Saker folk tiger om

12.02.2013 kl. 17:29

Helena fortsätter på den smaskiga följetongen Saker folk tiger om.

Nånej, inget kul tema, men läs inlägget om du vill veta hur kroppen kan reagera efter en vaginal förlossning. Jag hade aldrig hört om något som livmoderns framfall och kan inte förstå att man inte kan nämna om detta i rådgivningen eller i något av de hundra böcker/pampfletter man får från rådgivningen. Jag har trott att knipövningarna man uppmanas till endast är för att undvika inkontinens. Inte för att det är kul heller, men jag hör till dem som bara trött ryckt på axlarna att pyh, not gonna happen to me, helt som om jag sku orka hålla på och träna just nu.

Behöver väl inte nämnas att jag börjar knipa nu... då när jag minns.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Tänk så olika det kan vara! Då jag fick 5-åringen så var det full kampanj på knipövningar både för att motverka inkontinens och framfall. Jag blev dessutom ombedd att vara med i en undersökningsgrupp där de skulle kolla upp mina muskler down there med en månads mellanrum efter förlossningen. På BB svarade jag glatt ja och tänkte att jag ska minsann knipa fingrarna av dom, men sen fegade jag ändå ur. Kändes weird att knipa om nåns fingrar (eller hur sjutton de nu hade tänkt utföra testet). Men jo knipa knipa knipa var det dom mässade allra mest, både på rådgivningen och på BB.
Pia12.02.13 kl. 18:11
Ja-a, tänk att det kan va så olika. Eller jo, knipövningar har det mantrats om hela tiden, men inte med ett ord har man nämnt risken för framfall (vars existens jag inte ens var medveten om innan jag läst Helenas inlägg och googlat fenomenet). Murr.
13.02.13 13:51
Jo, knip knip! Kanske för att jag har en lika gammal klodd som Pia så har jag också gått på gud vet vad för knipkurser. Alla uppmanade en att knipa! Mitt bästa tips är att följa snippgympa på twitter. varje gång jag läser deras tweets minns jag att knipa. funkar klockrent!
Anonymous12.02.13 kl. 20:53
Snippgympa, tsih...
13.02.13 13:49

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin