Bröllopsbloggen

Nu rullar det på minsann: inbjudningskorten är färdigdesignade och skickade till tryckeriet och imorgon skall vi på planeringspalaver till feststället, spännande!

Vi började häromdagen lite grubbla kring temafärger och trots att vi inte är så mycket för en massa temafärger här och där, måste vi ändå komma på något helst tills imorgon, så cateringen har något att utgå ifrån om de en gång ska ansvara för blommor och dekoration på plats.

Vi var båda överrens om att grundfärgen kunde vara sk royal blue (dvs Sverige-blå), men vad passar ihop med det?
Just nu spinner vi kring kombinationen blå-orange-vit, lite retroaktigt, som t.ex. dethär tyget:


Bild från vår balkong

Andra förslag?
04.04.2011 kl. 23:24

Laurdag

I snart två år som vi bott här i Esbo, har jag gått förbi en skönhetssalong här på vår gård och varit lite nyfiken på den. Comic Sans-fonten på dörren har lite skrämt mig, men när jag sedan hittade hemsidan, verkade stället helt proffsigt.

Hösten och vintern har gjort sitt och min hud är i riktigt dåligt skick just nu. De senaste åren har jag varit på ihonpuhdistus i samband med spa-resor till Tallinn, vilket varit riktigt skönt det också, men kosmetologerna där är ju bara knäpptysta och frågar inget om hudtypen eller hur man sköter huden osv. Så nu när jag har a wedding coming up (as if you didn't know), tyckte jag att jag skulle ha rätt att lite får skämma bort mig med skönhetsvård.

Så idag gjorde jag mitt första besök dit och det var ju bara så skönt och roligt, eftersom vi babblade på under hela hoiton. Turns out att kosmetologen bor i vår granntrappa och hade t.o.m. varit i vår lägenhet för ett antal år sedan när här bodde en barnfamilj. Tydligen fanns tapeterna på tamburskåpet redan då och dessutom hade rummen varit målade i olika färger. Hmm, blev lite sugen på att måla väggar här...

Men ja, lärde mig mycket nytt om min hud och hur jag ska sköta om den (visste t.ex. inte att domdär små fettknopplorna man kan få runt ögonen beror på torrhet och inte tvärtom) och ska ta ett nytt besök dit ca. sex veckor innan bröllopet. Jag tror definitivt jag blev vakkari där.

Och fatta hur skönt det är efter ansiktsvård bara att ta några steg över gården och så är du hemma! Pandan är dessutom på landekeikka idag, så på med Onepiecen, tevatten och koka och onsdagens Grey's Anatomy, here I come!
02.04.2011 kl. 13:58

Apropå bröllop...

...så är det ju vår förlovningsdag på fredagen, glömde nästan!

Nu är frågan: ska man fira förlovningsdag på nåt sätt? Gör ni det? Tips?

27.03.2011 kl. 23:02

Bloggåret som gått

Som sagt, två år har gått sedan jag började blogga och här följer en liten sammanfattning av året som gått:


Ratata ordnade lanseringsfest för about ett år sen


Micko och jag åkte på SPA-resa till Tallinn


1 april förlovade vi oss (så det va nog int alls någo TRE eller TVÅ ÅR före som vi meddela datum, som "någon" påstod på Loose i torsdags...)!


Förlovningen "publicerades" under påsken på Grungefest i Nosturi, där även Måndagsangst var med


Flat Eric flyttade hem till oss i april, det firades med varma smörgåsar


Vappen firades undantagsvis inomhus förra året


Måndagsangst fick sin Hemul i Lovisa i maj


I slutet av maj blev det jentetur till Åbo


Efter midsommar fick vi äntligen vår efterlängtade Martti-bebi! Cinnamon hette han då, men vi tyckte han såg mer ut som en Martti.


I juli fick jag Pandan äntigen medlockad på dansgolvet. Tillställningen var ett bröllop i Kimito.


Semestern firades på lande, främst i denna ställning


Fast ganska många utflykter hann vi med också, bl.a. till Farmors café på Högsåra


Såhär lycklig är man när man lyssnar på Air på Flowfestivalen


Självklart var vi ju även här - dendär soliga dagen


Roadtrip till Tammerfors


Pommacsingstarbloggfede hos mej!


På hösten föddes en massa fina babysar, men den finaste av dem alla i mina ögon är nog min gudson/systerson Theo


I december var det Bloggpriset-gala!


Eiköhän tää ollu tässä?

06.03.2011 kl. 17:48

Bröllopsbloggen

Sådär ja, så var hotellrummet för bröllopsnatten bokad - check! Plötsligt känns september inte så långt borta after all...
21.02.2011 kl. 19:35

Sori!

Nä vetni, det var en jäkla massa bröllopssnack här på min blogg nu. Ska försöka åtgärda problemet så fort som möjligt. Speciellt som jag inte ens går omkring dag och natt och grubblar på bröllopsstuff. It's all in the bag, liksom. Ikväll lovar jag att Musik-, Igelkotts- och eventuellt Skidbloggen är tillbaka.
23.01.2011 kl. 12:17

Bröllopsbloggen

Idag var jag som sagt andra gången till Stilissima för att prova brudklänningar.
Jag provade en hel hög med klänningar, mut mikään ei tuntunut miltään, jämfört med klänningen jag provade i höstas, som funnits i mina tankar ända sen dess. Min brudfrämma och försäljerskan (som förresten är en bloggläsare - hej på dej Nikolina, om du läser detta!) tycktes vara av samma åsikt.
Problemet var bara att den klänningen bara var till låns och fanns alltså inte längre fysiskt i affären, så jag kunde inte prova den pånytt. Men minns känslan när jag fick den på mig och dendär wow-effekten att hej, det här e liksom "jag"! Så enligt den känslan måste man ju gå efter, eller hur? Bekväm var den dessutom, vilket är en stor prioritet för mig!

Så jag beställde klänningen, mina mått togs, jag betalade hälften av den och fick ett 100€ accessoir-presentkort på köpet. Simple as that! Om 4-5 månader borde klänningen anlända.

Meanwhile måste jag passa på att berömma Stilissima och deras kundservice både i butiken och per mail och per blogg! Har hört att man inte får världens bästa service i brudklänningsaffärer i allmänhet (varför är det så?), men Stilissima har de flesta berömt.

Nu funderar jag på huvudaccessoirer. Utan att avslöja desto mer, är klänningen lite grekiskinspirerad, så jag funderar lite på något band eller två i håret (see the picture?), eller blir det för grekisk gudinne-stil? Å andra sidan såg en liten slöja inte så tokig ut med just den klänningen, trots att jag först hade big no no-inställning till slöja. What say you?
21.01.2011 kl. 19:46

Bröllopstuff

Hej ni som gift er/ska gifta er/annars bara vet sånthär: Kan ni tipsa om nån bra webbsida som man kan använda i samband med inbjudan, dit folk kan anmäla sig, var man kan lägga kartor osv? Yes, it's 2011 and time to start some serious planning!
10.01.2011 kl. 15:29

Weddingcake

J drömmer förresten om en sånhän kaka (hur siisti sku int det va?):

08.10.2010 kl. 22:15

Bridezilla? Moi?

Hur bäst e int det att jobba tillsammans med en annan bride-to-be och få tala hur mycket weddingstuff som helst utan att bli stämplad som en Bridezilla?
29.09.2010 kl. 19:38

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin