Åbo

14.04.2014 kl. 22:06

På fredagen åkte vi ju på vår minisemester till Åbo. Vi startade under värsta rusningstiden (vilket vi inte tänkte på just då), men ville inte stressa med starten pga Pandan hade kommit hem från jobbet kl. 06 på morgonen.

Untitled

Pga födisveckoslut hade vi gett oss lov att mässä. Det gick dock inte så bra, en månads totalförbud på godis hade gjort sitt... yök.

Så jättemycket chill blev det inte heller på hotellet, utan snabbt till rummet, lite piffa upp sig, till hotellets restaurang för att äta (fick voucher pga Scandic-stamkund, praktiskt) och sen rakt till Klubi, där AP-Fest redan började.

Saint Vacant representerade.

Det obligatoriska hotellspegelfotot.

Trots att punk kanske inte är direkt min genre av musik, reagerade jag på hur bra allt lät. Kanske pga att jag haft ett medley av diverse signaturmelodier till barnprogram spelandes på repeat i huvudet, eller att jag hörde vissa av bänden för första gången i en ordentlig sal med ordentligt PA-system, istället för sunkiga klubblokaler i nån källarvåning? Eller så gjorde det bara så bra med lite livemusik igen.

Lite väl sent blev det för oss trötta småbarnsföräldrar, men jag ville så gärna äntligen se Pertti Kurikan Nimipäivät spela. Och visst levererade de!

Lite synd var kanske att Pandan inte fick umgås med sina kompisar så mycket som vi hade hoppats. Vissa hade biljett till lördagen, vissa hade bara sån fart på och vissa var redan så berusade när de uppenbarade sig på plats, att kommunikationen inte riktigt funkade. Men det ger oss bara en orsak att komma till Åbo pånytt på sommaren, med lite bättre tid och med Bouncy med. Alltid trevligare att umgås dessutom när man besöker folk i hemmiljö.

Väl i hotellrummet tog det en god tid för oss att få tag i sömnen, trots att vi var supertrötta och ångrade lite mitt beslut att önska en dubbelsäng (ursprungligen hade rummet två separata sängar). Sängen var nämligen lika smal som min forna säng i mitt singelhushåll... "Tiivis tunnelma", som damen i receptionen sade.

Än en gång var vi supernöjda med Scandic Plaza, trots att det börjar vara lite slitet redan (en massa repor i väggarna osv), det centrala läget är super, personalen trevlig, bra frukost (som var till 11 på lördagen, huh.) osv.

På lördagen strosade vi lite i ett kyligt men soligt Åbo, hamnade mitt i fiskmarknaden vid ån, men utanför marknaden var det sådär lugnt och mysigt som det bara blir vid ån.

Vi var lite extrakramiga av oss denhär helgen, gjorde nog gott med lite getaway (trots att vi nog saknade den lille fjanten).

Råkade hitta Turku Design Now-affären lite av misstag och därefter hittade vi även det mysiga Café Qwensel, där vi firade lite Pandans födis med kaffe och kaka.

"Saako laittaa kermavaahtoa?" "Saa!"

Sen var det redan dags att åka tillbaka till Esbo för att fira Pandan lite mer och söka vår glada Bouncy från sina farföräldrar.

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin