Alamökki

 

Untitled

Så här ser vårt tillfälliga sovrum ut. Ni ser även Marttis nya sommarbo, en uppblåst simbassäng. Vår säng skymtar bakom soffan och bakom "klädskåpet" finns Bouncys skötbord. Synd att jag inte tog några "före"-bilder förra sommaren, skillnaden är enorm.

29.06.2013 kl. 21:12

Balkongs"blommor"

Så länge vi bott här har vi satsat på balkongsblommor. I år hade vi en diskussion gällande blommorna och bestämde att vi skippar dem denna sommar. Vi har liksom annat att koncentrera oss på nu än vårdandet av blommor plus att vi planerar att vara ganska mycket på landet denhär sommaren, eftersom jag för en gångs skull är ledig samtidigt som Pandan. Och då måste man fixa någon som vattnar blommorna då och då, vilket oftast blir mina föräldrars nakki. Tidigare somrar har ju skiftesarbetarnas turer gått helt i kors och vi har haft typ bara sommarsemestern ledig tillsammans.

Fick dock idén om att jag ville ha nå fina lampor till balkongen inför Vappen och så råkade IKEA ha precis sådana lampor jag hade tänkt mig:

SOLVINDEN (de färggranna alltså)

 

De går på solenergi, vilket ju är sjukt praktiskt. Synd bara att de lyser först när det är riktigt mörkt, vilket är ganska sent såhär på försommaren:

 

Untitled

 

Men de ser ganska kivoga ut dagstid också, så de får nog stanna där över sommaren och fungera som ersättning till balkongsblommorna.

10.05.2013 kl. 11:03

Första natten

Igår var det premiärdags för spjälsängen i eget rum! Kände mig konstigt nog lite melankolisk typ "nu är hon så stor flicka redan att hon sover i eget, snart flyttar hon hemifrån...". Ni vet, perus mammastuff.

Untitled

Tillfällig lösning. Ena bokhyllan ska till vårt sovrum, så blir det lite mer plats där. Fåtöljen är ful som stryk, därav fleecefilten på. Och fåtöljen ska till lande så fort som möjligt, men där e den nu lite borta ur synfältet. Hade dock problem att komma upp ur stolen med bebis i famn, pga ond rygg, så vet inte riktigt hurdan stol man borde ha där istället.

 

Nå, natten gick kanske inte helt som planerat. För det första har det börjat bli en utmaning att få henne att somna, hon somnar inte längre i sängen (nåja, ibland händer det), utan man måste få henne att somna i famnen och sen försöka sätta henne i sängen. Problemet är bara att hon vaknar alltid direkt när man sätter ner henne i sängen. Fast hon varit hur lötköpötkö sekunden innan och man har kunnat snurra på henne hur som helst i famnen, så direkt hon träffar madrassen är det ping! - ögonen upp och så börjar gråtet.

Nå, det lyckades till slut och det var faktiskt ganska skönt att få gå och lägga sig i sovrummet utan att akta sig för att en liten ska vakna. Vid ett skede undrade vi med Pandan varför vi månne fortfarande viskar, svårt att vänja sig.

Klockan 05 började vi höra ljud från babylarmet. Tänkte först att hon nu lite höpöttär där och kanske somnar om, som hon ibland brukar. Men nep, nu behövde hon oss. Hittade henne helt tvärsöver madrassen med huvudet i ena hörnan av sängen, skrattandes som om inget hänt. Tydligen var den nya madrassen lite snett satt på plats. Efter blöjbyte och mjölk (utan socialt umgänge), somnade hon ganska lätt och fortsatte sedan till sin usual kl. 08. Hoppas detta inte blir en vana.

Jag däremot hade svårt att somna igen och låg säkert ett par timmar vaken, så Pandan tog som tur morgonmatningen och jag fick sova till 10. Lyx. Belönades dock med en helvetes huvudvärk.

Jag vet inte hur ni andra mammor fixar flera vaknanden under natten. Respect.

30.04.2013 kl. 15:58

Gardindilemma

Just nu monteras mörkläggningsgardinen i Bouncys rum och Unikko-gardinerna är i tvättmaskinen. Samtidigt skulle jag vara lite sugen på att skaffa de här, gillar färgkombinationen:

Malin Figur - IKEA

Gillar ju fortfarande Unikkona - konstigt nog - men stör mig på att de är på tok för korta. De är liksom inte sydda för dethär fönstret, utan till min etta i Tölö back in the days, där jag hade sängen framför fönstret, därav den korta längden.

29.04.2013 kl. 17:18

Nattlampa

Bouncy behöver ju naturligtvis en nattlampa till sitt rum. Har ni tips på några coola exemplar?

Köpte från Tiger en söt pupu, som byter färg, men det var som att vara i nattklubb i dess sken och dessutom var det nog ingen riktigt nattlampa. Avsikten var att köpa en Spöka-nattlampa på Ikea, men så hade de bytt plats på saker på barnavdelningen, så vi hittade ingen.

...eller...

26.04.2013 kl. 22:16

Projekt barnrum

Idag blev det ett besök till IKEA. En fördel med att åka dit med bebis är att man sköter sina ärenden ganska snabbt, plockar bara åt sig det man kom dit efter, så att den tickande bomben med misstänksam min inte ska brista ut i skrik. Speciellt avslappnande är det ju inte, och bestämde oss också för att nästa gång fixa barnvakt under tiden.

Untitled

En annan fördel med IKEA-besök med bebis: rymligare parkeringsplats närmare varuhuset.

Det vi var ute efter var mörkläggningsgardin till barnrummet samt en ny madrass till spjälsängen. Vet inte hur gammal den nuvarande madrassen är, om Mickos båda pojkar använt den, men vi märkte att det blev en stor grop vid huvudändan när Bouncy härjar där, så det kanske kunde vara på sin plats med ny madrass.

Desto mer onödigt stuff kom vi faktiskt inte ut med, förutom en ny dyna åt Pandan (istället för den knöliga versionen han envist använt i alla dessa år) och en förvaringsbox åt bröllopsstuff.

Kassatjejen gjorde mig glad när hon berömde min frisyr. Ides inte berätta åt henne att jag kallar den "orkar-inte-tvätta-håret"-frisyr...

Untitled

25.04.2013 kl. 18:36

Projekt barnrum

Projekt barnrum framskrider.

Idag skurade jag de sista spåren av att det bott en igelkott i rummet (sandkorn överallt!) och beslöt mig för att testa mattan som bott i vårt musarum. Inte alls så tokigt. Den far definitivt mietintämyssyyn.

Untitled

Det blir ju ganska gröngult, men då bör vi minnas att det tapetserade skåpet bestämmer färgtemat:

23.04.2013 kl. 17:00

Projekt barnrum

Vi fortsätter väl med gallup här: I vilken ålder har ni flyttat barnet till eget rum?

Läser oftast att tidigast vid 6 månaders ålder, men så hör jag om goda erfarenheter av att ha flyttat tidigare också, ifall bebin sover bra om nätterna.

Jag har egentligen inga problem med att ha Bouncy i vårt sovrum, men lite har jag nog känslan att vi alla störs av varandra under natten, speciellt om Pandan ska på morgontur och har väckning kl. 04:30. Inatt sov Bouncy jätteoroligt, hon bökade och hade sig och sängen knarrade superstörande (säkert pga att vi har huvudändan höjd) och jag sov dåligt. Ibland märker  jag att Bouncy vaknar till Pandans snarkande (säkert också till mitt...), så även här tror jag att vi alla skulle sova bättre i skilda rum.

Så, projekt barnrum har påbörjats:

Untitled

Steg ett: flytta Martti till vardagsrummet.

Aj vitsi, såd jag kan störas av att ha en såndän klumpig sak i vårt vardagsrum, Feng Shuin är så fel, så fel. Den är ju Marttis sommarbo egentligen. Det borde byggas ett nytt hem åt Martti, och det står på anslagstavlan sedan 1 år tillbaka, och projektet tycks va mietintämyssyssä, men inget händer. Och det stör en organisatör som mig. Men jag orkar inte tjata om det längre (själv har jag tyvärr inte de kunskaper som krävs att bygga ett sånt).

Untitled

Ekorrummet just nu... suck.

Konditionscykeln flyttades efter fotograferingen tillbaka till sin plats bakom soffan (fult, jag vet!), så jag kanske får inspis att trampa igen.

Fåtöljen släpade svärföräldrarna från landet och skulle egentligen fungera som amningsfåtölj. Men så slutade jag amma just då och dessutom luktar den, så den ska fort som möjligt tillbaka till landet.

Gardinerna är Unikko, I know... Men de har hängt med ända sen min första lägenhet i Bortre Tölö och tycker inte att just den färgen är så illa (som röd och blå t.ex.). För korta är gardinerna dock, men kanske vi kan leva med det en tid.

Lampan är visst 60-tal, fick den av föräldrarna i tiderna, fungerade som matbordslampa i båda av mina lägenheter.

Expedithyllan i bakgrunden nappade jag åt mig när min arbetsplats i Kämp Gallerian skulle stänga och butikshyllor erbjöds. Det fina med Expedit är att man kan köpa lådor och dörrar och tuuna dom i egen smak. Är speciellt nöjd med de små draglådorna för Bouncys sockor och mössor.

Jag återkommer med bilder på framstegen.

21.04.2013 kl. 13:21

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin