Att flyga med barn

18.02.2014 kl. 00:09

Som jag tidigare nämnde, åkte vi kvällen innan till flygfältet och checkade in vårt bagage. Eftersom vårt flyg skulle starta så tidigt, hade vi möjlighet till det, vilket jag är glad över. Vi hade ju tre kappsäckar + väskan med Brio Go, så det hade nog varit en viss utmaning att fixa allt detta 05-tiden på morgonen.

Vi utnyttjade disken för Special passengers, vilket funkade bra, ingen kö och vi fick vagnen incheckad på samma gång (på Fuerteventura måste vi föra vagnen till andra ändan av flygfältet). Även säkerhetskontrollen var för specialpassagerare, så även här utnyttjade vi detta. På Helsingfors-Vanda finns bra kärror på båda sidorna om säkerhetskontrollen, den gillade Bouncy att sitta i. Tidigare kunde barn sitta i kärrorna för handbagage, men inte nu mer, de har tydligen förnyat dem? På Fuerteventura däremot fanns det ingenstans vart man hade kunnat placera flickan, så jag bar henne i Manducan fram till säkerhetskontrollen, sen orkade inte mina axlar mer och vi turades om att bära henne. Överhuvudtaget gick allt mycket smidigare här, var en massa frustrerande köande och annat sählände på hemvägen.

Eftersom vi vaknade så tidigt, gav vi bara mjölk åt flickan här hemma och lite gröt på flygfältet. Hade med oss av Onni-gröt, som man får i tetraförpackningar och smakar gott utan att värmas, jättepraktiskt. Gröten smakade inte riktigt ännu på flygfältet, så hon åt lite mer gröt på flyget. Innan vi landade bad vi flygvärdinnan värma en burk mat i vattenbad, annars åt hon väl nån fruktmellanmål (sådan där påse man klämmer ut purén ut), minns inte så exakt.

På sig hade hon en långärmad blus, leggins och på det en onepiece, som vi kunde ta av sen när det blev varmt i flyget. Det funkade ganska bra.

Vi hade ju betalat för platserna längst fram, vilket jag är mycket tacksam för. På ditvägen frågades det inte ens om vi skulle vilja ha koppan, som man kan sätta fast i väggen, och den hade dessutom satt lite tokigt framför mig och en kvinna som satt bredvid mig. Flyget tillbaka var ett nyare flyg och då hade vi haft möjlighet att testa koppan (som denna gång hade varit framför oss två), trots att Bouncy antagligen redan är helt för lång & tung för den, men det blev sedan aldrig av. Bouncy brukar ju somna själv med att böka i sängen först och eftersom man inte fick sitta i koppan sådär annars bara, så hade det knappast blivit något. På båda vägarna somnade hon i Pandans famn, på ditvägen 45min, på tillbakavägen 30min. Flyget tog ca. 6h. Jippii. 

Det dumma med platserna på första raden är att man inte får ha sitt handbagage framför sig när flyget lyfter/landar, så det var lite säätämistä med att packa alla grejer vi behövde i en kasse, så att vi inte behövde ta ner våra reppun. Men under flyget uppskattade jag utrymmet. Bouncy hade plats att stå och touhu och eftersom det satt en okänd människa vid gången, behövde man inte be personen stiga upp varje gång man själv skulle upp. Och det som säkert räddade vårt flyg med trött barn var att vessakön gick just vid våra platser, så det fanns nästan hela tiden någon som underhöll Bouncy. Även personalen hade direkt syn till henne och jestas så det fjantades därifrån. Bara bra.

Väl framme var det ännu nästan 2h bussresa och som tur somnade flickan i min famn och sov sedan nästan hela bussresan. Lite antiklimax var nog att vi var de enda som inte fick vårt rum direkt och vi var dessutom den enda barnfamiljen i sällskapet. De bad oss bara gå ut och gå lite, vilket ju var just det vi ville efter en låååång resa, klädda i våra varma kläder med hungrig bebis med blöt blöja. Hjälpte inte annat än att packa upp vagnen, lämna resten av bagaget där, byt Bouncys blöja i receptionens toalett och gå till närmaste café på en iskall cokis & toast.

Är det nåt annat ni ännu undrar över gällande flyget osv? Kan tillägga det till texten senare.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Hade ni någon sysselsättningåt B?
Anonymous18.02.14 kl. 14:16
Ja just ja, det skulle jag faktiskt skriva om! Vi hade med en ny + en bekant leksak samt några nya böcker med luckor och annat intressant. Men hon hade nog inte alls tålamod för det, var väl så övertrött plus att det var mycket intressantare att se på folk.
18.02.14 15:05
Boncy är så söt liten tös, andra o tredje bilden var hon har tuttat av får min hjärtta att smälta
Anna23.02.14 kl. 22:42
Ja, hur kan dom vara så oemotståndligt söta när dom sover? Måste alltid gå in till hennes rum och beundra henne när jag vet att hon sover, aaaaww.
23.02.14 23:55

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin