Bröllop i Mumindalen, maybe?

Min chef försöker övertala mig att fira vårt bröllop i Muminvärlden. Helt på läppä förstås, men får ändå höra om detta typ dagligen. Jättebra idé jo, alla gästerna kan betala dendär svindyra inträdesavgiften och sen bilettää vi där med Sniff&Co... NOT!

Idag hade ett utklipp från Me Naiset uppenbarat sig på jobbet, denna gång som hälsning från en annan kollega. Artikeln hade rubriken Satuhäät Muumimaailmassa och handlade om ett japanskt par som vigdes av den typ tonåriga Snusmumriken. Crazy people.

Frågade en dag vem J helst skulle vilja att skulle viga oss i Muminvärlden och svaret var direkt: "No tietysti Haisuli!". Så jag blev extra glad att Stinky för första gången fått medverka i bröllopsfirandet, eftersom ingen normalt vill ha honom med. What? Gud, va tråkiga folk e.

14.09.2010 kl. 00:51

Svettigt

Hur mycket kan en kvinna svettas? Svar: mycket! Det e frickin' september och jag sitter på morgonen i bussen med svettpärlor blänkandes i pannan o e nihkee resten av dagen. Jag menar, varför e det så? Varför svettas vissa människor mer än andra? Orättvist tycker jag. Fan, borde väl ha planerat bröllop till januari istället för september...
09.09.2010 kl. 09:21

Weddings and funerals

Hemma igen efter bröllopsfirande i dagarna två på Kimitoön. Var ett riktigt mysigt amerikanskt-finlandssvenskt bröllop, med en ceremoni utomhus som fick mig osökt att tänka på alla de bröllop som firades på Southfork i Dallas.

Tyvärr nåddes vi av mycket tråkiga nyheter precis innan vi skulle åka iväg till bröllopet, så stämningen var kanske inte helt på topp, trots att bröllopet gav en annat att tänka på.
Nu tycker jag dock att det skulle kunna vara nog med tråkiga nyheter inom en familj.

Lämnar er med bröllopsdansen, som två killar med gitarrer framförde, akkompanjerade av bröllopsgästerna (ni vet "yes it's truuuee"- &"giving up"-ställena):
24.07.2010 kl. 22:55

Det kongelige bryllaupet

Det blev igår lite tal om även detta bröllop, som jag följde med rätt aktivt eftersom jag just den sommaren råkade befinna mig i Norge. Den vackra och nervösa Mette-Marit med näsduken, lille Marius och utnämnandet till "ektefolk". Synd att middagen inte fanns med, med Haakons härliga tal, som avslutades med den klassiska frasen: "Jeg elsker deg, Mette-Marit."
19.06.2010 kl. 20:46

Wedding planner

Peppe tipsade om denhär boken och hätähousu som jag är, måste jag ju direkt beställa den från Bookplus. Samtidigt beställdes även en bok åt J om Turbonegro, så att det kanske lite skulle neutralisera Bridezilla-fiilisen...

25.05.2010 kl. 18:47

Bröllopsmarsch

Vi har lite diskuterat dethär med bröllopsmarscher. Jag HATAR dendär Törnrose-marschen och är inte precis förtjust i Here Comes The Bride heller och vill inte annars heller ha nåt traditionellt. Jag har nog redan en klar vision av vilken inmarschen blir, har beställt noter och allt (inga avlsöjanden här inte!). Fick J övertygad om den också och så undrade jag om han kommer på nån siisti grej som man sku kunna ha som utmarsch och han föreslog denna:Hmmm, är inte helt övertygad...
07.05.2010 kl. 23:47

Wedding och sånt

Måst nu snabbt skriva någo nytt så jag/ni int behöver se på Tuksus fejs varje gång man öppnar min sida...

Fick alltså besök av min kära vän Micko igår kväll och det var bara en så skön kväll som det kan vara goda vänner emellan. Det blev rätt så mycket bröllopssnack (eftersom Mickos och Jannes bröllop fortfarande hör till top3 bästa bröllopen jag varit med om), men skönt även det att lite få dela med sig om sina planer utan att verka som den värsta Bridezillan som planerar sitt bröllop 1,5 år i förväg... Nä, men inom både J och mig bor det en liten festfixare och vi ser så fram emot att få samla ihop våra vänner under samma tak och bjuda på en kul fest. Och alltid bra att börja i god tid och slänga idéer så man kan låta dom muhi och sen komma på någo ännu bättre.

Saker som vi har rätt så klara visioner över nu redan:

- gästlista (lite delade meningar dock gällande detta, släkt eller vänner?)
- kyrka
- festplats
- präst (OM det lyckas)
- injudningskort
- bänd
- klänning

Helt bäst sku ju va att få Jon Lovitz & the Band ("Good luck finding a DJ who can shake like THIS!"):
22.04.2010 kl. 14:00

Meidän häät

Kanalsurfade idag och råkade se att Meidän häät kom på Sub TV. Brukar inte följa med programmet, men eftersom jag själv går i giftastankar, så tänkte jag att denna gång sku kunna ta en titt på serien helt av nyfikenhet. Oh lord, jag fick i varje fall många punkter på listan av "we'll have none of that!".
Vandaborna ville ha "karaokegrillibileet" och mannen hade bestämt att överraska bruden med att sjunga Tauskis Sinä vain åt henne. Han va kanske int så bra o sjunga o bruden stod och stampade i golvet uttråkad o sa någo i stil med att "mä osaan laulaa tän paljon paremmin!", men så - kappas vaan - dök självaste TAUSKI upp och fortsatte sången: Bruden tappade helt konceptet och i intervjun efteråt hoke hon bara (kanske sådär 10 ggr) att det va det bästa som hände under hela dagen att Tauski kom och sjöng åt henne. Hello, du gifte dej just med ditt livs kärlek, does that matter at all?

Och vad e juttun med att folk vill ha Tauski och sjunga på deras stora romantiska dag? Samma hände ju i BB-bröllopet, plötsligt dyker den överbruna, uppsvullna, vetyperoxidblonderade Tauski upp och börjar sjunga falskt dendär jävla Sinä vain-biisin, whyyyy???

17.04.2010 kl. 22:29

Eller...

...så skippar vi bileet om 1,5 år och satsar istället på att gifta oss på Silja Serenade, dagen innan Victorias och Daniels stora dag - det vore väl romantiskt? (NOOOOT!)

Något kanske för Catariina och Boyfriend, som ju förlovade sig på just Serenade?

07.04.2010 kl. 19:32

The Wedding Singer

J tala en stund med "Claves Ohlsson" igår på Tavastia och då slog det mig att jag vet vilket bänd kommer att spela på vårt bröllop (sen nångång i framtiden): Sven Bengtsson och Medvind förstås, perfekt! Vi tänkte att vi kunde kolla dom när det passar dom att spela, så bestämmer vi sen enligt det när vi gifter oss, hahaa!

12.03.2010 kl. 10:47

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin