LinkedIn

22.08.2013 kl. 10:59

Berätta för mig, mina kloka vänner, hur ska man göra på LinkedIn? Vad är klokt, vad är dumt? Jag har ju en ganska brokig och lång CV, men vad ska jag nämna där? Allt eller bara en del? Sjukt jobbigt också att formulera sig på engelska, tycker jag. Har ju inga problem att förstå eller tala (nåja, lite rostigt har det ju blivit på sistone), men sådandär jobbengelska har jag ju aldrig lärt mig.

Och vad ska man skriva för titel på sig själv om man är en utbildad kulturproducent med erfarenhet i kundservice, men är nu mammaledig och samtidigt sagt upp sig? "Retail Proffessional" ville LinkedIn stämpla mig som. Hohoh.

Suck, så var jag inne i den här rumban igen, fast jag lovade försöka njuta av den här tiden jag aldrig får tillbaka.

P.S. Om ni hör om ett passande "keikkajobb" för mig (tidigast från oktober), så får ni gärna tipsa! Gäller även sådant man kan göra hemifrån.

Kommentarer (4)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
TACK att du skrev detta inlägg! Är också ny på Linkedin... Jag bara kollade på andras profiler och gjorde likadant. Jag titulerade mig själv som Event Coordinator men sen att välja arbetsfält var lite knepigare... Linkedin föreslog "non-profit organization management" men jag valde event services istället, tycker det var bättre beskrivning för en kp :)
Kiri22.08.13 kl. 12:33
Ahaa, men det låter ju bra! Men om man inte varit aktiv kulturproducent på lääänge, lurar man inte lite då?
22.08.13 12:48
Det är online, så det är sökbart. Även om du inte berättar om din LinkedIn-profil när du söker jobb, så hittar man den lätt. Sätt dit dom jobben, den erfarenhet du är stolt över, grejer som du anser är väsentliga för det jobb du vill jobba med framöver. Och sen förstås koppla ihop dig med alla du känner där.
chribbe22.08.13 kl. 13:06
Tack Chribbe! Jep, tänkte börja connecta när jag får profilen i skick.
24.08.13 11:03
Googla lite runt och kolla på Linkedin efter den mest uppblåsta och tillgjorda titel du har pokka att använda och sätt den dit. Gällande CV:n så... sätt inte precis allt, jag har bara heltidsjobb och studier på Linkedin. Annars om du vill jobba med ngt mer kreativt så lönar det sig att göra en portfolio på nätet - en webbsida där du på ett personligt sätt visar upp vad du gör. Och så länka till den från Linkedin. För Linkedin är gjort för mänskor som haft heltidsjobb i typ finansbranschen med fancy titlar.
Fager Dam22.08.13 kl. 15:33
Svåra grejer, spec. i mitt fall. Vad ÄR min titel liksom? "Mom", hahaa.
24.08.13 11:04
På LinkedIn kan du gott och väl ta med alla dina erfarenheter, i ett CV behöver du begränsa dig vilket du inte behöver göra på LinkedIn så det är egentligen bara att skriva på och ange så mycket som möjligt :)
CV expert27.08.13 kl. 23:06
Ok, bra med en sådan synpunkt. Och vilken praktisk och bra sida ni har!
28.08.13 13:41

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin