Kuminaama

Ni kanske minns att jag som liten hade smeknamnet Kuminaama, som Vaari gav åt mig (om jag minns rätt) tack vare detta foto:

Untitled

Bouncy har helt tydligt talangen, här tränas det flitigt på liknande miner:

Untitled

24.07.2013 kl. 16:15

Datenight

Ni minns när jag i våras drömde om en datenight, bara Pandan och jag på tumis?

Förra veckan förverkligades den, när vi lämnade Bouncy med sina farföräldrar på landet för hela två nätter och kom själva hit för bröllopsfirande i Sveaborg. Så underbart skönt att få sova två morgnar till 10:30 i sin egna, härliga, hårda säng (en månad i en smal landesäng gör sitt åt ryggen och sömnen) och bara vara vi två för några dagar. Det gjorde nog gott.

Untitled

Pandan ser lätt förskräckt ut, men vi hade nog kiva (trots att jag avskydde min frisyr som jag själv försökte knåpa ihop)!

Fast bör erkännas att visst började vi sakna Bouncy vid något skede, trots att vi visste att hon hade det bra med farmor. Tjejen var lika glad som vanligt när vi lördagkväll såg henne igen, trots att jag oroade mig för vilken reaktionen blir när hon plötsligt inser att vi varit borta.

Untitled

Morgongröt med glad fjant.

 

22.07.2013 kl. 20:57

Hemma igen!

Nu är vi tillbaka i Esbo igen efter en månad (!) på lande. Men - som det alltid blir hos oss när vi åker iväg - hemmet är som efter ett bombnedslag. Så det första vi måste ta itu med är att städa. Blää.

Men jag lovar återkomma så fort som möjligt. Under tiden kan ni underhålla er med den nyaste Everyday-videon på Bouncy:

21.07.2013 kl. 22:53

Lande-Bouncy

Hoh, det här mobilbloggandet på den äldsta modellen av iPad är nog utmanade. Stunderna är många då jag sitter och visar mittfingret åt iPaddy O'Donoghue, så jag tror jag väljer min Jonas Gardell-linje (bok 2/3 på gång nu) om kvällarna.

Men en bild måste publiceras. Blir så varm i hjärtat av sovande Bouncy, det är liksom ofattbart hur söt man kan vara just då (don't get me wrong, hon är ofattbart söt i vaket tillstånd också, men det är något magiskt över sovande babysar, så är det bara):

Untitled

02.07.2013 kl. 20:27

Pukluhiiri still in da house

Det bör rapporteras att mjölkallergimisstankarna är över. Apoteksmjölken hade ingen inverkan på puklandet, så läkaren gav oss tillåtelse att återgå till normal (läs: billigare!) mjölk. Nu har vi i stället ökat på fast föda och minskat på mjölken (fast hur vet man hur mycket mjölk man bör ge i samband med varje måltid?).

Nu får vi bara hoppas att utslagen håller sig borta, just nu är huden i alla fall jättefin.

Morotsbaserad mat håller vi dock paus från under landevistelsen. Denna wifebeatern baddades i klorit efter bruk:

Untitled

02.07.2013 kl. 20:17

Semester?

"Vitsi så skönt det blir på sommaren när vi båda är lediga!"

Tja, med en stuga som måste renoveras (jag kan inte remppa) och en gnällig bebis som sover halvtimmespäikkäre och kräver uppmärksamhet 24/7, så känns det inte riktigt så. Dessutom är det kallt och jag är trött.

Gnällbloggen kuittar.

29.06.2013 kl. 14:03

Hej från lande!

Blir nog lite dåligt bloggat, eftersom jag den lilla lediga tid jag har gärna sitter i ett lugnt hörn och läser Jonas Gardell (del 1/3).

Här går det bra, vi har för första gången sovit i Alamökki, dvs ett gammalt hus, som renoveras som bäst. Alla fyra huvudpersonerna på denna blogg sover i samma rum och hittills har det gått bra. En tillfällig lösning, som tur.

Nätterna har varit lite utmanande eftersom Bouncy bestämt sig för att inte vilja somna plus att hon börjat vakna mitt i natten. Ibland somnar hon om, men ibland kräver hon mjölk. Även värmeböljan har varit lite utmanande för den lille, men en riktig trooper har hon varit. Gnälligheten och sömnproblemen fick antagligen sitt svar idag, eftersom vi upptäckte hennes första tand! Klart och tydligt syntes och kändes den där. Nu hoppas vi bara att det går snabbt om.

26.06.2013 kl. 20:53

Ready for summer

När vi var på vår införskaffninstour, passade vi på att skaffa Peltor-hörselskydd samt en sommarhatt, som torde vara passlig inför vår solsemester i januari. Insåg ju att vi borde skaffa sommarkläder till vintern NU, eftersom det antagligen är en omöjlighet sen i december. Men hur lång kommer Bouncy att vara, när hon nu redan är 69 cm i 5 månaders ålder? Är 86 ok, eller för litet? Var nyss på ett ettårskalas, där huvudpersonen redan använde 92:ans kläder. Måste väl lite inspektera mitt rådgivningskort...

EDIT: Enligt mitt gamla rådgivningskort var jag 79 cm i januari 1977. Först i 7-månaders åldern hade jag samma mått som Bouncy har just nu.

Untitled

Baltic Jazz, here I come! (suddigt foto och vänligen ignorera morsan i bakgrunden)

Untitled

Kubanen. Bara cigarren fattas. Hoppas håret vuxit lite tills dess, så hon inte får höra hela tiden vilken guapo hijo (gick det nu rätt?) hon är. Har fått så många pojk-kommentarer de senaste dagarna, vilket jag inte blir klok på.

18.06.2013 kl. 20:23

Premiär för sittdelen

Efter att ha konsulterat både Naja och personalen på Baby Style, ansåg jag att det var dags för oss att testa hur Bouncy trivs i sittdelen. Och det gick ju hur bra som helst, hon hade direkt roligare i butikerna när hon kunde se nåt och tydligen gick det bra att sova där också. Funderar på att lämna liggdelen hemma när vi åker till landet.

Untitled

Så liten hon ser ut där ännu! Marimekko-bodyn har jag förresten köpt åt Mickos Noa för över åtta år sedan när jag inte visste vilkendera som skulle födas.

Untitled

Skaffade även Brio Go:s eget insektnät, som även skyddar mot solen. Passar även liggdelen. Ganska bling bling...

18.06.2013 kl. 20:15

Babyns dygnsrytm

Muffins hade fått ett schema på hur en babys dygnsrytm borde se ut, och vi 6 månader stod det så här:

6 MÅNADER
kl. 7-8 Frukost
kl. 9-11 Förmiddagssömn
kl. 11 Lunch
kl. 14 Mellanmål
kl. 15-17 Eftermiddagssömn
kl. 17 Middag
kl. 20 Kvällsmål
kl. 21 Nattsömn

Hos oss ser det ungefär ut så här just nu:

kl. 7-8 Frukost (för tillfället bara mjölk pga allergimisstanke)
kl. 9-11 Förmiddagssömn (allt mellan 30 min - 2h)
kl. 11 Lunch
kl. 12-14 Eftermiddagssömn (mellan 30 min - 2h)
kl. 14 Mellamål
kl. 16-17 Minipäikkäre (oftast bara 30 min)
kl. 17 Middag
kl. 19 Kvällstvätt, kvällsmål
kl. 20 Babyn sover

 

Untitled

Så här kan man se ut efter lunch med pappa.

Enligt rådgivningen var det helt bra dygnsrytm och så har det sett ut hos oss ganska länge redan. Vi började ju redan i 1,5 månaders åldern mata henne med 3h mellanrum och det funkade direkt bra.*

Minskar dagssömnen redan vid 6 månader? Bouncy är kanske mest i behov av dagssömn just efter lunch, skulle nog inte kunna hålla henne vaken mellan lunch och mellamål. Och hon är såpass cranky om kvällarna att vi inte skulle kunna vänta ännu en timme på att lägga henne. Och då blir det ju mindre tumistid (eller ensamtid om Pandan är på jobb) för oss, eftersom jag oftast tuppar av senast kl. 23.

 

*Förstår dock bra att detta inte funkar för alla.

18.06.2013 kl. 12:34

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin