0-3 månader

... fyller Bouncy idag! Såhär har hon ändrats sedan den dagen hon anlände till denna värld:

Appen jag använde var Everyday, som Pia visst tipsade för nåt år sedan.

13.04.2013 kl. 12:13

2 mån. rådgivning

Idag var en spännande dag. Vi fick nämligen veta hur lång Bouncy är. Hon har ju inte mätts sedan hon föddes pga höftskenan och då var hon 53 cm. Visste nog att hon vuxit på längden, eftersom vissa bodyn i storlek 56 börjat bli lite nafti, men liksom 60 cm, oho! Nå, vi visste ju att hon kommer att bli en lång flicka, hon har liksom lite generna...

Rådgivningstjejen tog bra nyheten om att jag slutat amma. Det kanske hjälpte att jag under hennes hembesök under första veckan grät lite när jag haft problem med amningen, så hon ides inte bråka desto mer. Huh. Så var det avklarat. Nu borde man liksom komma fram till vilken ersättning som är bäst, några tips på den fronten?

Fick även tips på en kräm som är speciellt menad för karstan på huvudet, så kanske vi så småningom får lite kontroll på det också.

Ett problem är dock att hon - precis som sin mor i tiderna - vägrar suga på tutt (alltså napp for you Swedes out there). Istället suger hon på sina fingrar, som snart är helt söndersugna. Enligt personalen på Babystyle måste man bara pröva sig fram, så nu fick vi ett nytt märke att testa på, som har lite annan form på gummidelen. MAMs tuttar vägrar hon.

Difrax är märket och fina ugglor hade den på sig!

Var lite spänd inför besöket, eftersom jag visste att Bouncy skulle få sitt/sin(?) första vaccin och lär ju inte veta hur bebin reagerar på sånt. Men så fick hon ju den via munnen och den verkade smaka gott, så ingen fara där. Hoppas hon nu int får helt grym ripuli av den. Men nästa gång får hon visst allt som allt tre vaccin, urk.

12.03.2013 kl. 16:34

Höftproblem del 2

Ja, det gick ju inte helt önskat på Jorv idag. Eller Bouncy uppförde sig exemplariskt (förutom att hon kakkade tre ggr på bordet...), men det visade sig att hon lider av höftledsluxation och är nu tvungen att bära en sk von Rosen-skena i sex veckor.
Om tre veckor får vi ta av henne skenan och bada henne innan kontroll på Jorv, sen fortsätter det igen i tre veckor. Trodde detta var mycket mer vanligt, men det visade sig att endast 1% av nyfödda lider av det. Samma dag som Bouncy hade fyra andra barn skickats vidare på undersökning.

Eftersom Bouncy var så lugn och duktig under undersökningen, klarade jag av det galant, men medan vi gick längs de långa korridorerna påväg mot utgången, kom gråtet igen.

Jag vet att slutresultatet blir bra, att det är bra att det upptäcktes såhär tidigt och inte först sen när hon börjar gå haltande och att bebin snabbt vänjer sig vid skenan.
Men just idag känns det tungt, eftersom vi just hade börjat få känslan att nu börjar vi ha koll på detta och lite känna igen vad hon gillar och inte gillar. Och så plötsligt måste vi lära oss allt om pånytt. Amningen började direkt krångla, eftersom vi måste pröva helt ny, obekväm ställning, och jag har känslan att jag inte kan hantera mitt barn med den klumpiga ställningen. Blöjbytet är en ny utmaning, inga mer nattamningar i liggande ställning (där hon brukar somna och sedan sover vidare snällt i sin egen säng), ingen sitter eller Stokkes newbornset och inga mer dansande omkring med henne i upprätt ställning mot bröstet (enda ställningen typ där jag får henne att lugna ner sig). Det är bara att ligga på rygg eller mage. Och som hon lider, i alla fall idag. Och när hon lider, lider även mamma.

Och så ser hon ut som en liten Transformers/amerikansk fotbollsspelare. Ville inte ens ta bild på henne när det var så synd om henne.
24.01.2013 kl. 21:18

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin