Dagar som dessa...

... då man knappt ser ut från fönstret pga tjock dimma, mörker och rusk, kan det vara bra att få ta fram en påminnelse som denna:

Untitled

Solnedgång varje kväll kl. 18.

Det hjälper lite. Men tar inte bort den oförklarliga tröttheten som råder i detta hem just nu. T.o.m. Bouncy gäspar konstant.

Hur var det med energilampor och babysar? Vi slutade använda vår i vintras när Bouncy alltid låg på soffan och glodde rakt på lampan och Pandan läste om hur den kan bidra till migrän även på babysar. Som migränföräldrar ville vi kanske inte ta risken...

Och hiphej, idag börjar Pandans semester! Lite på två veckor ska vi få gosa alla tillsammans och samtidigt försöka fixa lite rästihommia.

24.10.2013 kl. 11:42

Ready for summer

När vi var på vår införskaffninstour, passade vi på att skaffa Peltor-hörselskydd samt en sommarhatt, som torde vara passlig inför vår solsemester i januari. Insåg ju att vi borde skaffa sommarkläder till vintern NU, eftersom det antagligen är en omöjlighet sen i december. Men hur lång kommer Bouncy att vara, när hon nu redan är 69 cm i 5 månaders ålder? Är 86 ok, eller för litet? Var nyss på ett ettårskalas, där huvudpersonen redan använde 92:ans kläder. Måste väl lite inspektera mitt rådgivningskort...

EDIT: Enligt mitt gamla rådgivningskort var jag 79 cm i januari 1977. Först i 7-månaders åldern hade jag samma mått som Bouncy har just nu.

Untitled

Baltic Jazz, here I come! (suddigt foto och vänligen ignorera morsan i bakgrunden)

Untitled

Kubanen. Bara cigarren fattas. Hoppas håret vuxit lite tills dess, så hon inte får höra hela tiden vilken guapo hijo (gick det nu rätt?) hon är. Har fått så många pojk-kommentarer de senaste dagarna, vilket jag inte blir klok på.

18.06.2013 kl. 20:23

Solresa

I januari 2010 åkte ett relativt* nyförälskat par med äkkilähtö till Kanarieöarna, närmare sagt till Jándia i södra Fuerteventura. En vecka stannade där och älskade stället. Här kan du läsa mer (bilderna tycks dock ha försvunnit).

Solnedgång vid playan

Exakt fyra år senare återvänder de till samma ställe, denna gång med en nyss fyllda ettåring med sig och stannar där i två veckor.** Ni kan inte ana hur mycket jag ser fram emot det.

 

* Förälskade var (och är) vi alltså, men hade sällskapat i nästan ett och ett halvt år. Dvs relativt nytt par. Tre månader senare förlovade vi oss.

**Egentligen har vi ju inte alls råd att åka dit, men fan, den här resan har vi nog förtjänat! Och Bouncys andel är ju hela 50€...

16.06.2013 kl. 20:48

Solresor

Så har man avklarat sin första sällskapsresa på 10 år och det va int alls PAHA! Helt ljuvligt med buss som för en från flygfältet direkt utanför hotellet, man behöver int direkt börja söka efter en karta eller infopunkt och börja navigera efter bussar eller tåg o släpa på sina väskor samtidigt. Dessutom va det ganska iisiga typer med på resan, så behövde int tappa nerverna genast på flyget. Ok, lite nervpåfrestande är det att på tillbakavägen lyssna två gånger hur reseledaren berättar hur man ska göra på flygfältet och vart man ska gå - liksom hur har människorna klarat sig på ditvägen när ingen berättat åt dem hur dom ska checka in osv? Men ok, många lämnar ju aivot narikkaan när dom reser, så kanske helt bra att det förklaras lite extra noggrannt.

Ser förresten oerhört mycket fram emot den nya serien Matkaoppaat på Nelonen, bara som en parentes.

Men jep, Jándia i Fuerteventura var nog det perfekta resmålet för mig just nu: lugnt, "mommo", noll nattliv, mysiga restauranger, inga jobbiga försäljare eller inkastare, man fick helt enkelt vara ifred. Och finns det nån bättre sysselsättning om dagarna än att traska i sanden vid vattenranden längs den lååånga stranden, perfekt jumppa!19.01.2010 kl. 18:47

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin