Glee

Jag tycker att Glee är en av de mest irriterande serierna ever. Jag avskyr alla karaktärerna, den snabba, hysteriska takten och hela elaka stämningen i serien.

Men ändå vill körnörden i mig se på serien, bara för låtarnas skull. Ett plus får serien för att lyfta fram 80-tals band som Journey och Hall&Oates för kidsen idag.
Och efter förra veckans avsnitt fick jag en enorm lust att se på West Side Story - min all time nr 2 favoritmusikal (inget vinner Sound Of Music).

Men usch, hemsk är serien ändå.

 


Men inget vinner ändå Arnolds version av Journeys klassiker:

 
21.11.2012 kl. 13:45

Projekt döda krukväxter

Vi konstaterade här en dag att varken Pandan eller jag egentligen gillar krukväxter. Vi har haft fyra (vid ett skede sju!) av dem och ingen har vi köpt själva. Bara ett jäkla jobb att vattna dem och så passar de egentligen inte alls med vår smak av inredning.


En hann vi redan slänga innan fotograferingen. Alla dessa har förresten hängt med sedan jag bodde i Tölö i början av 2000-talet.

Så en dag på hösten slutade vi bara vattna dem och idag fick vi dem äntligen slängda. Ah, vilken härlig känsla! Sori alla som gett krukväxter åt oss...

Don't get me wrong, visst gillar jag växter och diggar våra balkongsblommor t.ex. om somrarna. Men de har vi själva skaffat (och inga pelargoner här inte!). Och så skulle jag gärna vilja ha en eller fler orkidéer. Hade en, men fattade för sent hur man skulle sköta om den. Så ett nytt försök vore på sin plats, har en orkidé-kruka och allt.
20.11.2012 kl. 15:26

Förlossningsdepression

Lyssnade idag på senaste Familjeliv där bl.a. allas vår härliga Hannah talade om sin förlossningsdepression. Mycket tankeväckande och fortfarande ett ämne som enligt mig talas om helt för lite. Nu när jag tänker på saken har jag inte hört många andra än just Hannah tala om ämnet öppet i olika media.

Det är även ett ämne jag märker att jag funderar på mer ju närmare förlossningen kommer. Jag har ju en historia med en depression, så självklart känner jag mig för att befinna mig i riskgruppen. Det är inte som att jag målar fan på väggen att jag självklart kommer att drabbas av detta, utan jag tycker det är viktigt att både jag och Pandan är medvetna om den risken, så vi inte sen undrar vad det är som händer OM det skulle råka sig så illa.

Tycker det bara är lite konstigt att det talas så lite om det, när jag ändå vet många som råkat ut för det. I måndagens familjeförberedelse nämndes Baby blues, som kan ske precis efter förlossningen, men själva depressionen viftades lite bort sådär typ att det är så få som råkar ut för det.

Samma grej med kejsarsnitt, damerna som drog förberedelskursen kunde inte tro att jag kände såpass många i min närkrets som haft en låååång förlossning, som till slut slutat med kejsarsnitt, eftersom "det är så ovanligt". "Sulla on kyl käyny sit oikein lottovoitto", sade samma dam som envisades med att kalla Bouncy för Paussi. Med lottovoitto menade hon alltså just sådana som råkar ut för en "ovanlig" förlossning...
18.11.2012 kl. 17:38

Preggosymptom

Ett av de lustigare symptomen under graviditeten måste nog vara att mitt hår inte blir smutsigt.
Eller ja, förr eller senare blir det det, men kan vissa dagar konstatera att jag visst tvättat håret för en vecka sedan och ingenting märks/känns. Oho.

Syrran upplevde samma fenomen under sin graviditet, hur är det med er andra?

Samtidigt blir min halsbränna bara värre. Testade bl.a. detta cheesyga dyra te, som rekommenderades i Bebes:


Det växte verkligen inga vingar på mig!

Men nep, efter en vecka fortfarande ingen effekt, så det är tillbaka till Rennie igen. Visserligen borde det inte skada att äta Rennie, eftersom man får i sig kalcium samtidigt, men ändå känns det lite störande att mumsa i sig nån tablett dagligen.

Sen oroade jag ju mig för att järntillskottet skulle bidra till hård mage... Au contraire, baby! Ledsen för att dela med mig denna info...
16.11.2012 kl. 16:47

Glöggetiglögg

Har ni tips på mysiga ställen i stan där en större grupp (på ca. 10 pax) kunde njuta en god glögg eller fler utan tvånget att äta något?
16.11.2012 kl. 14:38

Starbucks

Igår var det äntligen dags: att besöka Starbucks på flygfältet.
Nej, var inte påväg någonstans och skulle inte heller söka någon, vi fick bara ett infall när vi låg på soffan och undrade vad vi skulle göra av den regniga lediga dagen.

Så efter att vi fört en massa grejs till källaren, städat källaren plus fyllt sopsäckar med överlopps kläder vi hittade i skåpen (ska inte slänga dem, utan föra dem vidare), tyckte vi att vi var värda en belöning.

Dessutom råkade mig goda vän vara på jobb på flygfältet just igår, så fick samtidigt chansen att fika med henne.

Säga vad man vill om Starbucks, men oj oj oj, så gott det var!


Senast jag besökte Starbucks var i Queenstown i Nya Zeeland, så det väcker ju lite minnen...

See the mountains behind? Tja, det är ju kanske lite annan juttu än Helsingfors-Vanda flygfält...
15.11.2012 kl. 20:25

Top Chef

Vem här följer med amerikanska Top Chef? Har du någon favorit?

Visst är Kevin* något av det gulligaste den serien haft att erbjuda på länge? Han är både min och Pandans favorit och dessutom är han ju så himla duktig också.


*Vågar inte googla bild, för det är just så som jag alltid får reda på vem som vunnit den säsongen...
15.11.2012 kl. 20:14

Paussi

Igår var vi på vår första perhevalmennus (jag har nu alla termer på finska i huvudet och hittar nu helt enkelt inte motsvarande ord på svenska). Eller egentligen vår enda, eftersom vi bestämde oss för att inte delta i den andra delen, som handlar om bl.a. parförhållandet och sexliv...

Det var i princip en riktigt lyckad kväll och de andra paren verkade trevliga och liksinnade, ingen verkade vara hysse precis. Kvällen drogs av två kvinnor från rådgivningen och vid ett skede delades männen och kvinnorna åt för en liten diskussionsstund. Damen som blev med oss kvinnor var riktigt sympatisk och trevlig och diskussionen flöt på bra. Den andra kvinnan var dock lite råddig och Pandan berättade efteråt att trots att de övriga männen verkade trevliga, så uppkom det många besvärade stunder pga denhär kvinnan. Hon representerade en typisk lite äldre kvinna, som är lite "hoppsig" och har en viss förväntan till hur männen ska vara inställda till saker och ting och missförstod därför precis allt männen sagt med lite humoristisk betoning.

Som exempel kan nämnas att innan vi skulle se den berömda förlossningsvideon (som jag hört kan vara en mycket blodig och överrealistisk version), hörde vi damerna diskutera om de skulle visa "siistitty versio" eller den andra. Videon vi såg var en ganska snäll version och skiljde sig inte enligt mig mycket till det man sett på t.ex. Avas "Erilaiset äidit". Pandan - som på jobbet tvingats se på ett antal blodiga förlossningsdokumentär på MTVFakta - kommenterade på skoj att detta tydligen var "siistitympi versio", till vilket resten av männen flinat, men damen fattade inte alls pointen och berättade också senare att männen tyckte det var en "siisti video". Liksom helt fel.

I början frågade hon även alla ifall magen har något namn och när vi meddelade Bouncy, envisades hon med att kalla den resten av kvällen "Paussi". Alltså vem namnger sin ofödda bebis Paussi?
13.11.2012 kl. 16:58

Mammaledig!

Lite snopet att idag inse att jag i själva verket varit mammaledig i nästan en vecka redan, utan att jag själv vetat om det. Hade räknat dagarna lite fel (inte fattat att det räknas enligt vardagarna), hoppsan.

Nu känner jag mig dock lite blåst, fick ju inte alls tuuletta på rätt dag. Eller jag har ju varit ledig, men det känns ju inte helt ok att tuuletta för att man blir sjukskriven...

Jag antar att jag så småningom själv inser att jag nu faktiskt är ledig, woop woop.
13.11.2012 kl. 13:01

Gallup om julfirande

Jag vet, det är ännu över en månad till jul, men tänkte köra med en liten gallup:

Ni som lever i parförhållande och vars föräldrar bor i närheten - hur firar ni jul?

Hittills har vi med Pandan firat julafton på varsitt håll (jag hos mina föräldrar och han hos sina), men insett att julen ändå sådär på riktigt börjat först sen när vi på kvällen kommit hem till vårt eget hem och fått fira jul lite tillsammans.
Dessutom har vi startat en trevlig liten tradition då vi på juldagen/julannandag (beroende på arbetsturer) bjudit föräldrar och syskon på glögg hos oss.

Från och med nästa jul finns det ju ett barn med i bilden och som det ser ut nu, kommer Pandan att ha julen ledig i alla fall den närmaste framtiden (tack vare Bouncy). Alternativet springa runt hos alla släktingar orkar jag inte med, tycker julen är till för att varva ner och ta det lugnt.
11.11.2012 kl. 19:39

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin