Att resa med Brio Go

25.03.2014 kl. 00:32

Det fanns ganska få matstolar på restaurangerna.

Ingen aning om vad som sker här, så här ser jag tydligen ut när jag matar mitt barn.

När jag idag gick en vagnpromenad med en annan mamma (som jag knappast träffat om det inte vore för den här bloggen!) och jag fnissade åt våra exakt samma färgs Brio Go:n, insåg jag att jag ju blev på hälft med mina reseinlägg. Och en av dem handlade om just hur det var att resa med Brio Go.

Men innan jag skriver om det, tänkte jag kolla om det är nåt speciellt ni vill veta om vår resa med en nyss fyllda ettåring? Flygandet hann jag ju redan skriva om, men nåt annat?

Och sen på tal om Brio Go, så har jag noterat att vi Go-ägare är kanske lite som motorcyklister eller båtägare, vi typ hälsar på varann på stan. Eller int nu helt, men nästan alltid blir antingen jag eller den andre vagnägaren så glad över att se en likadan vagn att man bara måste öppna diskussionen med att berömma vagnval och kanske ge tummen upp. Är det bara jag som upplevt detta? Och sker det även med andra vagnmärken?

Hur som helst så var det aldrig frågan om att vi skulle ta någon annan vagn än Brio Go med på resan. Den är ju designad för det ändamålet, man betalar ju inget för vagnen och det kändes skönt att resa med en vagn man känner igen. Det finns ju en egen reseväska för just Brio Go, men det kändes lite motigt att investera en massa pengar i en splitterny väska, så snälla Anna kom som en räddande ängel när hon erbjöd att låna deras väska åt oss. Helt supersnällt! Väskan är just planerad för Go, så det rymdes inte mycket extra (hade läst tipset att packa speciellt mat med vagnen, eftersom den inte vägs), men lite fick vi trugat in dit ändå.

Solskydd köpte vi på hösten, men det funkade inte riktigt för oss. Bouncy blev bara störd när hon inte såg oss under skyddet, så efter ett par försök skippade vi det. Kanske vi får användning av det på sommaren, eller så kanske det faller i kategorin onödiga vagnförskaffningar (som regnskyddet för Go)? Insektnätet hade vi också med, men använde det inte en enda gång, insekterna börjar ju svärma först vid mörker och då var vi redan inomhus. Innan resan köpte vi en ny, ljusare duk med UV-skydd till vagnen, denna gång av märket Dooky Design, eftersom jag ville ha fler ringar och möjligheten till upphissande av duken. Den fungerade bra, just för att man fick den lite nerrullad, så att den skyddade mot solen, men ändå inte skymde sikten för Bouncy. Regnskyddet (alltså helt perus-Brio) använde vi en dag, men då regnade det också så hårt att vi nog hade varit i pisse utan den.

Som jag nämnde tidigare, glömde vi ju vår In-the-pocket-baby hemma, så vi använde vagnen även till matstol. Och vi gick ju oerhört långa promenader längs med strandboulevarden, då Bouncy emellanåt sov, så då var det ju skönt med egen vagn. Vi försökte några ggr gå till stranden med vagnen, eftersom sanden vid vattnet såg så hårt ut, men inte en chans. Hjulen borrade sig bara in i sanden, så det var bara att bära bort vagnen igen.

Trots att vi är så supernöjda med Go, skulle jag ändå gärna höra tips på resevagnar, helt med tanke på framtiden. Ibland kanske man vill ha en lite lättare - men ändå bra - vagn med sig. Eller hurdana upplevelser har ni?

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Alltid roligt att läsa om sin vagn :). Och hahaha, Brio Go regnskyddet är så värdelöst, en enda stel plasthög/platta. Tog fram det en gång, fick inte det på vagnen och inte heller tillbaka i påsen. Nu är det oinpackat i förrådet. Och typ 30€ tog de för det, där lyckades de nog lura oss på Babystyle. När jag skulle köpa myggnät senare (när jag skulle börja natta E ute och bar rädd för ekorrarna) och hon plockade fram Brio Go:s egna version för 30€ hade jag som tur kollat att det finns ett Brio myggnät för 9.90. Lurendrejeri! Vi ska på resa i slutet av maj och hade tänkt ta med Goen tills min kompis sa att vi kan låna deras resevagn så nu tror jag att vi kör med den.
Malin E25.03.14 kl. 09:52
Oj nej, försökte skriva här tidigare om regnskyddet, så att ingen annan skulle gå på den huijauksen. Plus att man måste ha olika regnskydd till ligg- och sittdelen. Tur att vi inte hann köpa den till liggdelen också! Myggnätet är lite daijut också, eftersom man inte får den fast ordentligt och ser inget igenom det. På lande om somrarna är det dock ett måste pga mängden myggor där. Minns du vad det är för märkes resevagn ni får låna?
25.03.14 22:57
Alltså Catta, gud va jag har skrattat åt den där "matningsbilden". Den är bäst i dag. Jag ser utan tvekan inte "bättre" ut när jag matar, tänk om någon kunde fånga det på bild.
Sofia25.03.14 kl. 14:52
Eller hur? Pandan visade bilden åt mig direkt efter att han tagit den och jag hade inget minne av att jag medvetet gjort en sådan min. Helt kreisi.
25.03.14 22:58
Senast jag åkte buss brevid en annan Go berömde jag deras fina färgkombination :)

Som resevagn har vi skaffat en Koelstra Simba, en lätt paraplyvagn som är liten och smidig men har fullt liggläge och ordentlig sufflett. Den har funkat bra på flyg och båtar och storstadsgator, också att sova i. Förstås är den framåtvänd, men dottern var närmare ett då vi skaffade den och åker till vardags ändå vänd mot oss i sin Go så det kändes ändå ok.
Marie25.03.14 kl. 18:43
Go team Go! Ska kolla upp vagnen, låter som en bra lösning. Testade ett tag att vända om Go:n, eftersom Bouncy ääälskade att sitta i flygfältets kärra, men hon var nog inte helt redo för att inte se oss hela tiden.
25.03.14 22:59
Lustigt, jag har gillat sittdelenscregnskydd massor. Okej, det är ju lite bökigt, men tycker det skyddar så bra! Men fick nog helt i nerven med att den för liggdelen. Dessutom tycker jag nog att det är sånt fusk att det är två olika skydd!
Jooles26.03.14 kl. 21:14
Helt sjukt att det ska vara olia regnskydd till ligg- o sittdelen. Måste skaffa ett sånt som går på typ alla vagnar. Hittills har vi klarat oss utan regnskydd (förutom den där ena gången när vi skulle ha behövat men jag tappa nerverna och slängde skitet i varu-utrymmet). Vet inte alls vad det är för vagn vi ska få låna men ska fråga och samtidigt fråga vad de tycker om den.
Malin E28.03.14 kl. 14:20

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin