ESC - Semifinal 1

03.05.2014 kl. 22:25

Nåja, nu är det dags att börja summera favoriterna för i år (vet att iaf Hakuna brukat uppskatta dessa inlägg...). Grävde t.o.m. min urgamla PC-laptop och har de senaste timmarna uppdaterat maskinen (hade faktiskt mitt flicknamn på de flesta ställena, it's been a while), för att kunna soffblogga medan jag ser på Yle2:ans Eurovisionsmaraton. Måste förresten påpeka att jag blir lite småstörd på panelen i programmet och lyfter samtidigt på hatten åt Eva & Pöll, som hållit sina motsvarande Inför-program både på tv & radio på en saklig, men samtidigt lustig nivå, utan att för den delen börja fjanta eller apa sig.

Nåja, men till saken. Det är ett balladtungt år i år, vilket kan kännas ganska tungt, men visst har även jag plockat fram några ballader som favoriter, fast det inte brukar vara min stora favoritgenre. Det måste vara en riktigt rörande ballad för att få mig såld. Semifinal del ett kommer på tisdagen och om någon känner för att komma till oss och se på någon av semifinalerna tillsammans med mig, är den hjärtligt välkommen!

 

Armenien:

En ganska tung låt, som växer och växer och exploderar i en slags dubstepklimax. Diggar dramatiken i låten, men blir kanske lite störd på Aram MP3:s överdramatiska performans.

Sverige:

Fast jag hörde till Team ACE under Melodifestivalen, så måste jag ju medge att Sannas låt är helt sjukt bra. Det finns ju så många tråkiga ballader, så då sticker denna ut på ett positivt sätt. Och det är ju så skönt att hon kan sjunga så bra.

Nederländerna:

ÄLSKAR DENNA! Hoppas de kan leverera en likadan stämning som Anouk gjorde förra året, annars kan låten kännas lite platt på en stor arena. Stämningen är så skön, de sjunger så bra ihop och alla som påstår att detta inte passar in i Eurovisionerna kan slänga sig i väggen. Jag är inte ens värst förtjust i country, men fullkomligt älskar denna. Fast det sade jag redan.

Ungern:

Gillade egentligen denna först mer än Armenien (tycker de nämligen lite tävlar mot varann), men så kom Armenien förbi på min lista. Nu har jag dock hört rykten från repetitionerna om att Ungern är bättre live, så få se. Många stör sig på den tunga texten om barnmisshandel, som inte enligt dem hör hemma på Eurovisionsscenen, och visst kan texten understrykas lite väl tydligt med hjälp av videon, men tror inte det stör på scenen. Tycker det är bra att man tar upp svåra ämnen även i ESC. Mer störd blir jag på András' överdramatiska sätt att sjunga låten, blir lite väl teatraliskt och liiiidande. Men gillar att Ungern - än en gång - skickar en modern låt som platsar på radio. För det är ju det som liksom är pointen med den här tävlingen.

Island:

Tja, kanske inte den bästa låten, men den gör mig glad och jag är glad att de är med i tävlingen. Färggrannt och glatt. Dagispunk kallades visst denna genre, aldrig fel med det!

Bubbling under:

Lettland:

Aj jestas, så jag skrattade åt denna när jag första gången såg deras liveframträdande. Vad är detta för pilviveikkon? tänkte jag. Men ja, så gick det som det så ofta går och jag märkte att jag gick omkring och gnolade på låten. Den fastnar. Och det är aldrig fel i detta evenemang. Videon de gjorde var också ganska högklassig, så man fick en lite annan bild av låten.

Ukraina:

Lite tråkig peruspoplåt, men jag tror de kan leverera på scen, som Ukraina så ofta brukar göra. Man vet liksom aldrig vad de hittar på. Men än en gång gillar jag den även för den orsaken att det är en låt som platsar på radion.

Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 6 med bokstäver:
Första gången jag hör Nederländernas - I LOVE IT!! I LOVE IT!!!!!! Ja blir genast o dansa lite lugnt i köket o tänker på en lång roadtrip till ingenstans i tystnad o bara den här i bakgrunden o aaah I LOVE IT!!
kairi04.05.14 kl. 10:29
Helt underbar, eller hur? Så himla skön stämning i låten.
04.05.14 13:47
Jag har poängsatt dagens låtar på min blogg och typ imorgon kommer inlägget med torsdagens låtar :) Där är BARA mina egna åsikter och inte alls hur jag tror det kommer att gå, men om du vill ta en titt får du gärna :D
Emma06.05.14 kl. 21:28
Kul, tack för tipset! Jo nä, jag brukar också köra bara mina egna favoriter, inte hur jag tror det kommer att gå.
06.05.14 21:44

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin