Ukulelebloggen

23.09.2013 kl. 19:44

Nu minns jag inte om jag alls berättade om ukulelekursen jag gick på morsdagen? Då mina föräldrar och syster med son kom hem till oss, Pandan for på jobb och jag började min första morsdag med att åka till Kottby för att spela ukulele i ca. 3,5h.

Untitled

Me and my uke på väg med bussen tidigt en söndagmorgon.

Oj, det var så roligt och precis vad jag behövde för att få lite kick i mitt spelande! Och när jag kom hem, väntade alla här (förutom min man då) och jag hann ännu fira lite morsdag. Perfekt!

Untitled

På sommaren blev det inte av att spela helt så mycket som jag hade hoppats, men några sessioner hade vi på verandan på lande, ofta då Bouncy ännu var vaken och satt i sittern och lyssnade på oss. Det går mycket trögt fortfarande, och har ännu också problem med strumming patterns och speciellt rytmiken i dem. Och när jag inte har tålamod att sitta och jankka, jankka, jankka samma grejer. Men efter kursen märker jag att jag kan accorden mycket bättre och det hade skett betydliga framsteg.

På vårens kurs berättade läraren, att man kan börja spela ukulele där på hösten, men jag insåg att det nog blir lite too much för mig att ta mig till Kottby en gång i veckan, när jag ändå har min körsång också. And a baby. Så döm om min glädje när jag idag fick mail om att det ordnas en fortsättningskurs i oktober! Samma koncept som förra gången, 3,5h en söndag. Jag anmälde mig direkt!

Untitled

Bouncy introduceras till sin framtida ukulele. Den är just nu Pandans, men den är lite kräpp, så den passar bättre som "lekgitarr".

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin