Nästa projekt: köksstolarna

08.04.2014 kl. 13:11

Som jag nämnde några inlägg under, så bestämde jag mig för att måla våra köksstolar svarta. Eller har inte bestämt mig ännu ifall jag målar dem helt svarta, eller bara benen och stolsryggen. Vad tycker ni?

Fick en knippe fantastiska tips och råd på Instagram redan, och sammanfattningen låter ungefär såhär:

  • Sprayfärg är utesluten, rinner lätt och blir dyrt pga behöver så många flaskor.
  • Målartvätt + slipkudde till slipandet alt. Tartuntapohjamaali, så man kan skippa slipandet.
  • Helmi puolihimmeä kalustemaali (tipsades även om vaxfärg, vad säger ni?)
  • Ett par bra penslar

Något mer ni kommer att tänka på? Stolarna är sex till antalet, så helt litet projekt blir det inte. Men tror den svarta färgen skulle passa i vårt kök bättre.

 

Kommentarer (5)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Ett tips: tänk ut i förväg hur och i vilken ordning du tänker måla alla ytorna på stolen. T.ex. att måla insidan av stolsbenen kan bli överraskande klottigt om man redan målat ryggstödet eller utsidan av benen. Eller så har jag upplevt det, hälsningar klåparen
Östermyran08.04.14 kl. 15:43
Aah, inte alls ett dumt tips! Hälsn. Sählä
08.04.14 16:13
Jag röstar för att de ska bli helsvarta :). Både för att jag tror att det blir snyggare o för att det då är lättare att måla då du inte behöver akta sitserna. Själv har jag målat määäängder av stolar, flera bord, åtminstone tre gungstolar o drängsoffa med helmi puolihimmeä o har varit helt nöjd.
Malin E08.04.14 kl. 16:14
Jag tror jo det blir snyggast o enklast så. Har du slipat före eller satsat på tartuntapohjamaali istället?
08.04.14 16:48
Helmi har en ny, en helt himmeä som jag tycker att täcker bättre än puolihimmeä, men den är då mattare. Sätt Otex (tartuntapohjamaali) under, men slipa ändå lite först. Stolar utsätts för grymt slitage, så allt som fäster bättre är hemåt. Det fanns en färg som var lite geléig som man kunde måla möbler med som jag minns att jag gillade, men jag kommer inte alls ihåg vad det var. Vattenlöslig var den inte. Jag röstar på helsvart!
fua08.04.14 kl. 16:42
Jess, hoppades också att du skulle kommentera! Jo, tror att det blir helsvart, enklast så. Äsch, hann redan i min iver skaffa en liten burk puolihimmeä som fanns i vår lokala prisma. Men bra att veta!
08.04.14 16:50
Nu har du ju skaffat färgen ren, men kan tipsa för framtiden att jag tycker att vax också är ett helt bra alternativ, jag har vaxat två bord och tycker att det är bra för man kan så lätt bara vaxa mer om färgen slits. Men just dina stolar hade jag nog också målat.
Jooles09.04.14 kl. 16:51
Fasingen...först nu märkte jag ditt svar och nu har du ju redan målat men svarar ändå. Tartuntapohjamaali har jag aldrig använt, har slipat största delen (puuust) men flera stolar har jag nog bara målat på gamla målfärgen och det har blivit typ lika bra.
Malin E15.04.14 kl. 14:29

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin