Ännu en Eric

När jag letade efter Levi's-reklamerna med Flat Eric från slutet av 90-talet till dethär inlägget, råkade jag hitta en massa videon på Eric jag inte sett förut. Jag tror denhär var min favorit, blev så fnissig av den:Efter att själva låten börjar händer inget mer, men förfilmen är värd att se. Inte bara kör Eric mopo, utan är även i fängelset och hänger med Pharrell Williams. Han har hunnit med mycket, dendär Eric, trots att han hemma hos oss bara är en fjanttande bebis.

Och nu börjar jag inse hur mycket jag bloggar om ett mjukisdjur... Men den som träffat Eric vet vad jag menar, han är liksom en person!

Och snälla säg att även ni har mjukisdjur som liksom är familjemedlemmar, pliis? Jag vet att vissa av er kommit ut med era apor och grisar, men finns det fler därute?
29.09.2012 kl. 14:22

Sugar sugar

I morse var det dags för glukosbelastningsprovet, som så många skrämt upp mig med, inte minst på rådgivningen.
Det jag främst var lite nervös inför, vad det att jag har benägenhet att må ganska illa om morgnarna innan jag fått frukost, gravid eller ickegravid. Så att fasta i först 12h och sedan dricka någon äcklig sockersörja kändes inte värst lockande.

Hade på något sätt förstått att jag skulle dricka dendär socker"drycken" pånytt efter en timme, men istället tog hon bara blod av mig, vilket var en stor lättnad. Hade faktiskt redan mått illa lite i förväg av bara tanken.

Första timmen var nog på sätt och vis ganska tung, men främst pga att vår lokala hälsostation (som även är ett sjukhus) är ett av de mest ankeega ställena jag vet (varför jag valde just det stället för provet är mig ett mysterium, när jag ändå hade valfriheten). Aulan utanför laboratoriet var kokhet och överbefolkat av pladdrande och gnällande pensionärer, så försök nu sen koncentrera dig på din bok där. Gick ut en stund för frisk luft och försökte förgäves hitta ett lugnt ställe att sitta på, men alltid kom någon pyjamasklädd (och sori nu bara: illaluktande) sjukhuspatient och satte sig brevid mig. Och jag och lukter har inte varit en värst lyckad kombination under graviditeten.

Så när sjuksköterskan undrade om jag ville ligga den sista timmen svarade jag direkt ja, så hon ledde mig till ett lugnt och svalt rum där jag fick ligga och läsa min bok i fred. Timmen gick så mycket fortare och så fick jag redan åka hem (efter att jag ätit min banan som jag längtat efter något enormt mycket).

Så jag förstår nog inte riktigt varför detta test lär vara såååå hemskt och äckligt, men å andra sidan lider jag inte heller av nålskräck. Kanske det är mängden blodprov som är så obehagligt för så många? Visserligen reagerar vi ju alla individuellt, så vem är jag att bedöma? Nu får vi bara hoppas på bra resultat.

Nå, är ändå nöjd att jag har denna dag ledig, eftersom mitt blod började under sista blodtagningen nästan spruta och ville inte sluta, så det rekommenderades att jag skulle ta det lugnt. Och jag kan berätta er att frukosten sällan har smakat så himmelskt gott som idag!


EDIT: En låt som inte nu lämnar min inre pipodisko tack vare rubriken på inlägget:

27.09.2012 kl. 12:55

Den här är åt Helena

Av någon orsak kan jag inte kommentera på Helenas blogg genom datorn (nog med mobilen, skumt), men ville alltså bifoga denna video, eftersom hennes bloggnamn alltid bidrar till att Jari Sillanpää börjar gala på en viss låt i mitt huvud.
Lite jobbigt, så jag tycker inte jag ska behöva ensam lida med detta. Varsågod:Hoppsan, hade glömt hur spända Jaris byxor var kring skrevet! Så konstigt att vi inte kom vidare till final med denna klassiker... NOT!
28.08.2012 kl. 16:05

Jottei kellään olis orpo olo...

Har helt glömt berätta om torsdagen innan Flow, då jag tog lite tjuvstart med livemusik en helt vanlig torsdagkväll.

För någon tid sedan var det någon Ihana Helsinki-dag (typ) i Forum och då råkade jag höra bändet Kuningasidea spela och blev på så gott humör av deras "letkeä meininki". Musik man helt enkelt blir glad av.

Nu råkade det sig att min kollega vunnit en tävling på Radio Nova och fick just bändet Kuningasidea hem till sig på keikka! Att hon firade 40-års dag och hennes dotter 5-års dag passade perfekt till evenemanget, musiken passade liksom alla åldrar. Killarna spelade en akustisk keikka på trappan till huset och stämningen var på topp!


Tänk att 11 killar (en var sjuk) rymdes där.
 
19.08.2012 kl. 15:21

Of Monsters And Men

Det är många som ofta stämplar Pandan som en som endast lyssnar på punk. Det är säkert den genre han mest har kunskap om, men han har nog en lite mångsidigare sida än så. Det är ju faktiskt han som introducerat artister/bänd som t.ex. Kate Nash, Hello Saferide och Foster The People till mig, och de kan knappast förknippas till punk precis.

Han har ofta en kunskap att veta precis vad jag gillar och hans senaste fynd var detta isländska band:

17.08.2012 kl. 11:25

FLOW - musiken

Vi tog det ganska chill i år, eftersom Pandan jobbade morgonturer hela helgen med väckning kl 04.30 och mitt orkande var nu som det var. Jag var oerhört nöjd över att jag tidigare ansökt lov om att få ta med mig en campingstol till området, den räddade många stunder. Den skulle jag nog behöva annars också för min arma rygg.

Så vi bestämde oss i år för att bara se de bänd vi ville se och lämna de nya upptäckterna till en annan gång.


Området var vackert som vanligt. I dig.


Var glad att jag äntligen fick höra/se Miike Snow (på bilden) och Lykke Li live, men hade ändå känslan att de kanske inte var så entusiastiska av att spela för ett gäng finntollon. Det blev liksom lite kallt på nåt sätt.


The Black Keys däremot stal mitt hjärta! Trots att de inte var värst pratsamma, fick jag ändå en sympatisk och "down to earth"-fiilis av dem. Och jag var imponerad av deras discokula. Jag gillar discokulor.


Feist charmade också publiken. Vi hade kanske lite dåliga platser, men det var okej ändå. Hon fick lite extra publik - shit, vilken bra dag de valt för luftballongsäventyr (Wonderland, hur tänkte du inte på detta?)!


Björk däremot finns det ingen bild på, eftersom damen förbjöd oss att ta bilder för att hon ska kunna koncentrera sig bättre (seriously, då kommer man inte på en festival!). Det blev som jag väntat mig, inte precis något för en som diggar "gamla" Björk. Äger fem skivor av henne, men först efter 45 min. kom den första låten jag kände igen, Isobel. Andra hitsen lyste med sin frånvaro (I want hits!), mest var det artsy plink plonk-musik. Var inte heller så imponerad av den "fantastiska visuella showen", som utlovades. Men visst är hon fascinerande och jag är nöjd att jag nu äntligen såg henne.
Men kunde inte låta bli att tänka på vilka låtar man hade hört om hon hade uppenbarat sig på dendär konserten i Johannes kyrkan år 2000...
16.08.2012 kl. 22:55

FLOW - kritiken

Så var det dags för lite jälkipyykkiä.

Jag nämnde ju i mitt försvarstal om att det finns saker som inte fungerar i Flow och i år kände jag att just dessa saker var ett extra problem.
Okej, Flow är fortfarande min favoritfestival och som sagt var detta mitt sjätte(?) år på festivalen. Jag har varit allt från aspackad till spiknykter och allt där emellan och varje år stör jag mig på samma sak: Det finns alltför mycket folk på området, speciellt om kvällarna, då troligen alla som köpt biljett finns på plats. Ok, det blir alltid lite trängsel på festivaler, men på Flow är det nuförtiden trängsel - och ibland obehaglig sådan - överallt. För att inte tala om de extremt långa köerna till alla matställen. Jep, även köer hör till festivaler, men inte så extremt långa köer som uppenbarar sig här.

Jag kan tänka mig att det finns mindre oroligheter på en festival som Flow, men ändå lade jag märke till bristen på ordningsvakter på området. De stod vid portarna till barområdet (vilket är absurt när det ändå är 18-års åldersgräns till festivalen), men inte där de skulle ha behövts.

Vi vittnade om en olycka, när folk under Björks keikka började hysteriskt skutta över stängslet från barområdet för att ta sig närmare scenen (detta skedde varje kväll, ingen sade till om det). En flicka ramlade och hennes pojkvän hoppade efter henne rakt på hennes vrist. Ordningsvakter kallades, men det tog säkert en halv timme innan någon uppenbarade sig där och kunde kalla på vidare hjälp. Flickan kved av smärta och hade antagligen kunnat behöva hjälp lite tidigare.

När vi gick ut ur området, konstaterade både Pandan och jag att det var konstigt att det inte fanns några ordningsvakter utanför området, eftersom folk ändå strömmade där och det liksom hörde ännu till festivalområdet på ett sätt. Därför var det extra sorligt att läsa en nyhet som denna. Jag vet inte om det hade kunnat hindrats, men dendär bensinstationen är faktiskt helt brevid området...
16.08.2012 kl. 22:41

FLOW-tipsen

Kräpp, jag lovade ju återkomma med mina övriga favoriter inför Flow, hade tänkt länka och inkludera videon och hela faderullan. Men, men... nu blir det tyvärr mobilbloggande á Ratata (inga radbyten), sorry! Så om du alls tror du har samma typs musiksmak som jag, tycker jag du ska kolla in följande artister: FREDAG: Kemmuru, Yann Tiersen, Miike Snow, Frank Ocean och Lykke Li. LÖRDAG: Ane Brun, Horace Andy (den charmige gamla pappan som uppträtt med Massive Attack), Saint Etienne och The Black Keys. SÖNDAG: Atlético Kumpula, Burning Hearts, Pepe Deluxe, French Films, Memmy Posse (fast det går ju int att ens jämföra med förra årets MC Taakibörsta, Tubbs!), Feist och Björk (om hon nu kommer). Hoppas detta nu alls hjälpte dig på vägen? Ses imorgon!
09.08.2012 kl. 11:59

Timberlake goes Bon Iver

I dessa stunder börjar väl Bon Iver spela på Flows öppningskonsert. Själv valde jag att skippa konserten, tänkte att tre dagar är helt tillräckligt. Och honestly, jag har gjort många försök med Bon Iver, men nep, det bara inte nappar.

Och speciellt efter denhär SNL-videon med Justin Timberlake (klick!) kan jag inte lyssna på Bon Iver utan att fnissa lite.
08.08.2012 kl. 20:43

Flow försvarstal

Nästa veckoslut är det igen dags för min favoritfestival: FLOW! Har biljett för tre dagar och tänker inte låta en graviditet vara ett hinder för festivalsommar*. Om jag räknar rätt blir detta min sjätte gång. Några år har jag varit tvungen att skippa, men jag var nog redan på plats när festivalen började i VR Magasinen.

Vem annan än Wonderland och Maria är på väg? Vem ser ni mest fram emot?
Jag har inte hunnit plöja igenom hela Flow-spellistan (finns på Spotify!) ännu, men de artister som fick mig att köpa biljett var nog främst Miike Snow, Lykke Li, Björk, Feist och Black Keys. Har nog några små andra favoriter, men återkommer till dem i ett senare inlägg.

Men samtidigt börjar jag bli lite trött på dethär att alltid vara tvungen att försvara Flow. Hipster hit och hipster dit, att ni orkar! I somras har speciellt några av Pandans bekanta - som kanske mer hänger i punk- och rockskenen - uttryckt att den festivalen nog inte kommer att hålla på länge mer, eftersom hipsterkulturen kommer att dö ut. Och så undrar man hur ett band som Black Keys spelar där, inte passar de ju alls in där?

För det första: Flow är inte samma som Koneisto, som koncentrerade sig på främst elektronisk musik (bra festival det också!), utan av alla festivaler i Finland tycker jag Flow har den intressantaste och kanske modigaste utbudet av artister. Ok, det finns mycket blaj där också som jag inte alls orkar med och så kanske inte just hårdare rock är så representerad där (fast å andra sidan spelade Huoratron även på Tuska-festivalen), men annars tycker jag där finns mest musik som intresserar just mig. Och som Pandan sade, man slipper höra/se de där vissa finska bänden som uppträder på varenda en evigaste festival i Finland...

Det fina är även att jag ofta känt mig omringad av goda vänner i Flow och jag kan nog inte riktigt påstå att någon av dem klassas som en tvättäkta hipster. Jag tror de flesta känner att just Flow är en passande festival för en som inte orkar/har lust att resa till andra festivaler, utan det är lätt att åka hem och sova i sina egna sköna säng. Dessutom är festivalområdet visuellt snyggt, rent och urbant, allt i min smak. Behöver inte gå hem i leriga/dammiga skor.

Okej, det finns även mycket som inte fungerar i Flow, men snälla, sluta gnälla om detdär med hipsters, det är så old news redan.

Till slut en fiilishöjare inför fredagen:

*fast lite tufft var det nog i Ruisrock, det måste medges.
05.08.2012 kl. 22:55

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin