Skogstroll

Idag har vi varit här på stugan i tre veckor. Och det har varit så himla skönt att inte behöva sminka sig eller sådär annars bry sig så himla mycket om sitt utseende och låta havsvattnet sköta om stylandet av håret. 

Men efter tre veckor börjar man sakna vissa små grejs hemma och konstigt nog är det toaletten både Pandan och jag saknar mest. Känslan av porslin under rumpan istället för småkryp som biter en skulle vara helt najs som omväxling. Och mitt ansikte skriker efter lite peeling, vilket är konstigt, eftersom jag inte just alls sminkat mig. Men så blir det varje sommar. Och varje sommar glömmer jag peelingen hemma och ids inte köpa en ny. Fast egentligen bryr jag mig inte.

Det är mig ett mysterium hur denna skogsmulle ska fås i Flow-skick till lördagen...

04.08.2014 kl. 23:43

Sommartakt

Tyst på bloggen, jag vet. Det är total mökkihöperyys som gäller, trots att planen var att inte stanna hela semestern här. Men hej, när man välsignas med sådant här supersommarväder, vad gör man? 

Vi låter bilden tala för sig själv, för nu ska jag ta mig ett kvällsdopp!

 

04.08.2014 kl. 20:27

Så mycket bättre

Förutom dilemmat i inlägget under så har vi ju det så himla bra här på landet nu. Vi njuter till fullo av det fina vädret (hur tungt skulle det inte vara att befinna sig hemma i heta hemmet just nu), vi kan simma (ingen blåalg än så länge), Bouncy sover ett par timmars dagssömn (så man kan faktiskt göra något under tiden. Eller fast ta en tupplur själv.) och det bästa: vi har lite energi över om kvällarna. Vi har t.o.m badar bastu några kvällar, vilket känns som sällsynt lyx.

Samtidigt inser jag hur tunga de två senaste somrarna varit: Först graviditeten med illamåendet som tajmades perfekt till semestern så jag låg vågrät med spyreflexer typ hela vistelsen på landet. Jippii. Och förra sommaren var allt så himla nytt och osäkert och jobbigt med en sex månader gammal baby. Och vi var så trötta. Tuppade av vid 22 typ varje kväll, så vi hann/orkade aldrig i bastu den sommaren. 

Jag kan med lättnad konstatera: det blir bara lättare & bättre. Thank God.

25.07.2014 kl. 22:23

Irtiottoja

Ok folks (speciellt ni med lite äldre barn eller barn i samma ålder), vi har ett problem:

Som jag tidigare nämnde, har Bouncy en lite otrevlig fas på gång, dvs börjar gallskrika varje gång jag går t.ex. på toaletten. Detta började redan i slutet av våren och det bara fortsätter, trots miljöbyte. Ingen skillnad om jag meddelar åt henne vart jag går(vilket jag förstått att man ska göra), eller om jag smyger ut medan hon är upptagen med nåt annat: helt galna kilare. Helt samma om jag går och doppar mig i havet och hon ser mig hela tiden. Jäkligt tröttsamt för mig och för alla andra inblandade. Kan ju inte vara skönt att lämnas tillsammans med en vrålskrikande unge som inte lugnar ner sig förrän mamma syns till.

Så hur ska man göra, vad är rätt sätt? Jag känner ju mig som en sån kall vuoden mutsi när jag anser att jag bara måste lämna henne emellanåt och inte hela tiden vara vid hennes sida, för jag tänker att det liksom blir bara värre annars om hon vänjer sig vid det. Eller? Vad tycker ni/hur har ni gjort?

Hälsn. En som rymde ner till bryggan direkt flickan somnade

25.07.2014 kl. 13:52

Jogginglyx

För den som undrar så har jag fortsatt min Nike-utmaning trots att vi är på landet. Och det roligaste är ju att även Pandan joinat mig på mina springturer.

Det är ju en sån lyx att efter att ha nattat Bouncy, föra gråtlarmet till svärföräldrarna och sedan dra ut på en länk och så ett kvällsdopp därpå. Sällsynt och därför extra njutbart. På hösten måste vi sedan springa ensamma igen, eftersom en alltid måste stanna hemma med bebben.

24.07.2014 kl. 13:57

Pappaa!

Lustig typ den där lilla. Hon ropar konstant "pappaa", men ändå är det bara mammas famn eller hand som duger. Värsta skriket bara jag går ut på vessan, en ganska jobbig utvecklingsfas just nu, för alla.

Ändå har jag inte hört ordet "mamma" ur frökens mun ännu en enda gång...

20.07.2014 kl. 10:31

Fråga bloggen om babylarm

Vad har ni för babylarm och hur lång räckvidd har de? Vi har en ganska traditionell och allmän Avent, som vi varit nöjda med hittills. Har kunnat vara ute på gården hemma och i andra huset här på landet men häromdagen upptäckte vi ett problem: Den hörs inte ner till bastun vid stranden. O-ou. Och nere vid stranden vill man ju ganska ofta vara på kvällen.

Inga problem så länge det finns folk här, så vi kan lämna babylarmet hos dem, men om vi någon gång är på tremis här, blir det ju lite dumt.

Finns det något babylarm med bättre räckvidd som inte kostar miljoner?

19.07.2014 kl. 10:19

Landepaukut

Så var det äntligen dags för Pandans semester, vilket betyder en tids landeliv för oss. Lite konstigt var det att åka hit utan Martti, han har ju ändå varit en ganska viktig del av vårt stugliv.

Svärmor och svärfar har igen slitit här för vår skull och vi anlände till en stuga med ännu mer nytt och fint golv. Det betydde att vi flyttade vår madrass till ett annat rum, medan Bouncy får ha hela "vardagsrummet" för sig själv. Lyx! Och skönt även för oss att inte behöva smyga & viska i mörkret längre.

Försöker uppdatera lite då och då, men satsar lite på Sommartakt, som Karin lanserade på Ratata förra året(?).

15.07.2014 kl. 00:28

Reashopping

Så satsade vi på reashopping i Hagalund (där typ hälften av butikerna var stängda) idag, närmare bestämt Stockmann. Vi hittade typ inget av det vi åkte dit för att införskaffa och kom hem med detta:

 

Speciellt Reimas UV-dräkt för en struntsumma var jag extra nöjd med. Varit lite störd på nuvarande UV-dräktens trånga halshål, alltid ett kämpande för att få på och av den.

Och ja, ett par kurabyxor och -handskar hittade vi också, de kom tyvärr inte med på bilden...

Den lille mobiltelefonen var en extra grej, 1,5-års dagen till ära. Av någon orsak fattade hon direkt vad man skulle göra med den och tog inte bort den från örat under de följande två timmarna. Instant hit.

13.07.2014 kl. 20:29

Inför dagisstart

Ok, ingen har säkert tid att läsa bloggar just nu, men chansar ändå en lite mulnare dag som denna.

Vad behöver man införskaffa åt en 1,5-åring inför dagisstarten i augusti? Har förstått att man behöver lite dubbelt av allt (t.ex. gummistövlar, kurabyxor & regnrock) men vad exakt?

Orsaken att jag har lite brådis med detta är att vi snart flyttar till lande för en tid och tänkte satsa på reaköp imorgon, söndag. 

Hoppas ni hinner svara!

12.07.2014 kl. 10:51

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin