Jos osaat käyttää hiirtä, osaat tehdä Ifolorkirjan!

25.08.2012 kl. 13:31
...MY ASS!

I våras beställde vi våra Tack-kort (mer om det senare i texten) från Ifolor. Pandan råkade betala räkningen dubbelt, så ifall Ifolor hade returnerat pengarna på mitt konto, hade det gått en ganska stor kostnad däremellan, så vi bestämde oss för att lämna pengarna där, eftersom vi ändå hade för avsikt att göra bildböcker på vårt bröllop och bröllopsresa.

Eftersom vi har alla bilderna från bröllopsresan, bestämde vi oss för att försöka börja med den. Konstaterade att Ifolor hade en app för iPaden, "Så praktiskt!" tänkte vi. I somras skulle vi påbörja projektet, men vi var tydligen för trötta eftersom ingendera av oss riktigt fattade oss på hur det fungerade, och när vi insåg att det skulle sluta i familjegräl var det bäst att flytta på projektet.

Idag tänkte jag att det var dags för ett nytt försök, men hah! tvi fick jag. Skulle ladda ner bildboksprogrammet på vår Mac, men sidu, vår maskin är ju för gammal för programmet, så det dög inte. Och ingen äldre version finns att ladda. Märkte att iPad-appen vägrade välja alla foton som tagits med en bättre systemkamera så det funkar ju inte heller, eftersom alla bästa bilder är tagna just med den kameran. Direkt via hemsidan vägrar Ifolor ta bilder från iPhoto och när Pandan suttit en stund och svurit och flyttat bilder till filer och inte ens det funkade, fick det bli.

Sen kan jag ju påpeka att det var lite strul med Tack-korten också, eftersom vi inte hade fattat att bilder tagna med en lite bättre kamera måste konverteras till "sRGB väriavaruus" så vi fick en hög med riktigt konstiga bilder. Ifolor var snälla nog och redde ut problemet och skickade nya kort kostnadsfritt, men följande problem var igen att ytan, där det var meningen att skriva, var så hal och glansig att inte ens en fotopenna tog riktigt på det. Najs.

Så jag undrar hur i all världen det är meningen att äldre människor ska kunna använda Ifolors tjänster om det vållar så stora problem för två som använder datorn dagligen? Eller är det något som vi nu inte bara fattar?

Har du förresten tips på några lättare sätt/program att göra fotoalbum med? Eller är det bara att beställa fotona, köpa ett album och klistra fast fotona the old fashioned way?
Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Efter egna, misslyckade försök att få ihop nåt på nätet ("Halpaa! Kivaa! Helppoa! Yksinkertaista!" - MY ASS, verkligen) så har jag lärt mig min läxa och gått till en affär med fotona på minnesstickan. Vi har en fotobutik här som har gjort riktigt fina kalendrar (album har jag inte vågat mig på ännu) för okej pris. Så jag rekommenderar varmt att gå till nån affär (med kunnig personal) med bilderna. Fast hoppas samtidigt på att nån som kommenterar här har bättre erfarenheter på nätet. (Jag har förresten testat ifolor och vistaprint, båda gångerna avbröt jag mitt i. SÅ enerverande.)
Östermyran25.08.12 kl. 14:55
Skönt att nån annan har liknande erfarenheter, kände mig så jäkla dum att int kan det nu för helvete vara såhär svårt heller?? Jo, hoppas det kommer nå bra tips här, har ändå about 1000 bilder att sortera, så skulle va skönt att själv sitta hemma och i lugn o ro klicka de bilder man vill...
25.08.12 18:19
Jag gjorde en ifolor fotobok för några veckor sedan och det gick ganska smärtfritt. Programmet laddades snällt ner och alla foton fungerade. Jag har dock en ganska ny Mac och fotona var tagna med en vanlig digikamera eller inscannade. Boken var egentligen min mommos projekt men programmet är nog inte så användarvänligt att hon skulle ha klarat det själv. Slutprodukten blev vad vi hade förväntat oss. Nu säger jag inte att alla som inte får det att fungera är dumma i huvudet, men har man tur med kompatibel teknologi så kan det vara riktigt roligt och relativt enkelt! Ps. Jag är inte anställd på ifolors marknadsföringsavdelning.
Madicken25.08.12 kl. 18:40
Det skumma var ju just att de bilder som jag tagit med vanlig, lite äldre digikamera dög bra åt Ifolor-appen, men inte de tagna med systemkamera. Har väl något med formatet att göra, men hur ändrar man format på iPaden?
26.08.12 17:51
Jag har inte heller lyckats med Ifolor. Men har du provat på iPhoto. Har gjort ett par fotoböcker med den och tyckte det var ganska lätt. Böckerna kom hem (från Holland?) på ett par dagar. Rätt dyrt var det nog, typ 50¤ för en bok!!!
Micki25.08.12 kl. 23:44
Jag har funderat faktiskt på iPhoto, men just tänkt att det säkert blir ganska dyrt. Men kanske jag borde ge det en chans, om inga andra goda tips dyker upp här.
26.08.12 17:50
Har aldrig haft problem med PC och Ifolor. Så jag tror att det är problemet.
tubbs26.08.12 kl. 17:27
Jep, det är ju just det som e problemet. Jag har också tidigare kunnat beställa foton med min gamla PC utan problem. Men nu har vi ju inte en PC, så det är ju lite problematiskt.
26.08.12 17:49

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin