Borgbacken

På torsdagen beslöt vi oss för att trotsa duggregnet och istället utnyttja tillfället att de flesta åkt ut till sina sommarstugor.

Hade tänkt att Bouncy skulle uppskatta Sea Life, men det var nog lite helmiä sioille, hon såg dåligt från sin kärra och överallt fanns fransmän som fotograferade hysteriskt alla fiskar och stod i vägen. Så lite dyrt för en så onödig upplevelse.

Borgbacken däremot var bra! Gratis inträde och många karuseller och tåg för under 100cm långa småttingar som man fick åka gratis. De var lite svåra att hitta, men efter lite hjälp från infon fick även Bouncy (och jag) åka lite karusell. Vädret blev lite sämre, så till slut var det lite väl blött, men definitivt värt ett nytt besök i lite bättre väder.

22.06.2014 kl. 16:36

En annorlunda midsommar - igen

Noterar här och där i bloggvärlden att alla inte ska fly från huvudstadsregionen och spendera en supermysig midsommar på stugan. Det förvånar mig och samtidigt kan det harma mig att jag inte bloggade under mina singelår. Tänk så roliga midsomrar jag kunde ha haft, istället för den angstiga bild jag har av den nu.

Nå, helt angstiga midsomrar har jag ju inte haft på sistone, eftersom jag inte behövt spendera dem ensam, men sådär jättetraditioinella brukar de inte vara i vår familj nu heller. 

I år råkar Pandan ha jobb varje dag, vilket håller oss fast här i förorten. Men pga morgontur ger det oss lite möjlighet att fira och i år firas midsommarafton ihop med en annan småbarnsfamilj i Hertonäs. Och jag ser så himla mycket fram emot det. 

Och lite efter midsommar blir det två välbehövda nätter på Långvik, bara på tumis. Ni kan inte ana, hur eferlängtat det är!

Och idag, när de flesta flyr fältet, tänkte vi testa Sealife och Borgbacken.

Glad midsommar åt er alla!

19.06.2014 kl. 13:53

Sommarskor

För en tid sedan tipsades jag om skomärket Cienta, som jag även sett nämnas på andra bloggar.

Eftersom Stockmann hade just av det märket på stamkundserbjudande, cyklade vi till Hagalund och hittade två par av samma märke, men inga av dem som var på erbjudande. Men ändå var de billigare och enligt mig coolare än de som bar på rabare:

De prickiga skorna är en storlek större, tror de är bra i slutet av sommaren.

Men liksom what's up med jordgubbslukten? Insåg först hemma att det faktiskt är skorna som luktar (just det, luktar, inte doftar.)! Varför? Det är ju inte som om en ettårings fötter luktar svett?

 

18.06.2014 kl. 22:43

Slut på öroninflammationen

Det har varit väldigt korta nerver och raseriutbrott för de mest underliga orsakerna den senaste tiden. Och besvikelserna, ack besvikelserna, de är så stora, så stora. Talar ju om Bouncy. Kan vara så komisk och glad och nöjd och helt plötsligt flippar hon ut. Vet inte om det är tänderna igen, eftersom hon plötsligt började sätta saker i munnen igen och springer omkring alltid med något opraktiskt föremål i munnen. Det tröstar lite, när jag hör att andra familjer med lika gamla barn har lite liknande situation just nu, så det måste ju handla om nån fas.

I dag var vi till Pikkujätti på efterkontroll hos den afrikanske doktorn (som förresten hade en fascinerande blommig skjortblus på sig som Bouncy inte kunde sluta stirra på) och det konstaterades till vår stora glädje att öronen inte längre var inflammerade, jihuu!. För tre veckor sedan var ju ännu ena örat inflammerat, så Bouncy fick en till antibiotikakur. Hoppas vi alla skulle hållas friska nu under sommaren.

Untitled

Så här stod hon fast hur länge i Pikkujätti. Ganska typiskt för Bouncy faktiskt.

18.06.2014 kl. 22:32

Duktighetsbloggen

Nämnde i ett tidigare inlägg att vi varit sjukt effektiva här på sistone. Vet inte varifrån vi fick en sån energiboost att vi fick så mycket fixat. Måste bero på det fina vädret, eftersom den energin varit som bortblåst de senaste dagarna, då det bara regnat.

För det första åkte vi på torsdagen till Plantagen och köpte balkongsblommor. Till vår glädje var favoritblommorna på rabatt, 3 st för 10€. Vi har varje år (förutom förra året, då vi lät ogräset växa till en djungel) haft en blomma som heter Tähtisilmä (orkar inte googla vad den heter på svenska, Stjärnöga kanske?). Den är snygg och sjukt hållbar. Första året blommade den ännu i oktober! Har något år kombinerat med vit Marketta, men insett att den funkar bättre helt själv.

När jag samma kväll planterade blommorna insåg jag att jag för ca. fem år sedan knappast hade tänkt mig att jag någonsin skulle plantera balkongsblommor och t.o.m. få lite kicks av det. Så kan det ändra. Men några pelargonior ser ni aldrig på min balkong, det kan jag lova!

Untitled

 

Vi har ju lite brist på förvaringsutrymme i vårt hem och drömmer om bl.a. klädskåp till tamburen. På fredagen åkte vi till Ikea för att lite kolla på olika alternativ, så att vi kunde fortsätta planera hemma. Det gick ju som det alltid går på Ikea, vi kom inte tomhänta hem:

Med fastnade bl.a. ett nytt, större soffbord, förvaringslådor för Bouncys (och mina gamla) babykläder, hatthylla till tamburen och en byrå (eller två) till sovrummet. Plus annat smått och gott...

...som en gerbera t.ex!

Enda problemet nuförtiden är ju att man inte sådär bara bygger ihop en byrå när som helst med småbarn i huset. Pandan började projektet när Bouncy sov dagssömn samtidigt som jag defrostade frysen. "Bouncy sov dagssömn", HAH! Det blev till slut så att jag fick gå ut i det konstiga svettiga blåsiga vädret och promenera, promenera, promenera, så Pandan fick slutfört den mindre av byråerna. På lördagkväll sluförde vi tillsammans den större av byråerna och det var ett riktigt roligt projekt för en gångs skull, inga kriser!

Mera utrymme för strumpor och kalsonger. Fick äntligen även lakanen på ett lite mer logiskt ställe. Och den gamla tv:n fick en lite bättre plats. Skulle vara mer mitt på, men den mindre byrån har en liten kiva egenskap: en spegel!

18.06.2014 kl. 22:03

Ansiktsvård

Igår var jag äntligen till min efterlängtade ansiktsvård, som jag fick som morsdagsgåva. Valde att testa Astara i Ainoa i Hagalund, som jag råkade gå förbi när jag en gång besökte skötrummet i samma köpcentrum.

Det är tre år sedan jag senast fick mitt ansikte professionellt rengjort, så det var minsann på tiden. Min hud var dock inte i helt hopplöst skick, så lite har jag väl lyckats sköta om min hud själv ändå. Kosmetologen började först tala om att mikrohionta är mer effektiv, men att hon ändå kanske skulle göra ultraäänipuhdistus om jag en gång har känslig hud. När hon uttalade orden "jos sä sit tuut vaikka uudestaan, niin katsotaan sit jos..." blev jag tvungen att protestera och meddela att det kanske inte är så realistiskt att jag kommer helt på närmaste tiden pånytt, att mikrohionta, tack. Jag tar följderna sen, om min hud reagerar med allergisk reaktion.

Och jag njöt ju så... tills det gick som det gick senast för tre år sedan: Efter ca. 45 minuter på rygg började min rygg krampa och det blev ganska obekvämt. Hela ansiktsvården tog ju 90 minuter, så det var ju synd att jag skulle ha det obekvämt resten pga min jäkla dåliga rygg. När hon masserade mina axlar märkte jag att jag spände hela kroppen pga nedre ryggen. Lyfte på knäna, pumpade på benen och låg till slut i en väldigt krånglig ställning, som lite hjälpte. Hur ska man i fortsättningen unna sig sådan lyx, om detta sker varje gång? Grejen är ju alltså att jag inte kunnat ligga på rygg på flera år, inte heller på mage. Fan, födde ju också liggandes på sidan.

Mitt problem i ansiktet är ju de sk "koteloituneet finnit", som man inte sådär bara får bort (vad beror dom på egentligen, vet någon? Åldern?) och kosmetologen rekommenderade också att jag sku gå på en viss rengörning under en kortare tid minst tre ggr. Få se nu om vi har råd med det. Synd att det ska vara så himla dyrt i FInland.

18.06.2014 kl. 21:45

Tv tv tv...

Blivit lite paus här. Har bara inte hunnit blogga, vi har varit helt sjukt effektiva de senaste dagarna och kvällarna har vi helgat åt de allra sista delarna av Breaking Bad. Idag läste jag att de åtta sista avsnitten publiceras 15 juli på Netflix, men om du är otålig, finns de även på dvd under namnet "The Final Season". Vi lånade dvd:n, som lär ha beställts på Cdon.

Och när Pandan varit på jobb, har jag fördjupat mig med andra säsongen av Orange Is The New Black. Tre avsnitt kvar. Iik.

Och innan det var det den franska Les revenants (Kuolleista palanneet), som Yle Teema visade under två veckors tid nästan dagligen. Sjukt spooky men bra, musik av Mogwai.

Att en sån period.

16.06.2014 kl. 13:14

Ajoo, glömde berätta...

... att jag skaffat sommarfrisyr! Bye bye alla knutar!

08.06.2014 kl. 21:14

Fan ta Itella!

Det senaste året har jag haft många negativa erfarenheter med Posten dvs Itella (what's up med namnbytet, vad är ens Itella?): Förra sommaren åkte en muminmugg via vårt postkontor till Dalsbruk, dit vi flyttat vår post, men vi fick aldrig meddelande om att den kommit fram, så muggen satt fast någonstans i månader. I vintras tappade de bort vår nya iPad någonstans på vägen och ingen visste var den fanns någonstans. Det som störde mig mest var Itellas inställning, dvs en axelryckning och förklaringen att det inte kan något åt saken och försökte inte ens reda ut saken.

Efter Marttis bortgång måste vi sköta praktiska arrangemang, i första hand att skicka honom till Evira för att få veta dödsorsaken (Suomen Siiliyhdistys önskar att man gör detta, för att få mer kunskap om igelkottarnas bortgång) och på Eviras sidor stod det så här:

Men på Itella påstod de att de inte har varken sådana lådor eller tejp, utan man borde få dem av djurläkaren eller Evira. Konstaterade med rödgråtna & svullna ögon att det är lördag och vi kan ju inte hålla honom i kylskåpet heller tills måndag (man får inte frysa djuret), men så fick vi den bekanta axelryckningen och kommentaren "pahoittelen.". Direkt när vi kom ut, brast jag ut i gråt, visste liksom att det inte skulle gå problemfritt. Tur att Pandan hann komma med till posten innan jobbet, eftersom det till slut blev en tur in till stan till Matkahuolto (Esbo Matkahuolto hade stängt) och saken fixades betydligt lättare. 

Så nu väntar vi på resultaten, så vi hoppeligen får vetskap i ovissheten. Kändes på ett sätt fint att vara hela familjen på plats när vi skickade Martti på sin sista färd.

08.06.2014 kl. 15:05

Martti (2010 - 2014)

Det är med stor sorg som jag måste meddela att Martti somnat in för gott idag. 

Kvällen har varit tung, eftersom det var jag som hittade honom, när jag skulle ge mat åt honom. Samtidigt var Pandan på jobb och en energisk och glad Bouncy sprang omkring och ville hela tiden tala med och titta på Martti, så måste bara låta honom vara där och efter läggdags börja reda ut hur jag skulle gå till väga rent praktiskt.

Martti var en så himla fin igelkott och tänk att en igelkott kan bli en så stor del av en familj? Men vi tröstar oss med att han levde ett långt och bra liv i igelkottsår och har det bra nu.

Martti var ju även en ganska stor del av denna blogg, så måste lite fundera och göra lite ändringar. Blir kanske en liten paus samtidigt.

Martti när han just kommit från Åbo till sitt nya hem i juni 2010.

Sådär söt som bara Martti kunde vara.

06.06.2014 kl. 20:53

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin