Moderskapsförpackning goes design

Jag kunde nog inte ha valt ett bättre år att bli gravid.
För det första är moderskapsförpackningen i samband med WDC-året designad av Johanna Öst Häggblom och för det andra:


Ser ni? IGELKOTTAR! I think it's a sign.
15.08.2012 kl. 14:37

Splish splash I was taking a bath

Innan jag börjar summera mitt sommarlov tycker jag vi tar en bild på Martti, eftersom jag förstår att det är allt för länge ni hört om honom här på bloggen:


Martti mår faktiskt bra och det är svårt att tänka att en veterinär verkligen tänkte söva ner honom för gott i december. Nu har han varit utan medicin i några månader och ser ut att klara sig utan det. Inget snett huvud längre, men såklart går han lite dåligt ännu, men det måste han tyvärr leva med. Snart är det dags att ta ny röntgenbild för att kolla att grejen i ryggmärgen (minns inte nu namnet) inte blivit aggressiv.

Vi fick Marttis fina höghus sålt till en annan igelkottsfamilj (snyft) och nu borde vi hitta på en annan lösning än den tillfälliga "sommarstugan" han huserar i. Sen kommer han ju så småningom att dela rum med en ny typ så det borde vara en lösning som passar även den omställningen...
29.07.2012 kl. 20:43

Martti & Soufi

Som jag tidigare skrev, så var Martti gäst i BUU-klubben. Igår var det äntligen dags för hans show, som bl.a. Micko skrev så gulligt om.

Om du ändå råkade missa programmet, kan du se alla Martti-clips i BUU-biografen (klicka på sista stjärnan så ser du en bekant nos bland bilderna).


Martti & Soufi är ganska söta tillsammans.
28.05.2012 kl. 23:29

Martti the tv-star

Martti är inte bara kalenderpojke, från och med idag är han också tv-stjärna!

Soufi frågade för en tid sedan om Martti skulle ha lust att komma som gäst till BUU-klubben och det ville han ju, linssilude som han är.

Igår kväll började vi förberedelserna med bad, nagelklippning och oljande av torr hud.
Här torkas pälsen. Jag tror han lite smygnjuter av den varma luften från hårtorken.

Meningen var att jag skulle dokumentera hans 15 minutes of fame sådär som hunden Uggie i The Artist inför Oscar-galan, men väl framme i YLE var jag så förvånad av all uppmärksamhet Martti fick, så jag glömde helt fota något mer.

Under resan till Böle, bajsade Martti sjävklart och gick sen ännu och riktigt gned sig i bajset, så dit for den rengöringen... Korv-Göran är ju hans andra smeknamn.

Martti klarade sig fint under inspelningen och han och Soufi var så söta tillsammans! Jag bara satt och fnissade där och var en riktigt stolt mamma (jag vet, folk kestää int att man kallar sig för mamma till sina husdjur, men jag vägrar kalla mig "slav/orja", som andra igelkottsmänniskor gör. Och matte är ju lite mer hundgrej, eller hur?).
08.05.2012 kl. 16:42

Martti 2 vee!

Ikväll är det ju förresten dubbelfest hemma hos oss när Martti fyller två år just idag!

Tokiga igelkotten var redan vaken för en stund sedan och tassade omkring i sitt bo och såg på mig med en "what are you looking at?"-blick, trots att det är meningen att han vaknar först om ca sex timmar. Han var säkert förväntansfull inför sin födis, eller vad tror ni?


Här är Martti vid sin festmåltid förra året.
30.04.2012 kl. 15:21

Igelkottar & pupun

Jag har bongat typ två produkter på HM Home och så råkar svärmor ge just dessa två produkter åt oss som påskgåva:


Det lär väl föreställa en blomma på iggens huvud men jag ser nog bara en hjärna...

Denhär hittade jag faktiskt först på Skinkas blogg.


Hon måste nog ha telepatiska egenskaper, för detta var inte första gången hon lyckades med något dylikt.
10.04.2012 kl. 23:37

Igelkottsbloggen

Denna gång handlar det inte dock om Martti. Under vår resa råkade vi träffa en smyckesdesigner i Queenstown som brukar ta hand om nyfödda eller sjuka igelkottar tills de är klara att återvända till naturen igen. Här skrev jag om det på andra bloggen.
Vi är nu Facebook-kompisar och fnissade lite åt hans senaste foton på oönskade matgäster:


Här är iggena på dejt...


...medan mattallriken följande kväll besöktes av denna mattjuv: en possum (vet inte om djuret har ett svenskt namn, det är inte helt samma som pungråtta...)!


Inte precis problem man stöter på i våra breddgrader.

EDIT: Idag dök det upp fler bilder på herr Possum:

02.04.2012 kl. 14:37

Igelkottsbloggen

Denhär bilden har nog gett mig så mycket glädje idag:


Hur sur kan en liten igelkott vara egentligen?
(Det är alltså inte vår Martti på bilden, han är inte riktigt sådär pullukka)
19.03.2012 kl. 21:00

Igelkottsbloggen

Trots att vi var ängsliga inför veterinärbesöket kom vi hem tillsammans med en duktig, tapper och (efter nedsövning) sömnig Martti.

Äntligen togs en ordentlig röntgenbild på honom, där det tydligt märktes att han har nivelrikko (heter det på riktigt osteoartrit på svenska? Har aldrig hört ordet.) i ena tassen. Tyvärr kan man ju inte göra något åt det, så han kommer att måsta leva med det. Och han klarar heller inte av att bo i sitt höghus som vi i tiderna byggde åt honom, eftersom han bara faller ner längs ramperna, så han får nöja sej med med sitt "landehem", som egentligen är menat för hundvalpar. Men han verkar trivas även där, i alla fall på basen av härjandet där om nätterna.

Något i hjärnan orsakar fortfarande huvudets snedhet och så har han lite kalkkeutumaa i ryggraden, så riktigt frisk igge är han ju inte. Men lida borde han inte och så länge energin och aptiten finns, så är allt ok. Vi tänker i varje fall inte ge upp och fortsätter kämpa för honom.

Det som gjorde oss extra glada var att veterinärens vägg pryddes av Marttis bror Hazze:


I samma kalender finns ju även Martti. Juni är hans månad.
13.03.2012 kl. 21:15

Kiwifågel vs igelkott

Ni minns hur jag tidigare berättade om min förtjusning för Kiwi-fågeln?
Nu kan jag också berätta att jag sett några sådana live och de är precis så söta och tokiga som de ser ut.

Detta skedde i Kiwi Birdlife Park i Queenstown, där de tar hand om Kiwiägg - eftersom överlevnadsmöjligheten för en babykiwi i naturen är ganska minimal - och sköter om dem tills de är klara att återvända till naturen.

Där stod vi i ett mörkt hus och iakttog hur denna lurviga, lustiga varelse sysslade och pysslade där och faktiskt lite påminde om vår kära Martti. Kunde ha stått hela dagen och sett på dem, men nu fick det duga med ungefär en timme.


Detta är inte en riktig Kiwi, men den låter som en. Bor nu hos gudsonen.

Hur är det med Martti då? Helt friskförklarad är han inte, men har kryat på sig betydligt och vi hoppas på det bästa. Han har haft det bra hos mina föräldrar under vår resa, men jag tror nog han var lite glad av att träffa oss också...

01.02.2012 kl. 14:00

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin