Ukulelekurs

29.10.2013 kl. 21:13

Lovade berätta om ukulelekursen jag deltog i för en vecka sedan. Ni minns att jag på morsdagen deltog i en nybörjarkurs i ukulele i Kottby. Nu var det dags för fortsättningskurs för nybörjare, så samma koncept som förra gången: 3h intensivkurs.

Untitled

Det kändes igen att det gjorde så bra för mitt spelande att sitta där i grupp och bara rämpyttä olika accord om och om igen. Fortfarande är det rytmiken som skapar problem för mig, tappar jag koncentrationen ens för en sekund, är jag helt ute och cyklar. Märkte att många sjöng med låtarna när vi tränade nya komp medan jag inte alls klarar av att kombinera dessa tu. Frågade också läraren hur han tycker att man borde träna ifall det är problematiskt: ska man bara direkt sjunga med eller först få spelandet i skick? Och han menade att vissa människor bara har svårare än andra att göra dem samtidigt, och att jag absolut ska få spelandet i skick först. Det tycks va nån del i min hjärna som inte riktigt funkar. Brukar ibland ha problem att klappa i takt när jag sjunger, om jag börjar tänka för mycket på det. Helt crazy.

Synd bara att när jag väl hemma samma kväll skulle visa åt Pandan vad jag lärt mig, mindes jag inte längre ens hur "leirinuotiokomppi" gick, trots att jag hade det uppskrivet. Vet nog att ukulelen förblir orörd igen tills nästa kurs (som hoppeligen ordnas på våren igen), såpass realist är jag, men gillar detta skarpt ändå.

Skulle gärna spela ihop med andra ibland, men det skulle kräva att det finns någon som lite "drar" gruppen så kan jag spela efter. Intresserade?

Och för den som har intresse för ukulelespelande kan jag berätta att det finns en grupp på Facebook som heter Finnish Ukulele Network FUN. Där hittade jag t.ex. just den här kursen jag gått.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin