under första halvan av dagen...


...eftersom jag hade biljett till Scandinavian Music Groups keikka i Virgin Oil. Är riktigt hes efter allt sjungande.


Ännu en bild på den typiska Terhi Kokkonen-posen.


Märkte till min glädje att en låt, som jag starkt förknippat med ett tidigare skede av livet inte längre berörde mig på samma sätt. Älskar låten fortfarande, men jag grät inte denna gång. Det var skönt.Detta är förresten den enda låten där jag accepterar banjon - annars tycker jag Joel kunde låta bli att ta fram dendär förbannade banjon i typ varannan låt.
31.07.2011 kl. 16:22

Opassande bröllopslåtar

Medan vi såg på Maikkarens Syksyn Sävel-dokkareserie Daa-da Daa-da (som för övrigt är ett sjukt störande program, men gillar arkivmaterialet) började vi diskutera låtar som inte riktigt passar sig att spela på bröllop. Jag menar, jag har inte tänkt börja analysera alla låtar vi kommer att ha på vårt bröllopsdisco, men vissa känns bara så fel.

Allt började från denna klassiker, som till min förvåning är en populär bröllopsvals:Pandan lade till denna:Och denhär hade vi utanvidare haft på spellistan om det inte vore för orden.. (åh, får riktigt ont i hjärtat när jag ser på videon):Kommer du på några fler?
28.07.2011 kl. 22:59

Neljät häät

Catariina och Linda - borde vi satsa på dethär? Ännu hinner vi! Tänk om vi sku råka komma i samma program?

Det har förresten alltid varit min dröm att få ha tre okända kärringar på mitt bröllop som sitter i ett hörn och snörper på näsan och kritiserar allt dom ser, hör och smakar. Och har man tur kanske dom t.o.m. ordnar nåt extraprogram, typ sulhasen ryöstö eller nåt annat hääääärligt speciellt jag skulle älska... NOT!

Undrar om dom skulle gå med på att flyga oss till Nya Zeeland in case vi sku vinna..?

Aiotko mennä naimisiin vielä tämän vuoden puolella? Ilmottaudu mukaan Nelosen ohjelmaan Neljät Häät ja voitte voittaa puolisonne kanssa unelmien häämatkan.

Kuvaukset Nelosen suuren suosion saavuttaneeseen Neljät Häät -ohjelmaan alkaa jo tänä kesänä. Jokaisessa jaksossa tutustumme neljään tulevaan morsiameen. Ohjelmassa omien häidensä lisäksi morsiamet vierailevat toistensa häissä pisteyttäen ne. Aviopari jonka häät keräävät parhaat pisteet voittavat itselleen unelmien häämatkan valitsemaansa kohteeseen.

15.06.2011 kl. 21:10

Bröllopsdrömmar

Både Pandan och jag hade våra första bröllopsdrömmar inatt.

Jag drömde att jag hamnat på en hemmafest tillsammans med Wonderland och hennes Peter Pan iklädd min brudklänning. Enda problemet att klänningen inte var den jag beställt, utan en riktig gräddtårta med stora puffärmar och korsett som dessutom satt riktigt illa.

Pandan däremot drömde att han måste slänga ut "niskaperseotteella" en finsk musiker som kommit och våldgästat vår fest...


Jag blir så glad av denhär videon, kan se den om och om och om igen. "Mitä?...Ai kato..."
17.05.2011 kl. 13:20

Inbjudan

Det fanns ett intresse för detaljerna på vår inbjudan.
Ok, here goes:


PärmbildenBiisilistan. Skivan innehöll alltså dessa låtar, en salig blandning låtar som på ett eller annat sätt berört oss eller kändes beskrivande.


Ena innesidan


Sidan med själva inbjudan publiceras inte, men ni kan få en glimt av den här:Älskade en kommentar som min kompis' son sagt: Siis miks Catta lähettää sulle lomakuviaan? Hahaa!

All credit åt min duktiga brudfrämma, som designade bookleten enligt våra önskemål.
Inspiration till inbjudan var låten Livet är ett äventyr av Sven Bengtsson och Medvind (Pandans kompisars bänd), som faktiskt spelat i ett avsnitt av Satuhäät, hahaa! Minns ni avsnittet med domdär Björneborgarna som hade träffats ett par månader tidigare i IRQ-gallerian och gifte sig i Yyteri? Hemmahannah minns i alla fall...

Övrig inspiration var ju självklart dessa filmer:

15.05.2011 kl. 15:41

Return to sender

Idag kom första inbjudan som en bumerang tillbaka.
Gatunamnet var rätt, men istället för 4 B 27 hade vi skrivit 4 A (inte vårt fel). Det var tydligen för svårt för posten (dessutom var ju adressen på SVENSKA, hjälp!):


Liksom Otydlig adress? What?

Så jag gick till posten och gubben bakom disken sade:

- Niin, tämähän on jo kertalleen lähetetty, joten tää pitää maksaa uudestaan.
- Oikeesti?!?


Nå, gubben var ändå lite raasu, så jag betala snällt och tittade kanske lite sorligt på när han streckade över en massa med tjock tuschpenna och satt en såndän vit tarra på så att gamla frimärket och stämpeln skymtade där under.

- Niin, tästä nyt tuli vähän suttusta...
- Nojoo, se on meidän hääkutsu et sinne meni ne tarkasti valikoidut postimerkit...


Till svar fick jag ett besvärat leende.
12.05.2011 kl. 00:03

Bröllopsbloggen

Idag borde de flesta ha fått post av Pandan och mig, så jag kan "outta" delar av vår inbjudan (detaljer kommer senare när alla säkert fått den) och mitt projekt senaste veckorna. Dethär är närmast pyssel denhär bruden kommer!


Inbjudan till en exklusiv fest som endast tre bloggare är inbjudna till, hahaa!
10.05.2011 kl. 18:39

Vad jag sysslat med idag


Dethär...


...och dethär! Några av er kanske får lite post imorgon...


Lediga måndagar e helt jees.
09.05.2011 kl. 17:12

Bröllopsbloggen

Catariina skriver att hon bokat tid till bröllopshår/-smink och jag får lite ångest. Jag vet liksom int alls vart/till vem jag ska gå.
Gillar min frissa, men de har liksom ingen smink-service där (eller inget som rekommenderas). Har rekommenderats en duktig frisör/makeupartist, men hon är mammaledig och gör keikkor OM hon int e på resa just då.

Eller problemet e liksom int frisyren utan sminket. Grejen är att jag aldrig sminkats av ett proffs (trots att jag gärna velat), så jag e lite oerfaren gällande den saken.

Och för att gnälla lite mer så blir jag jättestörd på att typ varje person jag frågar råd av gällande bröllopssmink säger: "Men se nu till att du får övningssmink också!"
Dah! I wasn't born yesterday, självklart det hör övningssmink/-frisyr när det handlar om bröllop.
Och jag vet att de flesta säkert bara menar väl, men jag är som känt allergisk för självklara goda råd, det har alltid varit mitt problem.

Så om du sitter på info om bra makeupartister, så tages tips gärna emot.
13.04.2011 kl. 14:19

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin