Önskeinlägget: Framtidsplaner

09.08.2013 kl. 11:15

Smulan ställde under önskestunden häromdagen en fråga om mina framtidsplaner och det är faktiskt något jag tänkt blogga om annars också.

För det första så svarar jag på frågan om pappaledigheten: När Bouncy föddes, hade Pandan vintersemester och sparade pappaledigheten till sommaren. Jag hade drömt om att han hade kunnat hålla pappaledigheten och sommarlovet i ett kör, men det lyckades tyvärr inte på hans jobb, så nu höll han istället tre veckor pappaledighet och en vecka semester. Vilket betyder att han ännu har semesterveckor som han tar ut i höst. Skönt. Redan innan födseln konstaterade vi att pappamånad inte lönar sig ekonomiskt i vår familj, så den tanken skippade vi direkt.

Som ni kanske minns, sade jag upp mig i maj, så nu har jag faktiskt inget jobb att återvända till, vilket enbart känns skönt. Alla dörrar är öppna liksom. Och jag har ju vårdledigheten som ett skyddsnät om jag inte hittar något genast. Problemet är bara att vårdledigheten börjar redan i oktober, vilket betyder att mina inkomster sjunker ganska rejält och vi vet inte riktigt hur vi kommer att klara oss rent ekonomiskt. Annars jo, men en stor del av våra inkomster går ju till att förkorta lån. Är nog inte heller ännu då redo för att återvända till ett heltidsjobb. Det ideala skulle vara att göra något keikkajobb då och då, vilket även Pandans oregelbundna jobb skulle tillåta.

Jag får hela tiden frågan om vad jag skulle vilja jobba med och jag får flashbacks från när jag blev klar med kulturproducentstudierna när alla pressade mig med frågor om vad jag tänker jobba med. Svar: jag vet inte. Och jag är inte heller så himla kräsen över vad jag jobbar med, bara det är en trevlig atmosfär med trevliga kolleger. Såklart drömmer jag om att få jobba med musik, men samtidigt säger realisten i mig att det är ganska svårt att hitta ett musikrelaterat jobb. Det att jag är realist, betyder inte att jag skulle sluta drömma för den delen. Även annan media och kulturvärld intresserar.*

En insikt har jag i varje fall fått, efter att ha insatt mig lite mer i dethär med HSP: Jag har jobbat på totalt fel ställen de senaste sex åren. Jag utesluter inte kundtjänst i min jobbsökning, eftersom jag faktiskt gillar det, men bökiga flygfält och varuhus är nog inte passliga ställen för en HSP-person. Men mer om det i ett skilt inlägg.

Jag sade i maj att jag unnar mig själv att den här sommaren bara njuta av livet med bebis och sen på hösten ta itu med jobbsökandet. Augusti är enligt mig ännu sommar. Tänkte dock snart börja med att skapa en LinkedIn-profil, har förstått att det ännu gäller. Har ju väl en urgammal profil på mitt flicknamn som jag skapade way before Facebook, men har ju bytt både för- och efternamn sen dess. Dags för nya vindar, tycker jag!

Tips tages förstås emot, både vad gäller jobbsökningen och vilka jobb DU tycker jag skulle passa till.

 

*EDIT: Nu glömde jag ju helt mitt intresse för inredning! Men det testade jag ju lite på under förra våren, och det var ju inte så framgångsrikt precis...

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Ja, som HSP och att jobba i busy varuhus. Inte den bästa kompinationen, sådär långsiktigt. Mycket intressant att du frågar vad vi tycker att du skulle passa till. Hmm. Detdär med radio skulle inte alls vara en dålig alterntiv för dig (?) och så ser jag dig jobba för Design Forum Finland. Lycka till!
wonderland09.08.13 kl. 12:08
Jo, DFF har jag ju faktiskt någon gång sökt till, utan framgång, dock. Måste kanske kolla pånytt.
09.08.13 19:40

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin