Kategorisering

Som ni kanske märker har det uppenbarat sig några kategorier i min blogg. Alla är inte uppdaterade ännu, men Eurovisioner-kategorin - den mest aktuella - är det nu!

Så varsågoda, dyk in i Cattens värld av Eurovisioner...

05.02.2013 kl. 14:29

Den här är åt Helena

Av någon orsak kan jag inte kommentera på Helenas blogg genom datorn (nog med mobilen, skumt), men ville alltså bifoga denna video, eftersom hennes bloggnamn alltid bidrar till att Jari Sillanpää börjar gala på en viss låt i mitt huvud.
Lite jobbigt, så jag tycker inte jag ska behöva ensam lida med detta. Varsågod:Hoppsan, hade glömt hur spända Jaris byxor var kring skrevet! Så konstigt att vi inte kom vidare till final med denna klassiker... NOT!
28.08.2012 kl. 16:05

This is the sound of my heart

En lustig detalj är att Pandan efter första ultran sade att Bouncy i magen sjöng på Ungerns bidrag i årets Eurovisioner. Och då bör man minnas att han inte är den ESC-tokiga i vår familj.

Hur som helst, mycket passande, tycker jag:

05.08.2012 kl. 16:51

Stig

Stig - som enligt mig borde ha representerat Finland i Eurovisionerna i år - hade en tävling på sin FB-sida. Man skulle gissa från vilket ställe denna bild är tagen:Halvvägs bland gissningarna hade Stig tipsat om att bilden är tagen i Esbo. Jag bad Pandan hjälpa mig - eftersom Esbos nattliv inte är riktigt min starka sida - och han slängde till med Pub Olarius. Sekunden efter började jag fundera på att det kanske är nå teekkaribileet och tänkte föreslå Dipoli, men lät bli.

Stig tipsade ytterligare att det inte är frågan om en anniskelualue. Det MÅSTE vara Dipoli, tänkte jag, men då informerade Pandan mig om att det finns ett ställe på Otnäs som heter Smökki, så jag körde med det.

Efter en stund dök det upp ett meddelande:


HYVÄ CATTA, OIKEA VASTAUS!!! Teekkareiden "erotiikkabileet" Servin Mökissä eli Smökissä kyseessä. Pistä viestiä niin laitetaan levy postiin! Lämmöllä, Stig

 
"Lämmöllä, Stig", tsih. Nu vet jag nog inte ens om det är Stig själv som skriver, men dethär lever jag länge på. Hei Laululeija!
04.06.2012 kl. 17:16

Eurovisionsbloggen

...men lite måste jag ju ändå kommentera Eurovisionerna.Tisdagens semifinal sågs från soffan tillsammans med Flat Eric. Eric gilade mest Ryssland och så tyckte han att Österrikes "Woki mit dein Popo" var bra att sheikka rumpan till.

Torsdagen hade jag som tur helt mänskligt sällskap i form av traditionell kisastudio hos Micko med familj. Eller traditionell och traditionell, vi brukar ju normalt se på finalen tillsammans, men om det inte lyckas brukar vi satsa på nåndera av semifinalerna istället.

Orsaken till att det inte var möjligt med kisastudio på lördagen var att jag befann mig på körresa i Tallinn. Hade reserverat ett bord för 15 pax i en irländsk pub, som skulle visa ESC. Det visade sig att vi hade ett eget rum med tv, lyx! Kul att se på programmet med ett nytt gäng, som alla verkade vara med på grejen, trots att en del inte var så insatta från förr. Inställningen var just rätt, det gillar jag! Det var även lite skoj att höra tjut och applåder från barsidan varje gång Estland fick höga poäng.

Någon i gruppen kommenterade under Sveriges bidrag att det var som att se på ett helt annat program, den tävlade liksom i en helt annan klass. Och jag var ju så glad att min överlägsna favorit vann, att ryska mommona klarade sig bra, men vann inte (vad hade det också gjort åt ESC i framtiden?) och att Estland klarade sig relativt bra. Lite ledsen var jag över att Ungern glömdes helt bort, för den var på riktigt helt sjukt bra.

Sen är jag så glad att Sverige igen får ordna ESC, det gjorde ett så galet bra jobb år 2000 - kanske de igen lyckas lite förnya och fräscha upp evenemanget? Hoppas så. Dessutom antar jag att vi nästa år får njuta av lustiga och välartikulerade programledare, till motsats från årets tölpar...
01.06.2012 kl. 13:01

ESC-Levylaukku

Det har varit väldigt mycket snack om Eurovisionerna igen nu när startordningen lottats ut. Inspirerad av temat bläddrade jag bland mina Eurovisionsskivor då jag plötsligt upptäckte en speciell skiva vars existens jag nästan glömt: Min medverkan i Radio Helsinkis Levylaukku-program år 2005 i mp3-format. Flyttade skivan direkt på iTunes och lyssnade på programmet under en promenad och vitsi sån nostalgitripp! Inte bara pga låtarna, utan att lyssna på sig själv prata också. Jag var just då mitt i en soulsearching-period då jag försökte förverkliga mig själv och göra endast saker som gjorde mig bra. Levylaukku var en stor utmaning för lilla mig, men samtidigt en stor tillfredställelse att få spela låtar som bara jag själv valt.

Är fortfarande mycket nöjd över låtvalen och tycker de beskriver ganska bra på vilket sätt just jag är intresserad av Eurovisionerna.
Mitt mål var alltså att presentera - enligt mig - pärlorna i ESC och lämna bort självklara klichéer som t.ex. Waterloo och Diggi-loo Diggi-ley. Samtidigt berättade jag på vilket sätt de hade anknytning till händelser i mitt liv.

Dethär intresserar knappast någon annan än fanatikerna, men här följer ändå listan på låtarna som spelades i programmet:

 • Brotherhood Of Man: Save Your Kisses For Me (Stor-Britannien 1976)
 • France Gall: Poupée De Cire, Pouppée De Son (Luxemburg 1965)
 • Joëlle Ursull: White And Black Blues (Frankrike 1990)
 • Amina: Le dernier qui a parlé (Frankrike 1991)
 • Vicky Leandros: Après toi (Luxemburg 1972)
 • Mocedades: Eres tu (Spanien 1973)
 • Gigliola Cinquetti: Non ho l'étà (Italien 1964)
 • Lasse Mårtenson: Laiskotellen (FInland 1964)
 • Monica Zetterlund: En gång i Stockholm (Sverige 1964)
 • Grethe & Jørgen Ingmann: Dansevise (Danmark 1963)
 • Tommy Seebach: Disco Tango (Danmark 1978)
 • Bendik Singers: Afrotid (Norge 1974, deltog aldrig)
 • Sverre Kjelsberg & Mattis Hætta: Sámiid Ædnan (Norge 1980)
 • Finn Kalvik: Aldri i livet (Norge 1981)
 • Tommy Körberg: Judy min vän (Sverige 1969)
 • Björn Skifs: Det blir alltid värre framåt natten (Sverige 1978)
 • Izhar Cohen & Alphabeta: A-ba-ni-bi (Israel 1978)
 • Brainstorm: My Star (Lettland 2000)
 • Nino: Hano (Bosnien-Herzegovina 2001)
 • Athena: For Real (Turkiet 2004)
 • Olsen Brothers: Fly On The Wings Of Love /LIVE (Danmark 2000)

Nu orkar jag tyvärr inte länka till alla låtar, men du kanske kan googla låtarna om du skulle råka va intresserad.
22.03.2012 kl. 00:37

Hälsningar från sjukstugan

Ingen förändring på magontsfronten. Svärmor (the nurse) gav mig instruxen att vila och kolla idag. Blir det värre, så för dom mig till läkaren (Pandan är på jobb). Går det inte om, går jag imorgon till läkaren, maggrejs är visst inget man ska leka med(och man ska INTE googla alavatsakipu)...

Men idag får jag alltså med gott samvete tömma digiboxen, alla förra veckans serier (Mad Men!) och filmer (tack vare att Welho visade alla kanaler förra veckan) väntar alltså!


Pandans Dropkick Murphys-huppare och Martti på magen som värmedyna hjälpte lite bevikelsen igår.


Martti gillade Ukrainas sandkonstnär (biisin var inget att hänga i julgranen)


Vad tyckte jag om Eurovisionerna då? Suck... i år var igen ett år som jag bara kunde ge upp med mitt intresse för evenemanget, röstningen gjorde mig bara ledsen. En liten gnista hopp väcktes förra året när alla mina favoriter placerade sig ganska högt och jag tänkte att kanske juryns medverkan ändå har en inverkan. Men vad hände igår? Känns som om barnen varit framme o röstat (hörde att många barn hejade på just Sverige och Azerbajdjan), var riktigt nöjd när Italien i sista minuten klev upp på andra plats eftersom jag misstänkt att den låten skulle vara för svår för resten av Europa.

Den som minns mitt inlägg från tisdagen kanske minns att Azerbajdjan var en av mina förhandsfavoriter? Jo, på basen av videon och versionen på skivan, men live var de (spec. hon!) inget vidare.

Ärligt sagt så kände jag under röstningen att jag på riktigt inte vill rösta på någon annan än Finland, så bra var vår låt! Min röst gick ändå till Bosnia-Herzegovina och Moldavien(!).

Att man sedan hör att Finland i första semifinalen fick TREDJE MEST röster direkt efter Azerbajdjan tröstar ju inte i efterhand. Vad hände? Plats nr 1? I don't get it.
15.05.2011 kl. 15:23

Tyck synd om mig!

Som jag redan nämnde, så var det lite osäkert om det alls skulle bli någon kisastudio ikväll. Till slut fixade det sig och jag såg enormt mycket emot kvällen och skulle hämta vin och allt.

Men tvi fick jag: drack efter jobbet ett glas Cherry Cola ur en på måndagen öppnad flaska och fick nästan direkt helt galna magkrämpor, vilka nu pågått i tre timmar. När borde man bli orolig? Kan cokis muka bli gammalt? Mensvärk (men sånhän e ju int mensvärk)?

Men det som suger mest e att jag måst se på Eurovisionsfinalen ENSAM! Jag har aldrig sett på Eurovisionerna ensam (okej, förutom 1994, då ESC ordnades på vappen och jag såg sändningen i repris följande dag i grym krabbis)!

Nå, jag har ju som tur Martti...
14.05.2011 kl. 21:11

Semifinal 2

Och nu återgick vi igen till Eurovisionerna, heh.
Inför kvällens semifinal har jag inte så höga förväntningar, inga stora favoriter precis. Jo, jag vet att alla hejar på Eric Saade, men nope - he doesn't do it for me.

Eftersom kanske några av er ändå väntar på några tips inför kvällen, så kör vi med några som sticker ut ur mängden:


Bosnien-Hercegovina gjorde det igen: en helt hemsk låt har börjat växa i mina öron, I kinda like it! Dessutom måste man alltid ha en "freakfavorit" som överraskar en själv.


Estland vill jag så gärna gilla, och diggar den också ställvis, men det blir lite rådigågga av den när den blandar helt för många stilar.


Domhär irländska killarna kan troligen int alls sjunga live och låten blir ganska tjatig, men fak it - jag går omkring och gnolar på den dagligen.


Danmark skulle jag säkert annars digga, men jag störs nog helt massor av att den fått så många plagiatbeskyllningar. Ok, det finns alltid nåt lånat, men helt totalkopior behöver man nog inte ändå göra...
12.05.2011 kl. 20:56

Semifinal 1

Lite om gårdagens Eurovisioner:

Usch, så besviken jag blev på så många länder. Så mycket lät så skit och så många sjöng så uselt.
Men mest av allt var jag störd på att tekniken i Düsseldorff inte alls fungerade med tanke på vilket miljonprojekt det är. Stackars andra kommentatorn Asko Murtomäki fick ju knappt säga nåt när endast Tarja Närhi (eller vad hon nu hette) babblade på heeeelt för mycket. För jag gillar Asko. Han vet liksom ALLT om Eurovisionerna, men är expert på en saklig nivå, inte på ett såntdär freakygt sätt som de flesta ESC-fansen.

Norges sång lät riktigt usel, men ändå var jag såååå besviken att den inte gick vidare.

Azerbajdjan fungerade inte alls live på samma sätt som på videon, men är ändå nöjd att de kom vidare.

Samma problem med Schweiz, tyckte Anna Rossinellis röst var lite jobbig och jamig.

Turkiet ville jag så gärna gilla, eftersom de kommit med sååå bra bidrag de senaste åren, men fast ingredienserna fanns där, så lyfte int låten liksom. Och som kommentar åt Eurovisionsbloggen, så har nog inte Turkiet alls klarat sig bra pga många turkar i Europa, utan de har på riktigt hiffat detdär att skicka bra och moderna låtar med en turkisk twist.

Sen kom Axel från Kyrkslätt och sjöng så rent och fint och fick gåshud i kubik när detdär jordklotet började stiga bakom hans rygg och man bara hörde hur publiken jublade. Jag håller så till 100% på Paradise Oskar, helt nappisuoritus. Det är så många som försöker så mycket, men han bara var där på scenen, chill och leende och det funka.
Tänk nu på alla Teräsbetoni, Waldo's People och Kuunkuiskaajat som man varit tvungen att stå ut med på sistone. Så skönt.

Ungerns dam var även en av de få som faktiskt kunde sjunga, så fast låten inte alls representerar den genren som jag diggar, så kan jag så se alla jortsa till den med händerna i luften på Hercules... Så den förtjänade nog sin finalplats. Tror den kan bli riktigt farlig.

Vilken låt spelade då i mitt huvud när vi åkte hem från vår kisastudio? Jo Portugal! Alltså hyvää päivää! Stackars lilla Portugal, det går bara alltid lite feil...En liten natilåt åt er, kära läsare. Så kanske ni också nynnar på den imorgon?
12.05.2011 kl. 00:31

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin