Vårmöte och hårknutar

16.05.2014 kl. 14:04

Den senaste veckan har jag utnyttjat Bouncys dagssömn till att själv försöka få sömn. I natt sov jag äntligen relativt bra (inte bra, men jämfört med farserna till nätter på sistone, så var förra natten en succé!), så idag har jag använt denna heliga tid till att sminka mig och laga håret, eftersom det inte lyckas utan nervsammanbrott om Bouncy är vaken. Ska jag på fest, eller? Nå nä, men jag ska ändå bland folk och det krävs lite effort att få denna trötta nuna att se ens lite representabel ut.

I själva verket ska jag idag på HSP - Högkänsliga i Finland rf:s stadgeenliga vårmöte, vilket känns lite pirrigt. Facebook-diskussionerna på föreningens sida skrämmer mig ibland lite, och har själv tagit lite avstånd från dem, men känns ändå fint att få träffa liksinnade. Och har ju sällskap av en fin vän, redan det är härligt. Medlemsantalet i föreningen växer med otrolig fart, så det finns helt tydligt ett behov för den.

Nåja, men när jag här nyss försökte reda ut mitt hår insåg jag att mitt hår är en enda knut. Jag förstår inte vad som hänt med det? Eller jo, jag antar att det är hormoner, eftersom jag inte haft motsvarande problem förrän graviditeten. Mitt hår har tvärtom varit superhalt och svårt att hantera, och då har jag ändå haft allt från vetyperoxidblont till svart hår. Tangle Teezer hjälper inte alls, knutarna uppenbarar sig typ en minut efter att jag rett ut knuten. Jag vet, jag har inte varit till frissan på typ ett halvt år, en klippning kanske skulle hjälpa, men här under tiden: har ni några heta tips? Niiskuneidin selvityssuihke minns jag att någon rekommenderat nångång, billig och bra. Annat?

Jaha, DJ Bouncy har vaknat, gotta go!

Kommentarer (3)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Jag har klippt av mig håret varje gång jag kommit till den punkten. Det har hjälpt men är knappast lösningen du söker
fua16.05.14 kl. 14:48
Nä, inte just nu iaf... Sku va så kiva med kort hår igen, men är inte ännu där.
18.05.14 18:51
Enda sättet som jag får mina knutar upplösta är i duschen, med massor balsam i (bara några få funkar för mitt hår) och sen borsta igenom och så skölja. Sen låter jag det lufttorka, har det löst typ två dagar och sen i knåka 3 dagar (gör knuten ännu värre, men out of sight, out of mind ;) ) och så samma på nytt :D ingen lösning direkt, kanske mer; I feel you.
Emma17.05.14 kl. 00:07
Jo alltså knåka e en så vakkarefrisyr!
18.05.14 18:52
Alltså borsta håret med allt balsam i! Annars får jag inget genom. (Sköljer först riktigt lite och borstar sen.)
Emma17.05.14 kl. 00:08

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin