Plättkalas och snälla bebben

28.01.2013 kl. 14:25
Nu låter det ju på mina inlägg som att vi har det helt horror här hemma, vilket inte är hela sanningen. Det blir väl ofta så att man har ett behov att vädra sina känslor när det känns som kämpigast. Och jag, som är så ovetande vad gäller bebisar finner bloggen som en guldgruva när jag behöver få tips och råd. Och så behöver man inte gå på de skrämmande Vauva-/Kaksplus-diskussionsforumen... Så trots att det inte just nu blir av att aktivt svara på alla era härliga kommentarer, uppskattar jag dem stort!

Men ja, Bouncy tycks ha anpassat sig ganska bra till skenan, trots magproblem som naturligtvis uppkommer när man inte får jumppa med sina små söta ben eller överhuvudtaget vara i upprätt ställning. Idag märkte jag dessutom att vi redan om två veckor ska på nästa kontroll, så helt fulla tre veckor var det ändå inte. Hoppas vi skulle komma undan med en snabb procedur.

På lördagen var hon ju dessutom den mest exemplariska bebben, som sov sött igenom finbesök. Och vilka gäster då! Bl.a. dessa två fina pojkar:


Det är bara något så rörande med barn som vill hålla små bebben i famnen.


Uppskattade spec. N's kommentar: "Jag tycker hon passar bra i gult.", när vi diskuterade om att Bouncy kanske inte är någon prinsessflicka precis.

Mer om besöket kan du läsa om hos Micko.

Ja, och till saken hörde ju att vi hade plättkalas samtidigt! När vi veckan innan min födis funderade med Pandan vad vi skulle hitta på då, ifall graviditeten går över (vilket jag då starkt trodde), föreslog jag att han skulle göra plättar åt mig, eftersom höggravida jag ändå inte skulle orka gå någonstans.
Men så hade jag ju nåt annat för mig just den dagen...

Extra lyx var att en av gästerna är The Plättmästare herself och föreslog att hon skulle hämta plättarna. Perfekt!


Kan berätta att kombinationen Nutella och Papagallos aito vanilja är en vinnare.
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Jag tjuvläser också tipsen på din blogg och lägger dom bakom örat med stor tacksamhet. :) Tycker också de flesta babydisskussioner på nätet är mer än lovligt skrämmande.
Jooles28.01.13 kl. 14:36
Bra om det kan vara till nån nytta!
28.01.13 15:27
Kan tipsa om ett "snällt" finlandssvenskt föräldraforum på nätet - mammapappa.com. Där hålls diskussionerna väldigt hjälpsamma och sakliga, ankdammssyndrom kanske?
snigelnharald.blogspot.com28.01.13 kl. 15:20
Ja, varför går jag aldrig in där och söker efter info? Har ju varit medveten om forumet redan länge, ändå bara googlar man alltid. Tack för påminnelsen!
28.01.13 15:26

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin