Kryssning med ettåring

05.05.2014 kl. 17:51

 

För en vecka sedan var vi ju på vår första kryssning med Bouncy. Hon älskade livet på båten, sprang omkring (ganska mycket själv faktiskt, men även hållandes fast i fingret) och hälsade på allt och alla. Speciellt guldlejonstatyerna utanför Tax Freen var stora favoriter, "Hau hau" sade hon och klappade dem. Tillbakavägen gick betydligt bättre än ditvägen, då det ännu var ganska mycket knarr. Vet inte om tänderna ännu plågade eller om allt bara var så nytt. Annars var hon sig själv igen och skrattade och fjantade som vanligt. Hade lite saknat den tjejen faktiskt.

Frukosten gick inte helt smidigt. Hade bestämt oss för att äta på den den lite lugnare Food Garden, där man måste betala någon slant mer, men får skumpa och stämningen är så mycket lugnare än vid vanliga buffén. Hade tänkt att Bouncy skulle äta något från buffén också, men inte en chans. Så tur att vi hade med av Onni-gröt i tetra, som smakar gott som rumsvarm också. Kände mig helt svettig efter frukosten och skämdes över alla fläckarna vi åstadkommit på den vita bordduken och vi bestämde oss för att skippa frukosten följande morgon, och istället ge gröten åt flickan i hytten.

Men så gick jag och vann ett presentkort till just Food Garden (mer om det senare), så vi gjorde ett nytt försök följande morgon. Gick lite bättre nu när vi inte ens försökte oss på att ge annat än gröt åt tjejen. Men frukosten fick ett abrupt slut när hon släppte en så enormt illaluktande bajs i blöjan, så då var det dags för oss att avlägsna oss.

På tillbakavägen åt vi på restaurangen och det var nästan som utomlands, med plats brevid köket, personal som fjantar med en och många andra kunder man kunde flörta med och säga Heeeej! till. Men man menar jag ju förstås Bouncy, inte mig själv... Micro fanns för uppvärmning av mat och vi fick äta vår mat i lugn och ro, när hon hade underhållning på många olika håll.

Stockholm gick också bra, trots lite knarr under förmiddagen. Åkte på äventyr med tunnelbanan, vilket kändes skumt, eftersom jag ändå känner till tunnelbanan i Stockholm och vet hur den funkar. Plötslig visste vi inte alls hur man skulle röra sig med vagn, vilken port ryms man igenom, måste båda vuxna betala, var finns hissarna (det fanns ganska dåligt med hissar faktiskt), för att nämna några av utmaningarna. Orsaken till tunnelbaneäventyret var lunchdejt på Kungsholmen med min studiekompis Oscar, som vi träffat senast på vårt bröllop. Så det var liksom på tiden. Bouncy var lite inte helt i sitt esse, hade nog helst bara gått omkring i restaurangen, så helt avslappnande var det inte och värst mycket blev det inte av att äta, varken för mig eller Pandan. Men alltid kul att träffa Oscar! Gjorde våra uppköp på Designtorget (liksom ursprungliga orsaken till varför vi åkte till Stockholm) och sedan hade vi lite tid att strosa omkring på Söder ännu, medan Bouncy tog en powernap. Ah Söder, blir alltid smått nostalgisk där, det påminner så om min utbytestid i Stockholm...

Enda motgången under resan var att Bouncy med sina 1 år och 4 månader var lite svår ålder att resa med, med tanke på sovarrangemangen. När man gått över 10 kg-gränsen, men ännu sover i spjälsäng, finns det inte riktigt något bra alternativ att erbjuda. Vi tog snällt emot sängkanten som föreslogs åt oss, när vi i infon frågade om resesäng, eftersom jag antog att Bouncy var för tung för babysängen och så sade man även åt oss. Men insåg snabbt att det inte skulle funka för oss, hon ville ju bara stiga upp mot den och höll på att dyka med huvudet före i golvet ett par gånger. Så vi försökte få henne att lugna ner sig med att turvis bära omkring på henne i hytten, medan den andra låg i mörkret i sängen. Det funkade inte, så vi testade perhepeti, eftersom vi hade dubbelsäng i hytten. Funkade inte alls. Vi är ju vana vid att sjunga henne några sånger, sätta henne i sängen, säga nati nati och stänga dörren. Sen bökar hon på snällt en stund och så slocknar hon. Men det funkade ju inte nu. Och fast vi hade fått henne att somna, hur hade det gått på morgonen när det första hon gör är att stiga upp i sängen? Hade knappt sovit alls den natten. Efter ett par timmar var jag så kypsä och tack vare fungerande wi-fi, konsulterade jag Facebook och fick rådet att ändå söka babysängen från infon. Bouncy stod en stund i den, satte ner sig och vips, hade hon somnat. Och följande kväll gick hur problemfritt som helst. Men jag förstår ju varför kilogränsen finns och i fortsöttningen kan vi nog inte använda babysängen. Om vi närmaste tiden åker på kryssning måste vi nog fundera på om vi tar med Bouncy, eller om vi tar med hennes resetält. För hon blir ju inte lättare heller och har inte riktigt ännu tänkt flytta henne från spjälsängen. Hur har ni gjort?

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Vår resesäng, Babybjörns, är helt super och går ändå upp till 3 år och har ingen kilogräns eftersom madrasse står direkt på golvet! Rekommenderar den ifall ni far på kryssning fler gånger :) Den är dyyr, men kanske man kan hitta den begagnad nånstans?! Och ifall vi inte själva behöver den just då ni åker så får ni gärna låna vår :)
Hanna05.05.14 kl. 20:44
Vårt rese"tält" sover ju I i när hon är hos mor-/farföräldrarna övernatten och trivs bra i den. Den går ju i pyttelitet utrymme, så ganska lätt att ta med. Hurdan är Babybjörnen, går den att vika ihop & hur tung är den?
05.05.14 21:38
Jepp går att vika ihop och väger inte så värst mycket, kaske 5-6kg, men tar nog ganska mycket plats tycker jag! Jag skaffade just ett sånt där tält idag faktiskt, som skall få komma med till Florida :) En koo-di pop up bubble. Är det samma som ni har?!
Hanna05.05.14 kl. 22:54
Vårt är av märket Deryan, den mindre som är upp till 2 år. Skulle faktiskt ta med den till Fuerteventura också, för att ha på stranden men så blev den i sista minuten ändå hemma.
05.05.14 23:48
Intressant, vi åkte med Silja på kryssning i februari då sonen var 1 år och nästan 9 månader. Vi bokade resesängen samtidigt som vi bokade resan och ingen frågade oss hur mycket sonen vägde. Okej, han är inte speciellt stor men det kan ju inte dom veta.
Erica06.05.14 kl. 15:58

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin