ESC - Semifinal 2

04.05.2014 kl. 13:47

Här kommer torsdagens favoriter:

 

Malta:

Detta verkar vara låten som alla gillar i år, ens lite. Och ja, den hör även till mina storfavoriter. Diggar speciellt gubben på kontrabasen som liksom "räppär" i bakgrunden. Lite kan jag störa mig att det är en så tydlig Mumford & Sons-kopia, förutom då kvinnostämman. Men äh, kopior finns det ju gott om i denna tävlingen. Mer kan jag då störa mig på Estlands bidrag i år, som försöker vara en så tydlig Euphoria-/Loreen-kopia, men det blir så feil. Den platsar INTE på min favoritlista. Men Malta gör det och det gjorde de även förra året. Tror de kan klara sig riktigt bra i år.

Norge:

Tyckte kanske den var lite boring första gången jag hörde den, men den växer för varje gång och har stigit upp bland mina högsta favoriter. Carl Espen ser ut som om han skulle vara medlem i Turbojugend Bergen och kompis med Pandan och så sjunger han med så stor känsla. Ja, ni vet min svaghet för män med hög sångröst. Han lär dessutom vara dörrvakt på Garage i Bergen (tack Malin för infon!), tsih.

Finland:

Ja, jag har ju hehkutta Softengine här tidigare, men låten och killarna är bara så himla bra! Det är så sällan jag känner mig riktigt stolt över Finlands bidrag (senast var nog med Paradise Oskar 2011, före det... hmm, väldigt länge sedan.), men nu är jag det! Dock tror jag inte riktigt på deras chanser, förstår sig Öst-Europa på detta? Och trots att sångaren Topi sjunger som en gud och ser bra ut, tror jag inte det räcker i denna tävling. Killarna lär ha lite problem med att ta kontakt med kamerorna och Topi sjunger med ögonen fast. Jag menar JAG uppskattar ju artister som är så totalt inne i sitt sjungande och spelande, men gör ett showsuktande Europa det? Hur som helst är låten sjukt bra och till final MÅSTE de ta sig i alla fall. Hörde ni förresten hur Christer Björkman uttalade Softengine i sista avsnittet av SVT:s Inför-program? "Soft engiine" - trodde han det var ett finskt ord? Haha.

Österrike:

Aj saakuti, varifrån kom denna låt? Först himlade jag med ögonen att vad är detta för freakshow igen, men goddammit, låten bara växer i mina öron och Conchita sjunger ju bara så sjukt bra. Ola Salo meets Peter Jöback liksom. Och när jag började tänka efter lite, så kom jag nog till den slutsatsen att Eurovisionerna behöver sådana som Conchita, speciellt i dessa tider. Skrattade först åt artistnamnet Conchita WURST, alltså korv, men så slog det mig att det finns ett uttryck i österrikiskan som "das ist mir wurst", som betyder ungefär "det är mig detsamma". På högtyska säger man ju "das ist mir egal", egal = lika, hmmm? We are all the same, liksom. Nåja, jag kan vara helt på villovägar. Pampig Bond-liknande låt hursomhelst och förväntar mig en minst lika pampig show.

Bubbling under:

Grekland:

Tycker trumpeterna som hörs i bakgrunden känns ganska 90-tal, men annars har jag börjat smådigga denna. Aldrig fel med lite party i ESC. Och Grekland brukar ju vara ganska bra på att leverera live.

Polen:

Tissar, tissar, tissar. Det var det enda man tänkte på när man sett videon. Men när man lyssnar på låten är den inte så tokig after all. Gillar detdär klappbeatet i bakgrunden, och kjoldansen i mitten av låten. Dessutom har den dendär kombinationen av egen kultur blandat med modern beat, som jag lite perverst kan digga. Lite stör jag mig på Cleos sätt att sjunga, och kanske jag just därför tröttnar så fort på låten. Vi får se hur det blir live.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin