Barntokiga söderbor

20.02.2014 kl. 23:53

Resebloggen framskrider trögt. Det är så mycket skönare att slöa på soffan och se på Netflix och dessutom är ju Breaking Bad så himla spännande!

Hur som helst: Det är nog lustig hur tokiga folk "i södern" är i barn. Bouncy fick så mycket uppmärksamhet över all och hon fullkomlig ÄLSKADE det. Ropade hej åt alla och flinade sitt leende med hela sitt ansikte och det bästa var att hon fick respons direkt. På restaurangerna var det enkelt att placera henne så att hon såg mot köket, så var det garanterat att nån av personalen hela tiden fjantade med henne. Ju mer uppmärksamhet, desto skönare för oss. Kassadamerna kom springande fram till henne, nöp henne om kinderna och sade "Que bonita, que guapa!" (efter att vi korrigerat att det inte är guapO, aina vaan pojitellaan...).

Och det var inte bara spanjorerna; även tyskarna stannade vid henne och kallade henne för "kleine süße Maus", vilket är lustigt, eftersom även vi kallar henne för hassuhiiri. Så när Bouncy om kvällarna kunde bli lite trött på oss och började gnälla på hotellrummet, var det bara att sätta henne i kärran och rulla henne ner till receptionen, där hon fick sin energikick av uppmärksamhet. Våra grannar var ett äldre tyskt par, som jag fick träna min tyska med och dem kollade Bouncy alltid efter på balkongen.

Chocken när vi sedan dagen efter att vi anlänt till Finland gick till Prisma och Bouncy ibland måste ropa många ggr hej åt någon innan den alls noterade henne, om ens det.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 7 med bokstäver:
Dom där runda kinderna, Boncy är så söt o gullig liten flicka,
Anna01.03.14 kl. 17:08
De där kinderna är nog så goa!
01.03.14 22:07

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin