Arbetsintervju

22.05.2014 kl. 14:22

Den här veckan var jag på min första arbetsintervju på många år. Och det märktes minsann att jag inte sysslat med det på en tid, darrade som ett asplöv innan och sprang hemma omkring av och an och kunde inte koncentrera mig på något. Kanske det berodde på att personen som kallade mig på intervju lät ganska tomera och jag hade redan bildat en förutfattning om hurdan hon är och hurdan stämningen på intervjun kommer att vara (vågar påstå att jag under mina vuxna år varit på de flesta olika sorters intervjuer). 

Så var det två helt andra kvinnor som skötte om intervjun och stämningen var riktigt trevlig! Enligt mig så som en arbetsintervju ska vara: inga dumma "var ser du dig on tio år?"-frågor eller "nämn tre bra och dåliga egenskaper du har?. 

Nu fick jag ju tyvärr inte jobbet, men å andra sidan hade det nog varit lite tufft att organisera vårdplats åt Bouncy redan till sommaren. Jag menar, våra föräldrar är pensionärer och lediga, men de vill ju självklar spendera sin sommar på lande. Jag vet att det hade fixat sig, men svårt hade det varit.

Och jag är oerhört glad att jag var en av de fem personer som kallades till intervju, är kanske int helt turha tyyppi sen heller! Och bra att lite komma in i denhär intervjurumban, lite mer erfarenhet för varje intervju.

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Alltid bra att komma till intervju, man lär sig något nytt varje gång. Och kan känna sig glad över att ens ansökan verkade intressant nog för att bli kallad till intervju. Jag brukar också tänka att varje arbetsansökan är en övning i att skriva ansökningar. Om inte annat blir det av att uppdatera CV och porfolio och hitta alla papper man behöver.
Fager Dam22.05.14 kl. 16:24
Precis. Man kan så lätt tappa hoppet om man inte ens blir kallad till intervju. Så det här gav lite boost till fortsättningen.
23.05.14 14:17

Fd Stadin flicka, nuförtiden DJ Esbobo.
Tvåspråkig, sångglad, språkintresserad musikdiggare som bor i Esbo med man (Pandan) och barn (Bouncy).
Försöker lära sig spela ukulele och har en svaghet för Eurovisioner.

Arbetssökande, goda tips tages gärna emot!

catten.ratata(a)gmail.com

Gilla Catten på Facebook


Martti (2010-2014), som under fyra år var en kär familjemedlem.


Min andra blogg: Oravahuone

iLike:

 

Follow on Bloglovin