Lemmikkimessut

Idag besökte vi även Lemmikkimessut. Orsaken var att vi beställt ett nytt springhjul åt Martti av en igelkottsuppfostrare som bor i Tammerfors, och eftersom hon nu råkade komma till mässan, fick vi hjulet där. Tror inte jag kanske annars tagit mig dit...
Vi passade på att ta en titt på alltmöjligt annat där och såg bl.a. enormt stora kaniner. Jag var väl i sådant chocktillstånd att jag inte tog ett enda foto där. Alltså dom va så huge!

Sen fick vi med oss en pressokokare, som vi redan länge talat om att skaffa, så helt turha keikka var det ju inte. Den hittade vi ju naturligtvis inte på Lemmikki-sidan, men vet inte riktigt vilken avdelning det var frågan om, men ni kanske överlever utan den informationen...Martti hade ju ett fint hjul från tidigare, men den funkade inte riktigt i praktiken, så denna borde nu vara riktigt HC. Hoppas den duger åt lillisen.
28.11.2010 kl. 23:41

Martti-dagen

Idag var det Marttis namnsdag (enligt människokalendern alltså, var inte medveten om att det även finns en igelkottskalender, där han med sitt officiella namn har namnsdag på självaste nyårsafton!) och det tänkte vi fira med att tillverka en maskkaka. Slurps!... Not.
Ingen succé precis.


Lite snusade man på den läckra kakan tillverkad av mangopuré och maskar, men smaka - nehep, det kunde man då inte.


Det var till slut mammas famn som kändes tryggare och där sov man resten av kvällen.
11.11.2010 kl. 00:15

For me to poop on

Livet med en igelkott kan vara hur mysigt som helst men kan även se ut så här:Här är läget fortfarande lugnt, jag äterhämtar mig från en migränattack, ser på tv och Martti gör vaahtis av min huppare. En minut senare kröp han innanför huvan för att ligga vid min hals, vilket han brukar gilla. Denna gång nådde dock en obehaglig lukt min näsa och jag bad Pandan kolla om han kissat. Jep, inte nog med att han hade kissat, men han hade vääntäny rejäla tortut oxå PÅ MIN HALS! Pga migränkrabbis som rådde just då, var jag helt säker på att jag skulle spy på Martti så jag fick panik och bara skrek "Ota se pois, ota se pois!" och sprang direkt till duschen.

Följande dag var vi igen kompisar.

Men tack vare denna incident kom jag plötsligt ihåg en bortglömd favorit: Triumph the Insult Comic Dog! Hur bäst var inte han när han lyckades uppröra Eminem till den grad att hans bodyguard måste gå emellan (alltså halåå, Triumph är en handdocka!). Min favorit var ändå under VMA's: "J-Loo, J-Loo, let me sniff your buuutt!".
07.11.2010 kl. 21:22

Hitta igelkotten


Martti fick lite gåvor på söndagen av snart 3-årige Astrid.
05.10.2010 kl. 00:09

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin