Bisarrt läkarbesök

27.02.2013 kl. 13:32

Igår var det dags för Bouncys första läkarbesök. Det var en ganska skum upplevelse, trots att jag annars diggar vår rådgivningscentral. Gillar speciellt att det bara är rådgivningen där och inte t.ex. i samband med en hälsostation, som den jag måste gå till ett par ggr i somras var.

För det första kändes det som om läkaren var någon Gud där, på basen av hur rådgivningstanten (inte vår egen) pratade om henne. Sen när vi väl kom in till läkaren, var hon himla kall mot oss, men urgullig med Bouncy. Pandan kommenterade också samma efteråt. Säkert en kvinna som är bra med barn, men inte med vuxna.

Överhuvudtaget kändes det som om hon var ointresserad av allt jag hade att säga och över hälften av ärendena jag hade på min lista blev onämna, eftersom de jag tog upp inte alls behandlades.

Nu stör det mig t.ex. att hon nämnde namnet på någon salva, som vi kan sätta på Bouncys kinder, om inte utslaget lugnar ner sig (hormonnippor som eventuellt även kan vara utslag). Men jag skrev aldrig upp det (varför tror jag alltid att jag ska minnas namnet på nå mediciner?) och i rådgivningskortet har hon bara skrivit "HC-voide". Har ni tips på hydrocortison åt barn, så kanske jag skulle komma på namnet när jag hör det?

Och sen när hon frågade mig hur jag själv har mått, så hörde jag mig själv svara: "Ihan hyvin, ei täs mitään!" när jag borde ha nämnt om min svimfärdiga söndag, tröttheten och misstanken på lågt hemoglobin. Daiju. Nåväl, ska på min efterkontroll nästa vecka.

Men som tur är vår egna, nya rådgivningstant helt underbar. Känner mig så lugn alltid när vi varit där med fiilisen att nog klarar vi det här ganska bra trots allt.

Och vet ni vad: om en vecka får vi ta bort höftskenan och hoppeligen stannar den borta! Håll tummarna!

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Tummisar!
wonderland27.02.13 kl. 13:55
Thanks!
27.02.13 14:18
sibicort. hydrocortison som är antibakteriell. används på atopiska utslag. också på allergiska utslag från tex mjölkallergi
fua27.02.13 kl. 17:45
Jo, det var just det! Var igår till apoteket o frågade om hjälp och fick en aha-upplevelse direkt när han nämnde Sibicort.
28.02.13 09:38

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin