Throwbackexamen

På lördagen uppenbarade sig ett och annat gammalt studentfoto på Instagram. Hittade inte riktigt några här hemma, så jag undrade om mamma kunde ta foto på några av fotona.

Aj, vitsi så jag skratta när hon skickade denna bild:

Året är 1995

Bilden är tagen på söndagen, dagen efter studentdimissionen. Jag har kommit hem samma morgon, kanske 08-tiden, från efterfest på Casa och är så krapulantisk och sur. Men ja, mamma envisades att det skulle tas ett foto på mig med blommorna och presenterna. Till saken hör att jag natten innan gått strumpfota från Brunnshuset till Casa och först vid Stocka ungefär fattade att ta av mig de dyra strumpbyxorna. Men då var de ju redan totalt sönderrivna, så too late.

Är fortfarande ganska nöjd med min klänning jag hade på mig. Den tiden skulle alla ha jakkupuku, och även jag funderade på en, som fanns som stamkundserbjudande på Stocka. Tur att jag hittade denna långa klänning, eftersom kanske tre andra hade just den jakkupukun jag funderat på... Efter dimissionen förkortade mamma klänningen och jag använde både den och kortärmade toppen på många klubb- & ravekvällar...

Här får ni ännu skåda mitt officiella studentfoto, som tur taget någon dag innan studentdimissionen, så man fick loss några leenden av mig:

Hohoh, dessa utåtlockade toppar, true nineties. Dee-Lite var visst förebilden.

01.06.2014 kl. 21:00

Cykelpremiär

Ni minns mitt dilemma med cykelstol och Jopo?

Nå, bestämde oss ändå för att inte skaffa ny cykel ännu denna sommar, utan köpte Hamax Kiss-cykelstolen och för att få den att passa med Jopon, har Pandan de senaste dagarna kämpat med att ta loss pakkaren (som inte var ett så lätt projekt, som det påstods på nätet). Men idag var stolen äntligen på plats, och vi tog årets första cykeltur!

Som jag saknat cyklandet! Men det var ju lite tid sen sist, så kände mig lite skakig. Förra sommaren var ju Bouncy så liten baby att det av logiska skäl inte blev av att cykla och sommaren innan var jag gravid och illamående, så vi tog kanske ett par cykelturer under hela sommaren. Så kändes tryggast att cykla några rundor på Prismas parkeringsplats först, innan jag kände mig säker på att ge mig ut på vägen.

Sen åkte vi iväg till Kauppakeskus Liila, för att byta ut hjälmen vi köpt dagen innan från Toys'R'Us.

Haha, vitsi så lyckade miner! Men här ser ni min kära Jopo Ilmari.

Bouncy verkade trivas, var först helt tyst, men till slut sjöng hon och jag kände små fingrar som potade på min rygg. Pandan, som cyklade bakom oss, sade att hon lyfte upp händerna ibland.

Wheeeee!

Hjälmen ja. Hade redan en tid beundrat hjälmen som både Taikuris och Ias döttrar har och trott den vara av märket Nutcase. Visade sig sedan vara Kiddimoto, som lär vara lättare än Nutcase. Men ja, det var inte så lätt att få tag på den. Ia tipsade om en nätbutik, som jag sedan mailade och fick supertrevligt svar om att de tyvärr inte har av den längre, MEN att den lär ha sålts på Toys'R'Us i Esbo för några veckor sedan. När vi igår tog oss dit var jag helt säker på att vi bara skulle hitta några tråkiga versioner, eftersom just denna inte fanns på nätet. Men till min glädje fanns just denna pastelliga fina hjälm där! Hur lättad var inte jag?

Nå, väl hemma märkte vi att hjälmen saknade en av vadderingarna, så jag ringde till butiken och en jättetrevlig Ville svarade och sade att han  hittat just den på golvet samma morgon. Han satte för säkerhets skull undan en extra hjälm och tur var det, eftersom vi i affären märkte att den saknade några andra grejer också. Denhär Ville råkade vara där på plats och bytte till ny hjälm och satte extra vadderingar med på köpet, eftersom de inte ändå skulle behövas i den jag returnerat. Supertrevlig service, måste jag säga! Jag som inte riktigt diggat detta megalomaniska horrorvaruhus tidigare...

Tur att vi hade en extrahjälm, som vi fått låna av våra vänner, så även Bouncy kunde hänga med.

Matchy matchy

Visserligen drog hon itkupotkuraivare när vi stannade ännu en gång (vid Mäcken...) och det var nästan omöjligt att få henne att hållas i stolen. Men å andra sidan drar hon nuförtiden alltid raivare när man ska hem någonstansifrån och sätter henne i vagnen, men lugnar ner sig så fort vagnen rör på sig...

Men oj, oj, nu ska vi minsann börja cykla!

01.06.2014 kl. 20:33

Windfleece

För en tid sedan bad jag om tips på vindtäta fleecejackor man kunde ha under Bouncys toppaväst och många av er rekommenderade Polarn o. Pyrets windfleece. Har hiplat på den här längs våren och försökt hitta billigare alternativ, utan resultat. Och blev så förtjust i den gula versionen, att jag inte ens försökte hitta den begagnad.

Har även märkt att det ofta skulle finnas behov för en sån jacka, så häromdagen beslöt jag mig äntligen för att investera i en sådan. Tog dessutom en i storlek 98, där man fick ärmarna uppvikta, så den borde passa ännu på hösten åt min långa flicka som växer med racerfart.

Bild: Polarn o. Pyret

Känner mig riktigt nöjd, trots att vi testat jackan bara idag, då det var helt skumt väder. Stekande hett i solen men svalt när solen gick i moln.

Untitled

01.06.2014 kl. 20:21

Underhållning vid måltiderna

Hej ni med ettåringar - hur går det med ätandet hos er? Jag tror nämligen vi har ett problem...

Ganska tidigt bestämde jag mig för att hålla fast vid  principen ingen underhållning vid matbordet. Förutom då kanske nån reklamtidning el dylikt under frukosten eftersom ju jag läser Hesarin medan jag äter frukost. Och middag och kvällsgröt äts ofta med tv:n på, eftersom det sker samtidigt som Pikku Kakkonen & Bolibompa. Men annars har jag försökt hålla fast vid att inte ha tv:n på HELA TIDEN (vilket kanske inte alla i familjen förstår...). 

Men så blev vi alla sjuka. Och orkade inte med skriket & vrålet under måltiderna, så vi satt på Barnkanalen för att komma lättare undan. Och nu är vi då där en månad senare. Med en flicka som skriker och tappar nerverna om hon inte får ALLT hon pekar på och helt enkelt vägrar äta utan tv:n på. Shit.

Idag har vi då försökt kämpa. Men det är ju så TUNGT att lyssna på skriket & vrålet att det vore skönare för alla att bara ge efter. Äh, svårt. Hur ser det ut hos er?

Never forget

31.05.2014 kl. 14:30

Cosatto Supa Stroller

Pandan hade i natt surfat efter resekärror, omedveten om min gallup på bloggen, och fyndat en paraplyvagn av märket Cosatto. Har någon erfarenhet av dem? Jag har nämligen aldrig hört om märket, men tror jag är kär. Speciellt i den med rävar! Jag menar, ser den inte ganska ut som vi?

Kolla själv:

 

Nu hade vi ju inte tänkt oss en paraplyvagn först, men sen å andra sidan är ju Brio Go:n ganska näpen att sätta ihop, så är det då idé att skaffa en vagn som tar nästan lika stort utrymme?

29.05.2014 kl. 13:54

Bloggen frågar om resekärror

Vi har kommit till den slutsatsen att vi nog är i behov av en resekärra då och då, trots att vi älskar vår Brio Go. Men ibland behöver man ett lite lättare och mindre alternativ.

Så nu önskar jag att ni tipsar mig om bra resekärror, plus och minus och hela fadirullan. Jag vet alltså INGET om dem och vet inte alls vad man ska ta i beaktande när man införskaffar en sån.

Jooles har skaffat en Bugaboo Bee, som även Hanna ofta snackar om. Den verkar minsann snärtig, men priset är ju tyvärr inte det...

Medan jag väntar på era tips, ska jag gräva bland mina gamla VAUVA-tidningar. Vill minnas att där funnits någon jämförelse nåt tag.

28.05.2014 kl. 21:28

Pink, it's the color of passion

Fast vi flugit och farit omkring, är vi ju nog inte helt friska ännu. Pandan och jag snörvlar ännu, men tror det är till största delen pollenallergi. Mina snuvor brukar ju vara ganska envisa annars också.

Bouncy var på måndagen på efterkontroll och tyvärr visade det sig att andra örat ännu var inflammerat, så det blev ny antibiotikakur. Men jeez, vilken cool färg på medicinen! Och Bouncy gapar direkt sprutan närmar sig, så gott tycks det vara också:

Untitled

Nu har jag nog varit så tacksam för att vi tog försäkring åt Bouncy, 80€ är ändå ganska mycket för varje besök... Plus medicinerna där på.

Ajoo, senast på lördag berättade jag hur skönt jag tyckte det var att Bouncy inte har ett behov av att sätta precis allt i munnen längre. Nå, nu är vi där igen. Kollade munnen: jep, tre (kanske fyra) nya tänder tränger fram. Men de är inte så gigantiskt stora som kindtänderna som kom senast, så jag hoppas vi kommer lättare undan denna gång.

28.05.2014 kl. 21:14

Miami Vice-poolen

När värmeböljan anlände, växte även min radhuslängtan lite när Instagram fylldes av bilder på barn som plaskade i uppblåsbara bassänger på egen gård. Här svettades vi bara och svalkade oss med sval dusch.

På fredagen skickade min syster mig ett sms med bild på sin son som plaskade i en minibassäng på balkongen och det slog mig att hej, man kan ju faktiskt ha bassäng på balkongen också! Det skadar ju inte om det blir lite vått. Så på lördagen tog jag Bouncy under armen och gick till grann-Prisman på pooluppköp. Tanken var en riktigt simpel en, vilken jag också hittade, men så fanns där en med solskydd, som kostade ett par euro mer och eftersom solen gassar på vår balkong på förmiddagen, valde jag den.

Fnissade när den blåstes upp att jag missat att den hade palmer och flamingos, värsta Miami Vice-setet. Men Bouncy gillade och njöt av att plaska i den. Bra köp där.

Untitled

28.05.2014 kl. 21:04

Trötthet deluxe

Har någon annan varit riktigt supertrött just idag? Helt mysko, riktigt sådär skittrött och på uruselt humör. Ska ändå försöka prestera några blogginlägg här, eftersom jag legat lite på den lata sidan på den fronten.

Besökte Bouncys framtida dagis idag. Det var bara jag och Bouncy, trots att jag hade hoppats att Pandan skulle närvara, men han var för trött efter sitt nattjobb. Besöket gick snabbt och jag var svettig av att bära på Bouncy och hade inte riktigt något att fråga. Det var ett dagis, that's it. Jag vet inget om dagis, så jag kan inte säga bu eller bä om det. Är det ett bra eller dåligt dagis (det har nämligen rört sig lite dåliga rykten om just detta dagis, men det är ett antal år sedan detta varit aktuellt), vem är jag att säga? Föreståndaren var i allafall supertrevlig (ett stort plus) och avståndet dit är superkort, ca. 5 min tog det att gå dit (superstort plus). Så jag går på den känslan.

Men när vi kommit hem, Bouncy somnat till dagssömn och jag hade möjlighet till dagssömn jag också, låg jag istället och funderade på allt möjligt och svor igen över att jag är en sån grubblare. Jag ville ju bara sova! Det är ändå ganska stora grejer det handlar om och ibland känner jag mig lite ensam i just dessa beslut, när man är gift med en "jees jees-mies" som inte tar stress över något.

Så när Bouncy vaknade, var jag ilsken som ett bi och fortfarande lite utmattad. Tog det kalla beslutet att gå ut en runda med stavarna och lyssna på en podcast och lite avreagera mig, trots tröttheten och det usla vädret. Och jag tror det hjälpte lite. När jag kom tillbaka, hittade jag mina kära på gården, vi gick till butiken och köpte en massa Cokis och sen orkade jag igen underhålla min lilla skatt medan Pandan sov inför följande nattjobb.

Just idag kändes det sådär extra starkt att jag under en månads tid inte haft just någon egentid och det märks. Saknar detdär att sitta ner och snarvla med en god vän över ett glas vin/en kopp te, utan att min koncentration störs av en liten sötnos. Hoppas det blir av snart!

Lite tröst i dagen hämtades av att jag äntligen fick bokat tid till frissan nästa vecka (egentid!) och till ansiktsvård om några veckor (mer egentid!), plus att Vinklubben antagligen träffas nästa vecka (eller hur?). SOM jag väntar.

Slut på gnällinlägget, ska hitta på nåt lite roligare att skriva om.

28.05.2014 kl. 20:23

Vad har vi gjort under värmeböljan då?

Det blev en ofrivillig paus här, precis som på de flesta bloggarna. Vad hände? Jo, värmeböljan hände. Och efter en massa ugglande hemma under vår flera veckor långa sjukstuga var behovet stort att vara ute varje dag, speciellt då Pandan jobbade hela veckoslutet. Men vi har njutit och hoppas verkligen att sommaren snart återvänder.

Untitled

Vi har ätit måltiderna ute på balkongen, Bouncy i sin sommarklänning/top från Fuerteventura, som är lite för stor ännu.

Självklart måste man ha likadana solbrills som föräldrarna - de här fick vi av våra snälla kompisar.

Untitled

Vi var på picnic vid lekparken vid Villa Pentry med ett gäng från Olars-Mattby mammagruppen. Härligt när även Bouncy kunde springa ikapp de andra jämnåriga barnen och kunde gå dit hon ville. Insåg under träffen att vi måste skaffa cykelstol och sommarskor åt Bouncy asap.

Untitled

Hittade ett par söta tossor från HM, men de kanske inte i längden är så bra att gå i. Tips på snygga & bra sommarskor? Hon har ett par Havaianas, men de är lite för stora ännu.

Untitled

Hemma blev det ganska svettigt.

Då bestämde vi träff med fina typer på Casinostranden på Drumsö. Nostalgiskt förresten att besöka just den beachen, eftersom jag hängt där ganska mycket i min barndom/ungdom. Sommaren 1999 typ bodde jag där.

Kari Grandi sprang genast till vattnet. Mammas flicka.

Skönt även för mor att svalka fötterna. Hade nog gärna slängt vinterpälsen redan, men det lyckas inte riktigt så lätt ensam med en liten toddler.

På söndagen blev det ännu häng i Hagnäs med andra fina typer. De fina typerna sitter där långt bak, Bouncy undersökte hela lekparken med stor iver. Väldigt socialt dethär att vara i park med 1,5-åring.

Summa summarum: fina dagar med fina typer. Vad mer kan man kräva?

27.05.2014 kl. 21:56

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin