Fråga bloggen

27.01.2013 kl. 23:11
Kan en 3v gammal bebis äta för mycket?


EDIT: Sen kan jag ju korrigera att mitt barn är endast 2 veckor gammal och inte 3... Hahaa.
Kommentarer (6)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Nej sade alltid alla. En babys aptit kan du lita på. O så kommer det med vissa mellanrum såna där växtspurter då babysar äter mer än de kanske klarar av, för att öka mjölkproduktionen hos sin mamma. Kanske det är nåt sånt på g?!? Men som jag sagt tusen ggr förr, jag vet inget. Mitt barn spyttade mer än någon annan baby jag någonsin upplevt. Åt massor o spyttade åtminstone lika mycket om inte mer. Hoppas hon tankat på dagen för att låta er o henne själv sova.
Micko27.01.13 kl. 23:43
Oki, måste väl bara lita på det. Nim. Har ammat säkert 3h i sträck snart and still continuing...
28.01.13 00:55
Suck, säger jag för amma 3 timmar o att ännu fortsätta. Trots min ringa amningshistoria har jag minnen av liknande dagar&kvällar. Det e HELT CRAZY liksom. Det kan ju verkligen vara att hon tycker att du inte producerar tillräckligt o vill öka på din produktion. Kämpa!
Micko28.01.13 kl. 06:39
Hm, jag vet inte. Men jag hör nog till dem som tycker man ska gå enligt barnets klocka istället för omvärldens i mån av möjlighet. Särskilt i början, typ de första 1-2 månaderna, kommer jag ihåg från mina egna barn att amningarna tog evigheter. Och visst kändes det lite frustrerande, men så tycker jag man ska försöka komma ihåg när det känns som långrandigast att det är ju precis vad ens uppgift är nu. Städning, matlagning, tvättning och andra ärenden kommer i andra hand en liten tid framåt, och man ska inte ha dåligt samvete för det!
snigelnharald28.01.13 kl. 07:40
Nej, dom äter nog vad dom behöver har jag förstått. Evi satt och småsnuttade på tissen i timmar åt gången. På kvällen gjorde jag inget annat dom första tre månaderna (håller med Micko om perioder då det är mera än vanligt). Alvin var däremot sjukt efektiv. 5min per tiss och killen var nöjd i tre timmar (förutom allt spyende därimellan). Ibland äter dom för att tanka närhet, och då kan tutt kenguruhoito hos pappan underlätta behovet.
fua28.01.13 kl. 08:44
De äter vad de behöver, och samtidigt tankar de närhet:) Och ifall de får i sig för mycket så kommer allt överlopps upp om de spyttar. Så du behöver inte oroa dig. Tar hon tutt? I så fall när du tycker att 3 timmar börjar kännas lite i mesta laget så kan du försiktigt peta ut bröstet och byta till tutten och fortfarande hålla henne i samma ställning i din famn. Fungerar ifall det är närhet hon är ute efter och då fungerar ju någon annans famn oftast också.
Smultronmamman28.01.13 kl. 15:04
Tack för era svar! Ok, så då kan de inte "överäta", som jag kanske främst oroade mig. Lugnande. Jo, vi har nog kört med tutt, ibland tröstar den, ibland inte. Igår var någon extrem kväll, vakade till kl.04.30 (även Pandan, trots att hans väckarklocka ringde just då). Thank God somnade hon sedan när han stack på jobb och resten av morgonen gick problemfritt. Steg upp först kl 12... Det kanske är jag som under min graviditet vant henne vid en vrickad dygnsrytm med mina vakanden? ;)
Catten28.01.13 kl. 15:23

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin