Bloggbebisträffen

Vilken rolig träff det blev! Inte för att man hann föra några precis djupa diskussioner (som även de flesta andra nämnt i sina bloggar), men babyna verkade ha roligt och det var ju huvudsaken.

Bouncy vägrade sova förmiddagssömn i vagnen och grät istället hela vägen till Lillan. Där drog hon först några skrämselgråt, men sen blev hon varm om byxorna och drog sin Fonzie-imitation åt alla: "Heeeey! Heeeey! Heeeey!". På kvällen var hon på helt fantastiskt lustigt humör, trots lite sömn, så hon verkade ha haft en rolig dag.

På plats fanns alltså fyra bloggare och två bloggläsare och det var - precis som Jill skrev - så himla skönt att vara på ett café där man inte kände att man störde någon. Lillan är alltså specifikt ett barnvänligt café och det märkte man. Personalen hämtade filt åt bebisarna att ligga på när matstolarna tog slut och Hanna berättade att hennes matskål diskats åt henne. Och lekhörnan! Hur perfekt är inte det för småttingar när de inte orkar sitta still mer? Måste definitivt besöka stället pånytt och ta en titt på affärens utbud. Det jag såg verkade väldigt mycket i min smak, Myyrä, ugglor, igelkottar osv. Farligt.

Untitled

Alla bebisar sitter snällt med sina mammor, utom Bouncy, som drar sin egen show (bilden togs av Pia). Kul även att äntligen träffa Marie!

Untitled

Viggo försökte hårt imponera på Bouncy med sin kända "How're YOU doing"-blick, här blev han visst lite upprörd över att Bouncy tog över boken han så snällt visade åt henne. Mamma Nina finns också med på bilden.

Untitled

Untitled

Alltid lika vackert vid Hanaholmen.

Untitled

Fröken var så trött att hon inte ens tänkte vakna när vi kommit in i trappan.

09.10.2013 kl. 20:18

Blogista tuttu

Ifall du imorgon råkar ha vägarna förbi Kahvila ja Puoti Lillan på Drumsö sådär vid 12-tiden har du en chans att träffa samtidigt många bebisar som medverkar på bloggar. Låter som en dröm, eller hur?

Bloggbebisträff alltså imorgon, onsdag kl.12 på Lillan. Stora bordet är reserverat åt oss.

Untitled

Bl.a. den här Lawrence of Arabia kan med god chans bongas där.

Ja, vi försöker alltså vårt yttersta för att komma. Det vore ju lite snopet om jag, som fixade ihop träffen inte kan komma. Vi är hursomhelst på bättringsväg, så jag hoppas vi är helt friska imorgon. Och vi har ju inte haft något annat än snuva, så någon dödsinfluensa är det inte vi bär på.

Bouncy och jag hängde ikväll en stund i badrummet med heta duschen på (inte förstås i duschen), vilket lär göra susen åt små täppta näsor. Sen kämpade vi lite med nässprayen igen och efter att hon somnat, värmde jag bastun och droppade några extra eucalyptusdroppar i vår Saunasiili.

Hoppas vi ses imorgon!

08.10.2013 kl. 21:05

NäsFridan och nässprayer

Ja, snuban fortsätter i detta hushåll. När det verkar lite lätta för Bouncy så meddelade Pandan igår kväll att hans näsa börjat rinna som Niagara Falls och samma hände åt mig mitt i natten. Typiskt.

Redan på våren skaffade vi en NäsFrida, eftersom dendär Ainu-pumpen som kändes som det lättare och förmånligare alternativet var bara skit. Lite utmanande var det kanske med NäsFridan i början, men ganska snart vande sig Bouncy vid den och ibland t.o.m. skrattade (!) hon när jag sög ut snoret med den. De senaste dagarna har det definitivt inte skrattats, utan sugandet har mer påminnt om någon slags tortyr.

Tipsades på Facebook om PhysiomerBaby, en slags saltlösningsspray som är lättare att få i näsan än dropparna, som vi även använt. Hittade även en video om hur man ska använda den:

HAAHAAHAA! Don't make me laugh! Behöver kanske inte nämnas att våra sessioner idag inte var precis sådär lugna och harmoniska. Se på videon igen och tänk sedan motsatsen.

Försökte tidigare på dagen med Bouncy liggandes på rygg och nu på kvällen sittandes i matstolen: Likadant helvete båda gångerna. Har varit tvungen att göra det ensam de senaste dagarna, men å andra sidan finns det ju många ensamstående föräldrar som inte har några andra alternativ, så jag tänkte att jag måste ju fixa det. Men liksom att samtidigt hålla i ett vildt viftande och skrikande huvud (och vara livrädd att jag knäcker nacken av henne), de små händerna med en sån otrolig styrka och samtidigt försöka sikta med sprayen i de små näsborrarna är ju bara en omöjlighet. Hälften av sprayen sprutade i ansiktet så hoppas att ens något träffade näsborrarna, för sen orkade jag inte längre.

Helt. Hemskt.

06.10.2013 kl. 20:49

Lilla snigel akta dej...

Igår kväll reagerade vi på att Bouncy dreglade något enormt. Har ju lite anat att kanske hörntänderna är på kommande, men så där annars var hon på helt ovanligt gott och fjantigt humör.

När vi lagt henne i säng och hon antagligen redan somnat, hörde vi några timmar senare att hon hostade. Och det här hostandet återkom under hela natten. Inget svårt hostande, men tydligt att något irriterade, sen vojade hon sig en stund och sen somnade hon igen.

I morse upptäckte vi att hela hennes ansikte var täckt av torkat snor! Trodde först att hon spytt pga hostandet, men inga spugelfläckar fanns i sängen och snart märkte vi att hennes näsa rann ganska rejält.

Så nu har vi en liten snigel som lämnar efter sig ett slemmigt spår när hon kryper omkring. Stakin. Fast humöret är det inget fel på, gråtig blir hon bara när man försöker torka snoret eller suga med Näs-Fridan (vilket var betydligt lättare för ett halvt år sen...). Märker även att det här med rinnig näsa är en ny utmaning. Täppt näsa var vi ju med om på våren. Hostat har hon inte gjort alls nu på dagen.

Tydligen har hon fått smittan av mig. Det blir visst ett hemmaveckoslut för oss då, just som vi planerat att ta oss ut på äventyr om dagarna när Pandan igen jobbar kvällar.

Oj jösses vilken barnfamiljsupdate...

04.10.2013 kl. 14:27

Om sovandet

Som känt, så har vi ju en bebis som sover bra om nätterna, men som roterar något otroligt. När man sätter henne om kvällen och sova, hålls hon kanske några minuter under täcket, sen hör man via babylarmet en massa tyst bökande och kanske spelande av speldosan. När man senare smyger sig in i rummet, hittar man henne oftast i helt andra ändan, tvärs över och på täcket. Ibland får man satt täcket tillbaka på henne, men oftast ligger hon så totalt på den att det inte lyckas.

Inga problem med det, men nätterna börjar bli lite svala och vårt hus har inte de mest täta fönstren. Blev tipsad om Ikeas sovpåse, som är av lite tunnare material, men är det nån idé med det? Ska man bara låta henne sova utan täcke, när hon en gång sover bra så?

Meanwhile är vi inne i någon helt konstig dygnsrytm. Bouncy brukar bli jättetrött redan vid 19-tiden och senast kl. 20 är hon i säng. Ofta hör jag att hon vaknar och pratar lite vid kl. 08, men innan någon av oss hunnit stiga upp, har hon somnat på nytt och kan ibland vakna t.o.m. först kl. 10! Helt crazy. Men så är hon på gott humör och sover helt bra dagssömnar, så kan väl inte vara någon skada heller. Jag klagar ju alltså inte, eftersom det betyder mer sömn för oss, men känns bara konstigt att läsa hur alla andra redan är i lekparken, medan vi äter morgongröt.

Untitled

Favorit i repris från sommaren.

Det här skulle jag förresten aldrig kunna skriva om på Facebook, eftersom någon snabbt skulle påpeka att det nog snart går om och sen blir det igen (fast vi knappt haft några sådana hittills) tidiga mornar även för oss. "Njut nu".

02.10.2013 kl. 12:13

Åkpåse och halare

Hanna skrev om åkpåsdjungeln, så tänkte skriva lite om ämnet.

Körde några dagar med en halare, men insåg snabbt att det inte kommer att funka, när vi t.ex. går på ärenden i Iso Omena. Samtidigt skar det i hjärtat när jag tänkte på alla de söta små jackorna (bl.a. en läderjacka!) som Bouncy har, som förblir oanvända pga detta enorma kliv från sommar till vinter. Så vi installerade nu redan Brios Technical-påse och flickan verkade trivas bra i den.

Untitled

Tog loss övre delen av påsen, eftersom det inte var så kallt ännu, men till kallare väder får man den fast ordentligt runt ansiktet. Så praktiskt att bara ta upp dragkedjan i mitten när man kom in i butiken, utan att behöva lyfta upp flickan emellanåt. Och fodret är ju sååå mjukt att jag själv skulle vilja sitta och mysa i den.

Istället för Brio Go:s eget sittunderlag, skaffade vi Brios lite mjukare och skönare, i färgen Deep Ocean:

Bild

 

Fick tidigare i somras av en snäll vän en Tuttas halare, som varit passlig nu, så tror vi klarar oss med den nu i höst.

Untitled

Idag testade vi äntligen gårdens egen gunga!

28.09.2013 kl. 20:45

Vårdledig

Så har jag varit vårdledig och fattig i en vecka. I dag ångrar jag nog att jag inte stod på mig i slutet av graviditeten och bara kallt höll sjukledigt fram tills mammaledigheten på riktigt skulle ha börjat. Hade haft ens några veckor extra inkomster. Men det kan inte hjälpas nu, hade ändå inte orkat börja strida något i det skedet av graviditeten. Extra stress behövdes liksom inte då. Och jag kunde inte ens föreställa mig hur pytteliten vårdledighetsersättningen är, det är ju helt löjligt.

Så, har jag kommit underfund med vad jag vill jobba med? Nå int egentligen. När hinner man ens fundera på sådana saker?

Vi bestämde hur som helst med Pandan att vi söker dagisplats åt Bouncy till nästa höst, så har lite tid att fundera ännu. Men det ideala skulle ju vara att hitta något keikkajobb under tiden som då och då kunde ge lite extra klirr i kassan.* Har faktiskt gjort lite reklam för mig här och där, men vet inte om någon ännu helt nappat. Idag satt jag faktiskt iväg min första officiella arbetsansökan, trots att det är ett jobb jag vet att jag aldrig har chans att få. Helt crazy. Men det hade harmat mig något enormt ifall jag ändå inte sökt det.

Skickar er vidare till Mickos kloka inlägg om det här med jobb, tänker lika med henne i många saker i det här ämnet.

 

*Tur att vi ändå redan fått betald vår resa i januari, så behöver man inte grubbla på det i alla fall.

28.09.2013 kl. 20:25

Allergiupdate

Den här lilla fröken fick igår diagnosen atopisk hud. Vilket ju inte är kul i sig, men det var nu lite förväntat med tanke på vilka gener hon fått ärva.

Untitled

Allergiläkaren från Jorv ringde alltså igår och frågade läget med puklandet och utslagen. Eftersom puklandet upphört nästan helt och utslagen begränsas till en fläck på kinden som blir lite större när vädret blir kallare eller varmare (precis som sin mor), så kunde matallergi uteslutas. Så istället fick vi nu en massa recept på salvor som både mor och dotter kan använda.

Hade nästan glömt att läkaren skulle ringa efter tre månader, hade som tur satt påminnelse på telefonen. Samtidigt slog det mig att vi för tre månader sedan ännu stod ut med detdär spugelinfernot, eftersom jag då sade åt läkaren att mjölkfria mjölkpulvret inte haft någon som helst inverkan på puklandet. Bara för tre månader sedan. Och det känns som en evighet sedan.

28.09.2013 kl. 11:59

Bloggbebisträff?

Det finns många bloggar jag följt med de senaste året, där bebina känns så bekanta på något sätt, eftersom de är i samma ålder som Bouncy och jag med stort intresse följt deras liv redan i mammans mage. Sen vet jag att jag har läsare med samma ålders bebisar, som alltid då och då kommenterar.

Jag skulle så gärna träffa alla de här bebisarna någon dag! Stellan och Mio har jag ju redan träffat live, men är himla nyfiken på Viggo, Hubbe och Kisen t.ex.* Vad säger ni?

Men hur i all världen skulle vi organisera detta? Var skulle det vara bäst att ses? Förslag?

*Nu märker jag plötsligt att alla råkar vara pojkar!

25.09.2013 kl. 20:14

Back to square one

Just som jag kände att jag har så bra flow och handlar det här med babyskötsel som en dans, så kommer det sådana här dagar, efter vilka jag är som en urvriden trasa och känner mig som en nybliven mamma som inte fattar någo om någo.

Ibland känner jag att jag kan sakna de regelbundna rådgivningsbesöken, speciellt som vår rådgivningstant är så bra och gullig. Efter ett halvt år blir besöken plötsligt mycket färre och när vi nästa gång träffar vår rådgivningtant i november, blir det fyra månader sedan vi sågs senast. Och det också var ett besök som frågades om vi vill komma dit före ettårskontrollen. Åttamånaderschecken var ju hos läkaren och bara snabbt via sköterskan, som jag inte kände från förr. Självklart kunde jag besöka rådgivningen här emellan, men jag har ju inget egentligt ärende, skulle bara behöva den där tryggheten.

Ni minns när jag skrev om den nya fasen, då Bouncy plötsligt vägrade ligga på rygg på skötbordet? Det lättade för en stund, med hjälp av distractions, men nu är vi där igen: mission impossible. Blöjbyte och påklädning har varit en enda fajt de senaste dagarna och har blivit knappt någon morgon- eller kvällstvätt pga att hon bara inte hålls stilla, varken på skötbordet eller i famnen. På skötbordet kan vi inte alls vara, eftersom hon typ står på knäna där, lite väl svajigt. Har nu skött bytena i lepakkostolen i hennes rum, men når inte alls till sakerna på skötbordet och hur i all världen ska man sätta talk eller salva för blöjexem (haft lite problem med det senaste veckan)? Hon står ju inte ännu, så det ställer ju till med lite problem.

Jag inser ju att skötbordsdays börjar vara över och jag vet hur ni vana mammor säkerligen fnissar åt dethär inlägget typ "ja, man vänjer sig, man vänjer sig", men jag orkar inte alls tänka på hur vi ska organisera det här rent praktiskt i fortsättningen. Vart ska alla skötbordsgrejer få plats t.ex.? Just idag är jag frustrerad, speciellt som jag den här veckan sköter allt detta ensam.

Så där inredningsmässigt ser jag förstås fram emot att bli av med skötbordet, så Bouncy skulle få mer plats i sitt rum, för att se något positivt  i hela grejen...

25.09.2013 kl. 20:01

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin