Livet efter Eurovisionen

12.05.2014 kl. 20:43

Så var det över för i år igen. Vad ska man nu göra?

Trots mitt sjuka tillstånd laddade jag inför finalen med att printa ut HBL:s poängtavla, och med Finrexins och Coca-colans kraft twittrade jag mig igenom finalen. Roligt var, att även Pandan gav poäng åt bidragen med mig och till min stora glädje märkte jag att vi hade ganska samma poäng. Heh, hjärntvättningen börjar visa resultat...

Untitled

Det var även så synd om oss, att vår herkkulakko tog en paus och vi satsade på chips (Kartanon, förstås) och den succéartade blandningen av chokorussin och dajm"priplor".

Untitled

Kände mig mycket nöjd med slutresultatet, Rise Like A Phoenix kanske inte var min favoritlåt, men Conchita levererade den så övertygande att även jag var såld. Och jag tyckte att Europa just idag behövde en vinnare som Conchita Wurst. Och hej, Österreich, mitt forna hemland! Självklart unnar jag dem en vinst!

Det som gjorde mig extra glad var att Nederländerna kom på andra plats. Tror nog de var mina favoriter för kvällen. Så även Ungern (som dock inte längre i finalen hörde till mina stora favoriter), eftersom båda bidragen fått tåla kommentarer som "det här passar int i Eurovisionerna". Glöm redan detdär Eurovisionsfacket, mångsidighet rules!

#ESCbuteljen2014 då, hur gick det där? Nå sidu, jag gick ju och vann hela grejen! Eller ja, det blev delad första plats, men tre vinflaskor rikare är jag snart! Tjohoo!

Min tippning såg ut så här:

  1. Österrike
  2. Nederländerna
  3. Danmark
  4. Armenien
  5. Norge

Slutresultatet:

  1. Österrike
  2. Nederländerna
  3. Sverige
  4. Armenien
  5. Ungern

3 rätt av 5 alltså. Förstod mig inte själv på Danmarks låt men hade fiilisen att folk gillade den, när igen Sveriges låt kändes lite för renpolerad i finalen.

Och Softengine då! 11e plats (precis innan sista rösterna i top 10), så mycket bättre än många trodde! Måste medge att jag också blev lite påverkad av allt snack och kanske inte trodde så mycket på deras chanser, fast jag tyckte låten är så bra & killarna så duktiga! Man borde bara lita på sin egen fiilis. Så nu tycker jag att skitpratet om UMK också kan sluta och man kan börja inse att det går att hitta bra bidrag via den.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 4 med bokstäver:
Jag är fortfarande helt fiiliksissä från lördagen fast jag inte vann! :D alltså har aldrig varit så här ivrig inför hela eurovisionen fast jag alltid tittat och haft mina favoriter, men nu vill jag bara tala esc hela tiden och skulle kunna se hur mycket som helst :D
Emma12.05.14 kl. 22:57
Välkommen till ESC-träsket... Har själv varit där ganska längre redan. ;)
14.05.14 17:29

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin