Dopförberedelser

08.03.2013 kl. 13:45

Nu är dop- & partyklänningen strykt och noterna till psalmen utprintade tillsammans med ukulele-accorden. Jep, jag gick och lovade att jag (/vi?) skulle accompanjera psalmen med ukulele, så det inte blir så "naket". Träna borde man ju också hinna... hah!

Meanwhile börjar vardagsrummet vara i ganska bra skick, köket är ännu ganska snuskigt och ostädat. I have some work there. Resten av rummen behöver inte gästerna äntra. Ajoo, badrummet... Kräpp!

Denhär klänningen har både min syster (1969) och jag (1976) blivit döpta i. Senast användes den av Islas kusin Theo för två år sedan. Rosetten är av märke "Halipula", tsih.

Untitled

Dagens Bouncy, såhär glad blir man när man har fest imorgon, jee!

Vi blev av med hormonnipporna/utslaget, men vet inte om det var byte av ersättningspulver (bytte till NAN HypoAllergenic från Nutri...någo) eller Sibicort-salvan som hjälpte. Hjälpte enivei. Men passligt till dopet har det uppenbarat sig gult "karstaa" (på svenska, anyone?) i hårbottnet, som jag försökt sköta med olja över natten och tvättning och borstning av hårbotten på morgonen. Inte med så god framgång dock. Tur att hon är så bedårande annars så ingen bryr sej om klönttarna på hjässan.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Ville återkomma till det där ordet karsta. På svenska verkar de tala om skorv eller mjölkskorv. Men vi i Finland talar ju alltid om "karsta" oberoende om vi talar finska eller svenska :). Att sånt.
Micko10.03.13 kl. 11:21
Ahaa. Men är inte mjölkskorv maitorupi? Är inte det nåt annat? Men jo, karsta it is och den bara förökar sig, buu.
11.03.13 15:08
Jo jag tror att mjölkskorv är väl maitorupi. Men de förklarade att den där ökade talgkörtelaktiviteten kan ha med modersmjölken att göra. Men skorv kan man tala om ifall man vill förklara för någon som inte kan finska.
Micko12.03.13 kl. 17:17

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin