Granen står så grön och grann i... ja ja!

Tre jular har vi bott i vår nuvarande lägenhet och två jular har vi haft julgran. Första julen skaffades granen från Bauhaus, ett prima exemplar som mådde fint långt efter julen. Andra julen söktes den från Hong Kong (som jag sådär annars också är mycket skeptisk mot) och det var en riktig skitgran, som torkade nästan direkt och fällde så mycket barr att vi ännu också hittar barr på överraskande ställen i hemmet. Förra året skippade vi granen, eftersom vi skulle resa till Nya Zeeland lite efter nyår.

Granen hör enligt mig till julen, men vi båda får helt fel i huvudet med allt barr överallt, speciellt sen när granen förts ut. Dessutom är vi ju båda ganska allergiska, och speciellt jag har under graviditeten märkt att jag är extra känslig, får t.ex. utslag om jag haft Martti i famnen. Och eftersom det i Pandans hem alltid funnits en oäkta plastgran, bestämde vi oss för att införskaffa en sådan i år.

Ett par dagar var vi på granhunting och kom till den slutsatsen att Stockas var snyggast, men helt överprissatta och Anttilas var fula som stryk, så det blev good ol' Clas Ohlson:
Nu står den i vardagsrummet och väntar på dekorering, jag är så nöjd!
20.12.2012 kl. 15:04

Baby Style

Förra veckan ringde svärfar en dag och meddelade att det öppnat nån babybutik brevid Tarjoustalo här nära oss i Olars. Vi går ganska sällan dit, eftersom Tarjoustalo inte är den mest hejsan butiken enligt mig, men i samma byggnad finns bl.a. Suomen Polkupyörätukku, dit vi fört Jopona om våren.

På fredagen gick vi dit för skojs skull och blev riktigt postivit överraskade av Baby Style, som stället alltså heter. Supertrevlig service, produktsortimentet var i vår smak och helt tomhänta kom vi inte ut därifrån. Köpte för en tid sedan en begagnad Stokkes TrippTrapp-stol och skaffade nu en Newborn-set till den. Vet nu inte om den är till stå stor nytta, men vi tyckte den verkade ganska praktisk.Såhär mysigt har vi det sen vid matbordet, hahaa!

Hade lite problem med färgvalet till tyget, eftersom det fanns endast väldigt tydligt flick- och pojkfärger till denhär babystolen (till de större finns det mer retroga/neutrala färger), men föll sedan för den "pojkigare", eftersom den hade lite mer attityd än den ljusröda.


Man ser det kanske inte här, men det finns bl.a. igelkottar och ekorrar på tyget...

Fick dessutom en babytandborste och amningsskydd på köpet. Praktiskt är även att om t.ex. mor- och farföräldrarna shoppar något där, kan de nämna mitt namn, och så får vi bonuspoäng.

Nu hoppas vi bara att affären klarar sig där, eftersom alla inte gör det på just det stället. Men å andra sidan finns där Nella&Nuttu-barnklädsloppiset och Villiankka i närheten, så man skulle tro att det lockar samma kundgrupp.
18.12.2012 kl. 16:58

Owner Of A Lonely Heart

Sista delen av Metal Evolution handlade om Progressive Metal. De flesta bänden berättade hur de fått sin inspiration av äldre bänd som Genesis, Rush och YES.

Det lustiga var, att efter programmet spelade följande YES-låt (den enda låt jag vet av bändet) i mitt huvud, trots att det är ganska långt från progressiv metallmusik. Men jag diggar:

18.12.2012 kl. 13:16

Den galna veckan

Som jag nämnt fast hur många gånger så var förra veckan fylld av roliga happenings, men som kanske inte var de mest ideala för en gravid kvinna i 9e månaden. Här kommer en liten sammanfattning:

Körens julkonsert: +övning ett par dagar innan och ett par timmar innan konserten = en massa stående. Så fort konserten började, och salen var fylld med människor, levande ljus och varm glögg, kände jag hur svetten började rinna och andningen blev tyngre. Skulle medverka i en solokör, som jag fick lite panik för, eftersom jag knappt klarade av de andra låtarna. Som tur var det en rätt avslappnad tillställning, så under allsångerna, smet jag ut och satt en stund och drack vatten och hoppade in när jag kände att jag behövdes. Roligt var det dock!

Kristina från Duvemåla: När jag beställde biljetterna i typ februari, hade jag ju ingen aning om i vilket skick jag skulle vara i december. Väntan har varit lång och det var värt väntan! Så fort prologen började, vattnades mina ögon och så var jag rörd längs hela föreställningen. Storbrölade inte, som jag var rädd att jag skulle med mina hormoner, och blev inte så medtagen i historien som jag blev 1999 på Cirkus i Stockholm, utan nu snyftade jag mest till de vackra, och ack så bekanta låtarna. Maria Ylipää var fantastisk, så även resten av ensemblen, speciellt killarna som spelade Robert och Karl Oskar. Säkert första gången jag sett en musikal på Svenska Teatern utan att känna sk "myötähäpeä". Svanskotan gillade dock inte bänkarna och promenaden till Kampen i lös snö var inte den skönaste eller lättaste och jag fick igen välkomna min ovän foglossningen.

Lilla Jul: Föreställ er att som höggravid komma till firmans lillajulsfest och inse att ett av programnumren är winetasting... Där satt jag med sex fyllda glas framför mig och kände mig lite bitter (trots att jag inte en enda gång under min graviditet saknat alkohol, det var liksom inte juttun). Fick dock en muminskål framför mig som spottskål och beslöt mig för att ändå delta lite, trots att jag kört med totalvägran under graviditeten (och blivit superstörd på alla "nå nog kan du ju ta ett glas, jag drack nog med gott samvete under min graviditet!" - Joo joo, du må ha gjort det, men jag vill inte, respektera mitt beslut, tack.). Stämningen var god och kvällen blev ganska sen - vilket märktes följande dag: mådde riktigt illa i ett par dagar och led av en fruktansvärd huvudvärk.

The Hobbit: Filmen vi väntat på ända sen vi kom tillbaka från Nya Zeeland skulle förstås ha premiär just nu. På söndagen var det dags för oss att äntligen se den. Oroade mig i förväg hur jag skulle orka sitta i 3h (fick för säkerhetsskull kantplatsen), om jag skulle få huvudvärk pga 3D-glasen och migrän ett par dagar innan och om jag bara skulle måsta springa och kissa under filmen. Inget av dessa visade sig vara ett problem, MEN hade inte alls tänkt mig att volymen skulle vara så hög som den var (råkade dessutom sitta helt under högtalarna). Bouncy-stackaren var helt till sig och sparkade och härjade genom hela filmen, jag fick svettattack och andnöd, så helt njutbart var det inte. Synd. Och det fanns ju inte precis många tysta stunder i filmen, hela tiden attackerade någon och the Orchs brölade på.

Och så har det varit en massa annat spring och fixande av praktiska grejs. Som sagt, denhär veckan ska jag försöka vara hemma så mycket som möjligt. Och kan inte beskriva hur tacksam jag är över beslutet att fira julafton bara på tumis i eget hem.

Herrejess, vilket mastodontinlägg det blev. Dethär med kort sammanfattning är clearly inte min grej.
18.12.2012 kl. 12:35

Denhär är åt Naja

...tänkte hon kunde behöva något uppiggande nu.

Naja publicerade en bild på ett urgulligt myrpiggsvin, som jag tyckte påminde det supersöta, men konstiga djur som Pandan postade en video med på min wall för en tid sedan. Visade sig att det handlade om samma djur, fast utan piggar:Det lustiga är, att den liknar min gamle kompis Povel, som bor hemma hos Micko.
17.12.2012 kl. 23:46

Sjukhusväska

På tal om sjukhusväska: Vad tyckte du var nödvändigt vs onödigt att packa med till förlossningen?
17.12.2012 kl. 23:27

36+3

Gosh, så det varit tungt att vara gravid de senaste dagarna! Konstiga krämpor som man inte vet vad de beror på och dessutom är besvärliga att förklara, man bara känner sig konstig. Tror den händelserika veckan gjorde sitt och kroppen reagerade efteråt. Eller så håller jag på att bli förkyld. Eller så är jag bara jättegravid.

Jag avskyr känslan när kroppen helt plötsligt säger stopp och man inte alls är förberedd på det. Som idag, när vi befann oss på Stockmann med Pandan och bilen var i Kampens P-hall. Den sträckan har aldrig känts så lång.

Det härliga är, att kalendern denhär veckan är helt tom, förutom ett rådgivningsbesök och tid till fotvårdare (som jag ser fram emot som solens uppgång, beställde extra fotmassage, som mina svullna fötter så behöver!). Hinner kanske lite förbereda ogjorda grejs inför Bouncys ankomst, som att tvätta babykläder, kolla igenom sakerna att vi faktiskt har allt vi behöver och så borde jag väl börja fundera på dendär sjukhusväskan så småningom också...

Idag köpte jag det berömda hallonbladsteet, som jag tydligen borde ha börjat dricka redan för en månad sen? Vad har ni för erfarenheter av det, hjälper det alls? Och när SKA man börja dricka det (vill ju inte att Bouncy kommer i förtid heller)? Rekommenderar du nåt annat märke än detta:


Aj vitsi domdär ängelbilderna är cheesyga!
17.12.2012 kl. 23:24

Makia goes Blues

De senaste dagarna har jag fått extra bra service på två ställen: Baby Style i Olars (mer om det i ett annat inlägg) och Blues Corner i Hagalund.

Som jag tidigare nämnt, är Pandan en hängiven Espoo Blues-fan. Han har även trånat efter en Makia-jacka i över ett år och när han hörde att Makia skulle tillverka just sådana jackor åt Espoo Blues var det ju givetvis en sådan jacka han skulle ha.
För någon månad sedan öppnades en popup-butik i Hagalund, Blues Corner, som alltså säljer Espoo Blues stuff. Igår släpptes jackorna, och när vi anlände dit på eftermiddagen, fanns det inte många kvar, eftersom det varit kö dit genast från morgonen. Tur nog fanns den färg och storlek som Pandan funderat ha och jag måste säga att den är riktigt stilig, för att vara en fanijacka. Endast en läderpatch på ärmen med Blues-loggan, inga fula stora texter på ryggen eller bröstet.

När han betalat, frågade den pratsamma försäljerskan plötsligt vilken storleks sko han har och undrade om han skulle ha intresse för svarta Reeboks Omni Trainer-skor, han skulle få dem på köpet. Hell yeah! Det var alltså träningsskor som skaffats åt Espoo Blues' spelare, men dessa var överblivna storlekar.


Den gravida frun fick agera modell (jag kommer SÅ att låna jackan nån dag ännu under preggotiden).Här en lite bättre, mer officiell bild med någon spelare som modell.

Även Bouncy fick några prylar, så hen och pappa kan ha kisastudio hemma.


Eric naturligtvis som modell.
Pröva förresten att söka på #flateric på Instagram nåt tag, det är lugnande att märka att det inte bara är i denhär familjen vi flippar ut ibland med dethär charmiga gula mjukisdjuret...
16.12.2012 kl. 16:36

Flick- vs pojkmage

Är det inte intressant hur det som alla tidigare tyckte var en typisk flickmage, nu tydligen enligt alla är en "helt tydlig pojkmage"?

Suck. När ska folk fatta att det inte finns något som flick- eller pojkmagar?

Pandan verkar just inställd på att det blir en flicka, kanske pga vi/han hittat ett eventuellt passande flicknamn. Själv har jag också på senare tider börjat tänka i flickbanor (fast jag i början var helt säker på att det blir en pojke), men ändå pratar jag spontant om "han" när jag hänvisar till Bouncy. Å andra sidan kallades jag visst också "Ville" när jag sparkade i mammas mage.

Vad tippar ni? Och för att nu ännu göra det klart, det spelar absolut ingen roll vilkendera det blir, tycker bara det är intressant hur alla har olika fiilisar om vilket kön det blir beroende på föräldrarna.
14.12.2012 kl. 13:45

Låt alla lucior få lysa

Så mycket happenings (roliga sådana) denhär veckan, hinner inte alls skriva. Men från och med nästa vecka är min kalender ganska så tom, så då lovar jag (försöka) vara en mer aktiv bloggerska.

Just idag vill jag skicka er vidare till Mickos blogg och beundra dessa härliga och aktuella luciabilder. Sen råkar jag ju känna modellerna och kan berätta att det är två superhärliga typer.
13.12.2012 kl. 12:47

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin