12 månader

16.01.2014 kl. 21:34

Detta blir den sista månadsrapporten, snyft.

11 månadersrapporten kan du läsa här.

Igår var vi till rådgivningen och hennes mått är nu 80 cm och 10,75 kg, dvs hon har inte just alls gått upp i vikt (fast hon känns tyngre, det är väl min kondis som blivit så dålig...), men nog vuxit i längd.

  • Första halvan av senaste månaden var lite jobbig, passligt till julafton blev hon supergnällig och var det i kanske en vecka. Betedde sig riktigt som en bortskämd unge med noll tålamod och vi var helt slut om kvällarna. Dock upptäckte vi några nya tänder, så det kan ha haft sin förklaring i det. För vips, ändrade det och hon blev sig själv igen, glad, nöjd och fjantig. Hela födishelgen skrattade, smålog och grimaserade hon genom båda kalasen, trots att hon bara sovit en kort dagssömn. Hon verkade riktigt lycklig när hon somnade, låg och "pratade" i sängen en lång stund.
  • Mamisfasen fortsatte ännu, men jag tror att den börjat lätta lite, hon kan t.o.m. bli kvar i vardagsrummet och leka om jag går till köket.
  • Sover himla mycket. Lägger sig vid 20-tiden (somnar senast 21) och vaknar vid 10-10:30 ungefär. Tror mörkret har påverkat även på henne.
  • Gillar inte att man håller henne i händerna.
  • Stiger upp säkert och når till de flesta ställen pga sin längd, men fortfarande inget intresse för att gå. Några steg kanske av misstag längs med soffan eller soffbordet, men inget mer. Helt okej för mig.
  • Har börjat peka på saker och kollar frågande på mig och vill tydligt att jag ska berätta vad det är. Lampor pekar hon ofta på och har börjat säga något som liknar "paappa". "Mammamamma" verkar ibland betyda mjölk. Rådgivningstanten tyckte det var lite komiskt att Bouncy satt och såg på när hon blandade ihop vaccinen och kommenterade med jämna mellanrum: "Ui" och "Oj".
  • Verkade inte få nu heller några biverkningar av vaccinen. Grät förstås när hon stacks, men det gick om snabbt, när hon fick spela på ett "piano" som rådgivningstanten snabbt trollade fram.

Annat kommer jag faktiskt inte nu på. Vi låter bilderna från julen och födelsedagen tala:

Outfiten för kalas nr 1 var Marimekko. "Kiitää" heter klänningen och var även hennes födispresent. Underbart skönt material. Storleken är 92...

Här ser ni ännu skymten av kakan, som Pandan främst stod för (mamma bakade bottnet, jag planerade). Uggletema, förstås.

Outfit för kalas nr 2 var Lindex' Littlephant, både strumppisarna och klänningen.

Kaka nr 2. Lika konfunderad flicka. "Varför sjunger alla de här människorna och var är grejen med att blåsa ut ljus?"

Egen keku med banan, blåbär, puffits & vispgrädde.

Slutfestat.

Imponerande presentsaldo. Även kappsäcken innehåller en hög med coola kläder.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Fina kakor och superfint litet födelsedagsbarn! Eller litet är ju fel ord, fortfarande lång och stilig som hon är :) Ettåringen här börjar komma ikapp med vikten men är nog säkert 5 cm kortare ännu... Det låter lugnt och skönt för er, hela familjen, att Bouncy tar det lugnt med gåendet. Vi har just jagat nybliven ettåring hit och dit genom en hel flygterminal.
Marie17.01.14 kl. 00:30
Jag älskar att läsa andra barns mått. O så gräver jag i mina arkiv o ser: hur stora var mina barn när de var lika gamla. Eller när var de samma storlek. O fast det inte intresserar nån ska jag berätta att Noa var EXAKT lika lång o vägde EXAKT lika mycket när han var 9 mån :). Hon är fin! O det vet ni ju.
Micko17.01.14 kl. 17:52

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin