This is the sound of my heart

En lustig detalj är att Pandan efter första ultran sade att Bouncy i magen sjöng på Ungerns bidrag i årets Eurovisioner. Och då bör man minnas att han inte är den ESC-tokiga i vår familj.

Hur som helst, mycket passande, tycker jag:

05.08.2012 kl. 16:51

Mitt sommarlov

Tyvärr gick ju sommarlovet i år främst i illamåendets tecken, tänk er lite som krabbis varenda eviga dag. Men visst hann jag med lite annat också:På vägen till landet besökte vi favoritcaféet i Design Hill. Smakade första gången på milkshake där, yummy!Bodde största delen av semestern nere i bastustugan, så detta var vår utsikt vissa kvällar.Tog lite timeout och åkte till Åbo och Ruisrock. Hade som tur endast fredagsbiljett, eftersom jag mådde ganska kakka under den helgen, Via Dolorosan till och från festivalområdet var alltför lång för mina värkande fötter. Men Veronica Maggio och Pulp gjorde det värt det! Resten av helgen hängde vi med Pandans Åbo-vänner och njöt av hotellsäng och innetoalett.Från Åbo åkte vi till Nådendal, där vi träffade min syster och vår gudson. Bodde i mysiga Hotel Palo, där bl.a. denna fina lavoar fanns.Målet med resan var ju såklart Muminvärlden, men hade lite tid att hänga i Nådendal också. På vägen till Mumincrazyness stötte vi faktiskt på Klaffen med familj!Väl tillbaka på stugan kom denhär sötnosen på besök för några dagar. Hertta heter hon och vi blev direkt kompisar. Var riktigt ledsen när hon åkte hem. Varför, varför är jag allergisk mot hundar?Sista veckan åkte resten av gänget på segeltur och Pandan och jag blev äntligen ensamma på stugan. Det är ändå så jag helst vill vara, lite för mig själv, tillsammans med någon som känner mig bra. Det blir lite tungt med svärföräldrar och svägerskor i längden.
I och med detta blev vi även kattvakter till kanske världens sötaste katt Lilo, som egentligen är en ganska otypisk katt. Vi är båda kattallergiker, men kunde bara inte låta bli att leka med henne när hon krävde att vi skulle krafsa henne om magen och spann som en motor samtidigt. Så bedårande.Vi hann som tur med en tripp till Högsåra och Farmors Café. Vi åt kakor, kollade lite på djuren, blev hungriga, åt delikat måltid samtidigt som vi lyssnade på Frida Andersson. Alltid värt ett besök.Nästsista semesterdagen hängde vi vid denna brygga, som jag spenderat alla mina barndomssomrar vid. Fick möjlighet till att simma några gånger (andra gången i sommar, katastrof!), vilket jag uppskattade stort.
Samtidigt firade vi syrrans födelsedag och förflyttade oss senare till Masaby och MELU-festivalen, där en annan födelsedag firades tillsammans med trevliga typer.

Ja, där var väl min julimånad i stort sett. Måste säga att jag uppskattade vår toalett MYCKET, efter alltför många regniga och fuktiga utedassbesök denhär sommaren...
29.07.2012 kl. 21:17

SongPop

Ett snabbt hej från Kimitoön! Ville bara tipsa om ett fantastiskt kul spel som heter SongPop. En slags musavisa med olika kategorier (Pandan är urlycklig när man fick "köpt" kategorin Punk). Jag är urusel på Today's Hits och Modern Rap. Om du vill spela mot mig hittar du mig under namnet catten76. Heippa!
14.07.2012 kl. 12:12

Kovasikajuttu

Förutom att tvätta kläder (vad behöver man liksom för fyra veckor?) tänkte vi idag göra något så somrigt som att gå på bio. En film jag redan länge velat se är Kovasikajuttu, som handlar om punkbändet Pertti Kurikan Nimipäivät.
Lustig detalj var att den föreställningen vi ska på har engelsk text, hih.
 
30.06.2012 kl. 11:59

Jarvis

Ajoo, om en vecka är det ju Ruisrock! Jag kanske nämnde redan att vi köpte endast fredagsbiljetter, eftersom utbudet är just perfekt för oss den kvällen: Veronica Maggio, Pulp och Refused. Ser fram emot att jämföra om Jarvis Cockers moves i verkligheten motsvarar Robert Gustavssons:Percy Tårar är kanske en av världshistoriens bästa serier... efter Nilecity förstås.
30.06.2012 kl. 11:50

Det kom ett paket på posten...


Min vinstskiva (se inlägget under)!

Dessutom är det ju Ratatas egna Biffen som ligger bakom omslaget, love it! Skivan är definitivt sommarens feelgoodskiva (om man har humor alltså, det kräver den).


 
10.06.2012 kl. 22:46

Stig

Stig - som enligt mig borde ha representerat Finland i Eurovisionerna i år - hade en tävling på sin FB-sida. Man skulle gissa från vilket ställe denna bild är tagen:Halvvägs bland gissningarna hade Stig tipsat om att bilden är tagen i Esbo. Jag bad Pandan hjälpa mig - eftersom Esbos nattliv inte är riktigt min starka sida - och han slängde till med Pub Olarius. Sekunden efter började jag fundera på att det kanske är nå teekkaribileet och tänkte föreslå Dipoli, men lät bli.

Stig tipsade ytterligare att det inte är frågan om en anniskelualue. Det MÅSTE vara Dipoli, tänkte jag, men då informerade Pandan mig om att det finns ett ställe på Otnäs som heter Smökki, så jag körde med det.

Efter en stund dök det upp ett meddelande:


HYVÄ CATTA, OIKEA VASTAUS!!! Teekkareiden "erotiikkabileet" Servin Mökissä eli Smökissä kyseessä. Pistä viestiä niin laitetaan levy postiin! Lämmöllä, Stig

 
"Lämmöllä, Stig", tsih. Nu vet jag nog inte ens om det är Stig själv som skriver, men dethär lever jag länge på. Hei Laululeija!
04.06.2012 kl. 17:16

Somebody That I Used To Know

Just nu är jag helt galet förtjust i Gotyes orginallåt, men vitsi så imponerad jag blev av denhär covern. Försök detta med din gitarr hemma!
 


Hittade faktiskt ukulele-accord till låten också, borde kanske börja träna...
13.03.2012 kl. 20:59

Futulele

Glöm ukulele eller guitalele, här kommer Futulele!
Tja, jag tror jag ändå hellre kör med äkta varan (fast fingrarna lider mindre i denhär versionen!)...

09.03.2012 kl. 00:03

Laululeija goes ukulele

Denhär videon tycks inte bara ha gjort mig glad:
 


Ni har väl bongat härliga Selja i The Voice of Finland med sin ukulele?
En till inspirationskälla till att jag måste fortsätta träna...
28.02.2012 kl. 12:23

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin