Tissiä pöytään

27.11.2012 kl. 21:54
Ja-a, undrar vad för läsare jag lockar hit med den rubriken?

Jag berättade ju om vår familjeförberedelsekurs för någon vecka sedan och hur vi valde att skippa del två av kursen, som skulle handla om bl.a. amning, parförhållande och sexliv. Vi kände att det inte är sånt vi har intresse av att diskutera om i grupp, speciellt inte med rådgivningstanten jag nämnde i mitt förra inlägg.

Igår var jag till rådgivningen* och såklart märkte hon på datorn att vi inte varit på kursen, så därför lånade hon mig denna dvd, som hon ville att Pandan och jag skulle se på tillsammans och diskutera under nästa rådgivningsbesök:


Jag menar, det är säkert riktigt värdefull info på videon, men dendär pärmen... Senare på dagen träffade jag Catariina, som blev helt fascinerad av bilden på dvd:n, dess fräscha formgivningen och så.
Hade dessutom en lite längre dag igår och varje gång jag öppnade väskan ville dendär dvd:n ploppa fram. Nu spökar den här hemma igen, känns som att den är överallt...*Annars var allt ok, hemoglobinet har stigit rejält tack vare Obsidan Fe och allt följde enligt kurvorna. Har senaste dagarna haft lite (mer eller mindre) ont i lederna i fingrarna och handlederna, så det måste lite följas med så det inte blir värre.
Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Alltså jag måste nu bara kommentera den här videon. Jag sku ju VÄGRA att titta på den. För jag sku inte vilja. O det här landet är amningsfreakat. Ingen video i världen kunde ha förberett mig på eländet. Hur klarade man sig förr då inga amningsvideon existerade? Håhhåh. O så undrar jag liksom va ni tillsammans ska diskutera o få ut av det här? VAD får männen ut av den här filmen? Jag e bara nyfiken. Berätta sen.
Micko29.11.12 kl. 17:07
Jag lovar att rapsa sen när vi sett den. Och jep, jag håller med om att det är nog väldigt mycket amningspropaganda i dethär landet och undrar int alls att kvinnor känner sig som dåliga mammor om amningen av någon orsak inte lyckas/känns bra.
29.11.12 18:30
Oj, nu ser jag att min kommentar blev mer aggressiv än det var meningen. Jag var ju egentligen mera road än arg... Det var bara det jag ville säga. :)
Micko29.11.12 kl. 17:09
Hih, så blir det ibland...;)
29.11.12 18:30
I efterhand insåg jag att jag borde ha varit med om amningsdelen av den där kursen... Jag var helt chockad över hur svårt det kunde vara i början, hur mycket tid det upptog och hur mycket känslor det involverade. Hade gärna haft en aning om det på förhand. Tänkte att det är som att man placerar babyn vi bröstet, den käkar, ok, go. Det var inte så simpelt. Hade jag bara vetat det, hade jag kanske sluppit en hel del tårar och huvudbry...
anon07.12.12 kl. 00:35
Tråkigt att det varit svårt och tungt med amningen. Ville förtydliga att med amningspropaganda menar jag att det tutas i folk för mycket att amning är det enda rätta och jag tror att det bidrar till att många känner sig misslyckade när det sedan inte lyckas. Jag råkar känna många i min närkrets som inte lyckats med amningen av en eller annan orsak och helt bra barn har det blivit av dem utan modersmjölk också. Jag kan ju omöjligt veta hur jag själv reagerar sen när det gäller, men försöker nu bara ställa mig in på att det inte är hela världen om det inte lyckas. Samma gäller förlossning och kejsarsnitt, händer det så händer det, jag kan inte något åt det och det är inte MITT fel.
07.12.12 15:05

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin