Projekt köksstolar

10.04.2014 kl. 21:54

Vad var det första jag gjorde när jag kom hem och Pandan sov päikkäre? Jo, började måla köksstolarna på balkongen! Passade på att lyssna på några podcasts samtidigt, bl.a. Eva & Pöll samt SNAKK, gick ju hur smidigt som helst.

I förrgår tvättade jag stolarna med målartvätt och igår slipade och målade jag med Otex, dvs tartuntapohjamaali (det går långsamt när barnet finns hemma, måste passa på under päikkärnä, för på kvällen är det redan för mörkt). Eller Pandan hjälpte faktiskt till här. Vid det skedet kändes det lite att vad i all världen ska det här nu bli? Otex var inte sådär jättesmidigt och nätt att måla precis.

Spöklikt slutresultat.

Men när jag ikväll sedan började måla med Tikkurila Helmi Puolihimmeä målfärgen, märkte jag hur smidigt det hela gick och fick så bra fiilis av det.

Sitsdelen tog jag med en "vaahtomuovitela", resten målade jag med en ganska liten pensel. Passligt till när mörkret föll (vår lilla mysbelysning på balkongen räcker inte helt till) och Pandan vaknade från sina päikkäre var jag klar och supernöjd.

Tre klara, tre kvar.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:
Hihii. vad fina dom blir! Oj, jag önskar att jag också vore så där perusteellinen, du slipa o. allt... Men det syns ju nog på slutresultatet också. Very nice.
Östermyran11.04.14 kl. 00:30
Jo, hade tänkt skippa slipandet, men så tipsade ju både Fua och en annan bekant att det lönar sig att slipa ens lite, att ett tag räcker, så att "maalipinta rikkoutuu". Så ganska lite slipande sist o slutligen.
11.04.14 00:47
jätte duktigt! Vi har haft "projekt köksstolar" i snart tre år, och ännu är en del omålade... Det lönar sig verkligen att slipa lite, hur störande det än är. Och man behöver inte mycket mera än bara visa pappret åt ytan för att det skall märkas i längden. På påsken skall jag banne mig göra dom sista! Ett tips om du någon gång vill måla bord: Betolux! Blir glansigt och fint, lätt att sköta och hårt som fan. Tikkurilan maalilinja kiittää :)
fua11.04.14 kl. 20:35

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin