Nätshopping

02.04.2014 kl. 16:26
En av grejerna som ändrat ganska radikalt efter att man fått barn är tiden man har att gå omkring i butikerna. Speciellt om man, som jag, jobbade innan graviditeten i ett köpcentrum inne i stan, där man lugnt kunde strosa omkring i butikerna t.ex. under pauserna.

Jag har inte egentligen varit så jätteaktiv med att shoppa på nätet tidigare, utan har gillat det där att gå omkring i butikerna, känna på kläderna och se dem live. Men tja, saker ändras och strosandet i butiken har inte varit speciellt avslappnande med ett barn, som ganska snabbt tappar tålamodet, eller plötsligt har rivit ner en hög med kläder från ett klädräck.

Untitled

Ingen klädbutik precis, men även här började fröken tappa sina nerver.

Och en grej som slagit mig den senaste tiden: Varför i all världen är barnklädsavdelningarna ofta så himla trånga? Jag menar kläderna är ju pyttesmå, men föräldrarna till de små undren rör sig oftast bland de trånga gångarna med vagn. För att inte tala om den höga volymen på musiken på barnavdelningen i några av de större kedjorna! Numer stör det ju inte, eftersom Bouncy bara trivs bättre ju mer dansant musik det spelas, men när hon var en ljudkänslig baby som bara låg i sin vagn och försökte sova, var det ju inte så hejsan precis. Den tiden jag nuförtiden har att gå omkring ensam i butikerna är typ varannan onsdag efter körövningen och då kanske en halv timme innan stängningsdags, så tiden blir ganska knapp.

Så det senaste året har jag mer och mer fått fast mig för att klicka hem saker på nätet. Det är ju bara så himla praktiskt och man har en bättre chans att jämföra priser mellan olika produkter man funderar på. Mammor verkar älska loppisar och nätloppisar, men jag tycks inte alls vara skapad för dessa. Har försökt jo, men det bara inte lyckas.

Nyligen bekantade jag mig med en för mig ny sida: ShopAlike.fi . Shopalike är nya i Finland och tillsammans med dem har jag gjort ett testköp för att se hur sidan fungerar och skriva om mina upplevelser. Känner någon av er till den? Erfarenheter? Den samlar produkter från tiotals olika webbaffärer på samma sida och hade ett brett sortiment från kläder till inredning och fritidsprodukter, och vad jag bläddrade igenom sidan, verkade de ha riktigt bra erbjudanden på många produkter. Stort plus får sidan för en egen app till mobilen, som verkade fungera bra på iPaden i varje fall.

Det som självklart intresserar mig mest för tillfället är barnkläderna (hej, man köper ju knappt något åt sig själv längre, höhöhöö) och många bekanta märken finns representerade. Några av webbaffärerna som ShopAlike samarbetar med är: Molo kids, Mini Rodini, Ticket to Heaven och Reima, för att nu nämna några. Har ju tänkt satsa på lite mer kvalitet vad gäller ytterkläder nästa höst/vinter och tänker definitivt kolla in alternativ från ShopAlike. Men vår tjej som växer fortfarande i raketfart är så pass opålitlig vad gäller längd att jag omöjligen vågar satsa på vinterkläder till nästa vinter redan nu (fast man typ borde, för att få bästa pris). Har på känn att jag dock har lite svårt att behärska mig gällande de små urgulliga skorna, ett par näpna Kavat-skor lockar nämligen ganska mycket…
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin