Ärvd trötthet?

30.12.2013 kl. 23:11

Som det kommit fram, så har jag varit ganska trött den senaste tiden. Och jag är i allmänhet en ganska trött typ* och så även Pandan. Vi gillar att sova helt enkelt. Och mycket. Jag har ju även ibland svårt att somna och kan ibland sova ganska oroligt, så även det kan bidra till tröttheten.

Men nu märker vi ju att även Bouncy uppskattar dethär med sömn och tycks behöva mycket av det. Långa nätter och ofta två dagssömnar. Några morgnar har vi faktiskt varit tvungna att väcka henne kl. 10:30! Och då har hon lagt sig vid 20-tiden.

Nu menar jag inte att rub it in anyones face med den infon, men jag bara undrar: kan trötthet gå i arv?** Hon verkar sova helt bra och rofyllt (förutom att hon rör på sig mycket) och är helt pigg och kry i vaket tillstånd. Jag minns bara att jag som ung alltid på lande t.ex. gick först av familjen och lade mig och vaknade sent när alla redan ätit frukost. Har inget minne att min syster t.ex. sovit sent.

Having said that, dags att gå och lägga sig, nati nati!

 

*vilket jag nu förstått att kan ha delvis med högkänslighet att göra, blir helt enkelt utmattad av för mycket stimulans.

** Jag vet, jag vet, folk säger att det vänder efter årsskiftet, men nu har jag ju redan nästan ett års erfarenhet av babysömn, så lite att jämföra har jag ju.

 

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:
Vi gillar också att sova och jag tycker nog att också Kevin behöver mer sömn än många andra i samma ålder. Jag tror definitivt att det kan ärvas :D
http://muffinaround.com02.01.14 kl. 09:33
Skönt att det finns andra som upplever samma!
02.01.14 12:11

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin