Pimp my Parveke

07.04.2014 kl. 15:14

Före...

... och efter. (Fast lite saknas av golvet ännu här). Bordet på bilden är ett extrabord, Pandans gamla balkongsbord. Användes senast som Bouncys dopbord.

Hejdå kalla & fula betonggolvet!

Jag måste säga att jag är oerhört stolt och förvånad över hur mycket vi fick till stånd under veckoslutet. Efter att vi på fredagen sovit till 11:30 och ätit frukost på soffan med ett avsnitt Breaking Bad, tvättade vi balkongsglasen och -fönstren (jag fullkomligt ÄLSKAR vår nya Kärcher!), åkte till Vanda Ikea för att köpa golvplattor till balkongen och sökte ännu Bouncy hem från mina föräldrar. 

Visserligen var det inte kul att tjejen blev sjuk till veckoslutet (då vi dessutom skulle fira gemensam namnsdag), men fördelen var att hon sov lång dagssömn. Vilket betydde att vi fick fixat hela golvet samt balkongsbordet oljat. Vi hade nästan bestämt oss för de gråa RUNNEN-plattorna, men så var de slut (fanns inte i Esbo heller), så vi gick med ursprungliga planen, dvs träfärgat (vet inte varför den inte finns på nätet). Tänkte att det kanske blir lite väl mycket trä med bordet, stolarna och det röda teglet, men äh, vi får väl fixa det med lite mattor. På den "färdiga" bilden fattades ännu de halva plattorna som sågades och sattes fast på söndagen, och så tänkte vi ännu skaffa inredningsstenar för att fixa skarven. Tips på bra och förmånliga stenar? Nej, orkar inte nu börja plocka själv, det behövs maaassor. Eller nån annan lösning för den delen?

Men fatta hur skönt det känns när detta varit ett ogjort projekt i över fyra år!

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Träplattorna ser bra ut! Det blir genast mer homey. Och gaaah, jag vill också ha en Kärcher! Hur många slantar kostade den?
Östermyran08.04.14 kl. 10:34
Den var på rabare på Prisma, men efter att vi köpt den, uppenbarade sig en massa erbjudanden, där den kostade typ 60€. Tvättade ett balkongsglas the traditional way o aj jestas så det var klottigt!
08.04.14 11:09
Fint! Golvet gör nog jättestor skillnad.
Marie 08.04.14 kl. 14:40
Eller hur? Mysfaktorn steg liksom direkt.
08.04.14 16:46
Jag vill också ha en kärcher! Har tvättat alla fönster här redan 3 ggr (på 2 mån) för dom hade inte tvättats på 35 år och var så flottiga och äckliga att det inte lossnade helt. plus allt vägdamm på utsidan och remppadamm på insidan. blir tokig!
fua08.04.14 kl. 17:24

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin